Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το Squid Game κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του παγκόσμιου Top-10 του Netflix, ενώ με το ρυθμό που ανεβαίνουν οι προβολές του, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να ξεπεράσει το Casa de Papel και να γίνει η νούμερο ένα ξενόγλωσση επιτυχία του Netflix. Η κορεατική σειρά έχει όλα εκείνα τα στοιχεία, που ψάχνει το «διψασμένο» κοινό. Χαρακτήρες με ενδιαφέρον, αγωνία, αίμα, φιλίες, αλλά και προδοσίες. Και το κόνσεπτ της είναι βασισμένο σε παιδικά παιχνίδια. Πώς να μην κάνει επιτυχία;

Διαβάστε ακόμη: Squid Game: Γιατί όλοι μιλούν για τη Νο1 κορεάτικη σειρά του Netflix

Υπογραμμίζουμε για ακόμη μια φορά πως ακολουθούν spoilers, επομένως αν δεν έχεις ολοκληρώσει και τα εννιά επεισόδια του Squid Game, καλύτερα να αφήσεις το συγκεκριμένο κείμενο και να επιστρέψεις κάποια άλλη στιγμή. Αν τώρα, ολοκλήρωσες τη σειρά-φαινόμενο του Netflix, τότε ίσως να ένιωσες κι εσύ κάπως περίεργα στο φινάλε. 

Η αλήθεια είναι πως την ανατροπή αυτή, λίγοι την περίμεναν, αλλά όσοι ήταν πιο παρατηρητικοί ίσως και να την είχαν προβλέψει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Βλέπεις, η σειρά είναι τόσο έξυπνη, που δίνει συνεχώς στοιχεία στο κοινό της, αλλά είναι τόσο μικρά, που δύσκολα μπορεί να τα προσέξει κανείς. Με μια δεύτερη ανάγνωση, όμως, αλλάζει όλο το νόημα και καταλαβαίνεις γιατί γίνονται όλα αυτά. 

Οι τοίχοι έλεγαν την αλήθεια 

Οι παίκτες στο Squid Game δεν γνώριζαν ποιο θα είναι το επόμενο παιχνίδι, στο οποίο θα κληθούν να ρισκάρουν τη ζωή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι καλά προετοιμασμένοι και να βασίζονται καθαρά στην τύχη τους. Αν, όμως, είχαν προσέξει λίγο καλύτερα τους τοίχους πίσω από τα κρεβάτια τους, θα είχαν αντιληφθεί πως όλα τα παιχνίδια του Squid Game ήταν ζωγραφισμένα στο δωμάτιό τους. Αυτό αποκαλύπτεται σιγά σιγά, όσο τα κρεβάτια και οι παίκτες μειώνονται. 

Ο Ιλ Ναμ βρισκόταν πίσω απ' όλα 

Στο φινάλε του Squid Game δίνονται κάποιες εξηγήσεις, όμως, καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς οδηγούμασταν προς τα εκεί. Ο ηλικιωμένος κύριος με το 001 στη μπλούζα του, μόνο τυχαία δεν βρισκόταν στο παιχνίδι. Αντίθετα, ήταν αυτός που τα έστησε όλα από την αρχή. Αν είχες προσέξει λίγο καλύτερα το πρώτο παιχνίδι Green Light, Red Light, θα είχες καταλάβει ότι ήταν ο μόνος που έδειχνε να μη φοβάται καθόλου, ενώ η κούκλα ήταν προγραμματισμένη, να μη μπορεί να σκοτώσει τον ίδιο. 

Επίσης, στην διελκυστίνδα είναι αυτός που επινοεί μια τεχνική, προκειμένου η αδύναμη ομάδα, στην οποία βρισκόταν, να κερδίσει μια πολύ δυνατότερη. Τέλος, στο παιχνίδι με τις μπίλιες ο Ιλ Ναμ έχει δύο επιλογές. Είτε να κάτσει στην άκρη και να μην επιλεγεί από κανέναν (κι έτσι να σκηνοθετήσει τον θάνατό του), είτε να κάνει αυτό ακριβώς που τελικά έπραξε, αφήνοντας τον Γκι-Χουν να περάσει στην επόμενη πίστα. Επιλέγει το δεύτερο κι έτσι αποφεύγει το επόμενο παιχνίδι, τη γέφυρα, το οποίο είναι και το πιο απρόβλεπτο. 

Δεν υπάρχει παίκτης 001 στα αρχεία 

Όταν ο αστυνομικός Τζουν Χο φτάνει στην αίθουσα με τα αρχεία του παιχνιδιού, προσπαθώντας να βρει τον αδερφό του, παρατηρούμε ότι στον φάκελο η καταμέτρηση ξεκινάει απευθείας από το 002. Μια λεπτομέρεια που δείχνει πως ο παίκτης 001, πιθανότατα είναι ο δημιουργός του παιχνιδιού.

Η θεωρία που αλλάζει τα δεδομένα 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε και μια λεπτομέρεια που έχει αρχίσει να συζητιέται έντονα στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες κι έχει να κάνει με τις δύο κάρτες, την κόκκινη και τη μπλε, που επιλέγουν οι παίκτες στην αρχή, πριν αποφασίσουν να μπουν στο Squid Game. Σε αυτό το σημείο, τους πλησιάζει ένας κουστουμάτος άνδρας, ο οποίος τους δείχνει μια βαλίτσα με χρήματα και δύο κάρτες. Μια κόκκινη και μια μπλε. Εκείνοι επιλέγουν τη μία και στη συνέχεια παίζουν ένα παιχνίδι, προσπαθώντας να αναποδογυρίσουν την κάρτα του αντιπάλου. Εκεί, λοιπόν, βλέπουμε τον πρωταγωνιστή να επιλέγει τη μπλε κάρτα.

Σύμφωνα τώρα με τη θεωρία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, η μπλε κάρτα αντιστοιχεί σε παίκτη του Squid Game, ενώ η κόκκινη σε φρουρό. Επομένως, ακόμη και εκεί η επιλογή γίνεται εντελώς τυχαία. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει το τελευταίο, αλλά σίγουρα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά σε ενδεχόμενο δεύτερης σεζόν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA