Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη οι άνθρωποι που ακολουθούν μια φυτοφαγική και ψαροφαγική διατροφή έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά από κορονοϊό. Συγκεκριμένα η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν κατά 73% και 59% αντίστοιχα, λιγότερες πιθανότητες από τους ανθρώπους που καταναλώνουν κρέας να έχουν μια σοβαρή νόσηση από κορονοϊό. Να σημειωθεί ότι αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η διατροφή μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη σοβαρότητα και στη διάρκεια των συμπτωμάτων του κορνοϊού και η νέα μελέτη φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι κάτι τέτοιο τελικά ισχύει.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Νέες οδηγίες για τους εμβολιασμένους από το CDC - Δεν χρειάζεται καραντίνα εάν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Η ομάδα των επιστημόνων, με επικεφαλής τη δρα Σάρα Σάιντελμαν του Νοσοκομείου Στάμφορντ του Κονέκτικατ, που έκανε τη δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό επιστήμης της διατροφής «BMJ Nutrition Prevention & Health», ανέλυσαν στοιχεία για 2.884 υγειονομικούς με εκτεταμένη έκθεση στον κορονοϊό, οι οποίοι εργάζονταν σε έξι χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ). Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τη διατροφή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά το προηγούμενο έτος και συσχέτισε αυτές τις πληροφορίες με τη σοβαρότητα όσων λοιμώξεων κορονοϊού που εμφανίστηκαν στους συμμετέχοντες (επρόκειτο για 568, από τους οποίους οι 138 είχαν μέτρια έως σοβαρή λοίμωξη από κορονοϊό, ενώ οι 430 ήπια).

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι όσοι ακολουθούσαν φυτοφαγική ή ψαραφαγική είχαν 73% και 59% μικρότερο κίνδυνο μέτριας έως βαριάς νόσησης. Από την άλλη μεριά όσοι έκαναν διατροφή με χαμηλούς υδατάνθρακες και πολλές πρωτεΐνες, είχαν σχεδόν τετραπλάσια πιθανότητα να αρρωστήσουν με μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κορονοϊού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA