Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας Βορειοκορεάτης καταδικάστηκε σε θάνατο όταν οι αρχές εντόπισαν έξι μαθητές να παρακολουθούν παράνομα τη την πιο δημοφιλή σειρά του Netflix, Squid Game, με χώρα προέλευσης τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Variety.  

Διαβάστε ακόμη: Squid Game: «Ερχεται δεύτερη σεζόν, δεν μας αφήσατε άλλη επιλογη», λέει ο δημιουργός της σειράς

«Ένας μαθητής που αγόρασε το USB stick έλαβε ισόβια ποινή φυλάκισης, ενώ έξι ακόμα που παρακολούθησαν τη σειρά καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικών έργων, ενώ δάσκαλοι και διευθυντές απολύθηκαν και πλέον εξορίστηκαν και εργάζονται σε απομακρυσμένα ορυχεία», σημειώνει η ίδια πηγή και τονίζει ότι ο λαθρέμπορος αντιμετωπίζει την εσχάτη των ποινών. Τον Δεκέμβριο του 2020 στη Βόρεια Κορέα, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Εξάλειψης της Aντιδραστικής Σκέψης και Πολιτισμού». Σημειώνεται, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ούν απαγορεύει και τις ξενόφερτες ταινίες, αλλά και... τα τζιν. 

Όποιος παραβαίνει αυτούς τους νόμους, κινδυνεύει με τη θανατική ποινή. Υπενθυμίζεται, ότι έχει απαγορευτεί και στην Κίνα το Squid Game, αλλά παραμένει δημοφιλής στα πειρατικά σάιτ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA