Μενού
giatroi-nosokomeio
Γιατροί σε νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ και οι φαρμακοποιοί, αύριο Τετάρτη, 8 Μαρτίου, στο πλαίσιο της απόφασης της ΑΔΕΔΥ για την εθνική τραγωδία των Τεμπών. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση, στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τη σιδηροδρομική τραγωδία και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η Ομοσπονδία ζητά να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές, ευθύνες όπου υπάρχουν, για τον τραγικό θάνατο και τραυματισμό δεκάδων επιβατών στα Τέμπη και να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

«Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες. Αγωνιζόμαστε για ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και σεβασμό στο ρόλο των γυναικών ειδικά στις υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες που είναι σε ποσοστό 70%.

Οι γυναίκες υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι στην πρώτη γραμμή του Υγειονομικού πολέμου αγωνίζονται με σθένος και γενναιότητα σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Με πολλές υποχρεώσεις και λίγα εργασιακά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε να επιλυθούν αιτήματα χρόνια και δίκαια των γυναικών συναδέλφων από την πολιτεία», αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση.

Σε στάση εργασίας τα φαρμακεία

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), έχει προκηρύξει για αύριο στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση και καλεί τους φαρμακοποιούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του Συλλόγου, στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Αντίστοιχα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), προχωρά σε στάση εργασίας από τις 11:30 έως τις 14:30, σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία. Με τη συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των νεκρών και ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους πολίτες, ζητώντας να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία.

Τη στήριξή του στις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και προτρέπει τους φαρμακοποιούς να συμμετέχουν μαζικά. Κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.