Μενού
  • Α-
  • Α+

Ούτε δύο μήνες δεν κράτησε το Top Chef. Το μαγειρικό ριάλιτι, που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ τη φετινή σεζόν, δεν αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το τηλεοπτικό κοινό, σημειώνοντας (σχεδόν) σε κάθε ημέρα προβολής του, μονοψήφια νούμερα στους πίνακες τηλεθέασης. Τι κι αν οι άνθρωποι της παραγωγής επέλεξαν τρεις ικανότατους σεφ-κριτές (Γιώργος Βενιέρης, Γκίκας Ξενάκης και Αστέριος Κουστούδης), αλλά και δύο πρώην παίκτες του Master Chef (Τζώρτζη Παπανικολάου και Δημήτρη Τσίκιλη), δεν μπόρεσαν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. 

Διαβάστε ακόμη: Τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης στα ριάλιτι μαγειρικής «φωνάζουν» ότι χορτάσαμε

Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου παρακολουθήσαμε τον τελικό του Top Chef, ο οποίος ήρθε πολύ νωρίτερα απ' ότι αρχικά προγραμμάτιζαν οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ. Όπως συμβαίνει σε κάθε αντίστοιχο πρότζεκτ, ο σχεδιασμός του είναι να κρατήσει περίπου 3-4 μήνες, έχοντας δηλαδή μια θέση στο πρόγραμμα του σταθμού για τη μισή σεζόν. Έλα, όμως, που τα νούμερα του συγκεκριμένου ριάλιτι μαγειρικής ήταν μονοψήφια, αναγκάζοντας την παραγωγή να ρίξει πρόωρα αυλαία.

Η παραγωγή του Top Chef, πίσω από την οποία κρύβεται η Acun Media του γνωστού σε όλους μας Ατζούν Ιλιτζαλί, τα έβαλε κάτω με τον ΣΚΑΪ και συμφώνησαν να ολοκληρωθεί ο μαγειρικός διαγωνισμός στις 28 του Οκτώβρη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ριάλιτι ολοκληρώθηκε μόλις 53 ημέρες μετά την πρεμιέρα του στις 5 Σεπτεμβρίου

Το μεγάλο, όμως, «πλήγμα» για το σταθμό ήταν πως ακριβώς επειδή πίστευαν τόσο πολύ το Top Chef, όρισαν ως έπαθλο νικητή τα 100.000 ευρώ κι όχι τα 50.000 ευρώ, όπως συνήθως βλέπουμε στα περισσότερα ριάλιτι. Από την άλλη, στο Game of Chefs, στο αντίπαλο μαγειρικό ριάλιτι του Top Chef, ο νικητής θα πάρει τα μισά χρήματα.

Ο ΣΚΑΪ φημίζεται για τα υψηλά χρηματικά έπαθλα στα ριάλιτί του. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην περίπτωση του Big Brother, αλλά και του Survivor. Βέβαια, σε αυτά τα προγράμματα οι παίκτες παραμένουν στο παιχνίδι για αρκετούς μήνες κι όχι για μόλις 53 ημέρες. Τι έπαθλα, όμως, έχουμε δει στα υπόλοιπα ριάλιτι των τελευταίων ετών; Στη Φάρμα του ANT1 ο Κώστας Γκρέκας πήρε 50.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχη ήταν η αμοιβή και του ζευγαριού που κέρδισε το Battle of The Couples του Alpha.

Ακόμη και στο Master Chef, όμως, το νούμερο ένα (από άποψη τηλεθέασης) μαγειρικό ριάλιτι ο νικητής παίρνει 50.000 ευρώ. Παρ' όλα αυτά στον ΣΚΑΪ και στο Top Chef ήταν λίγο πιο λαρτζ και όπως είναι λογικό, αυτό δεν «χάλασε» καθόλου τη φετινή νικήτρια, Ειρήνη Γιωργουδιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA