Μενού
kasselakis tsakalotos
Στέφανος Κασσελάκης - Ευκλείδης Τσακαλώτος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

O Oκτώβριος και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου παρέπεμπαν καιρικά σε καλοκαιρινούς μήνες. Ηλιόλουστες μέρες, υψηλές θερμοκρασίες κι απουσία βροχής.

Καλομάθαμε, συν φυσικά και το σημαντικότερο που είναι η οικονομία σε πετρέλαια, ξύλα, ηλεκτρικό ρεύμα και πάει λέγοντας. Ε, κάποια στιγμή θα μας έκανε την επίσκεψή του και ο «κακός μας ο καιρός». Συνέβη με τις νεροποντές που πλήττουν τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Όπου κι αν πάτε, ό,τι κι αν κάνετε να είστε προσεκτικοί και ας έχετε και μια ομπρέλα μαζί σας. Απαραίτητη είναι. Για εσάς.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και όχι τελικά, αν κρίνει κανείς από τα όσα συμβαίνουν σε καταιγιστικούς ρυθμούς από το πρωί της Παρασκευής (10/11). Το Σαββατοκύριακο είχε προαναγγελθεί ως αυτό της «μεγάλης σφαγής», αλλά τελικά το... ξεκαθάρισμα άρχισε μια μέρα νωρίτερα με τις αιχμηρές ανακοινώσεις και το... αντίο του Νίκου Βούτση και του Πάνου Σκουρλέτη.

Ιστορικά στελέχη, ιδρυτικά, πρώην Υπουργοί, πρώην Πρόεδρος Βουλής ο πρώτος. Γίνεται εξ αρχής κατανοητή η δυναμική των συγκεκριμένων κινήσεων. Και τώρα τι; Και τώρα περιμένουμε ένα διήμερο της Κεντρικής Επιτροπής που απλά θα επισημοποιηθεί αυτό που εδώ και πολλές – πολλές εβδομάδες ψιθυρίζεται. Η διάσπαση.

Πριν καν την εκλογή του Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος είχε ακουστεί η συγκεκριμένη λέξη και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, φάνηκε πως μόνο εικασία δεν ήταν. Μοιάζει δεδομένο πως η «Ομπρέλα» ετοιμάζει μια εντυπωσιακή και επικοινωνιακή αποχώρηση. Γι' αυτό άλλωστε τα μέλη της αποφάσισαν να δηλώσουν παρών στην Κ.Ε και όχι απών από αυτή όπως ήθελαν κάποιες φωνές.

Επιδιώκουν δηλαδή την... live σύγκρουση με το κόμμα του οποίου είναι μέλη (έστω και τυπικά) για λίγες ώρες ακόμη. Από την άλλη ο πρόεδρος μοιάζει... εγκλωβισμένος και σίγουρα μπροστά σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να την διαχειριστεί. Φάνηκε από τον τρόπο που επέλεξε να «απαντήσει».

Ξανά μέσω των social media, με μια τοποθέτηση που δεν μας έκανε σε τίποτα σοφότερους. Ακόμη και ο χειρισμός του στο καυτό θέμα των διαγραφών δείχνει ότι κάνει δεύτερες σκέψεις ή πήρε λάθος συμβουλές. Αυτό με το «δημοψήφισμα» (πονεμένη ιστορία στο συγκεκριμένο κόμμα) προφανώς και ακούγεται ως... ανέκδοτο.

Μέχρι και η Ζωή Κωσταντοπούλου έκανε χαβαλέ με αυτό στο (πρώην) Twitter! Δηλαδή ο πρόεδρος έχει πάρει μια απόφαση να διαγράψει 4 στελέχη και μερικές μέρες μετά και ύστερα από πολλές παλινωδίες να λέει πως θα... γίνει δημοψήφισμα. Πως εν συνεχεία να πιστέψει κανείς πως έτσι «θα τα αλλάξει όλα;».

Όπως κι αν έχει ξεκίνησε ένα ενδιαφέρον διήμερο. Το μόνο βέβαιο είναι πως από την Δευτέρα (13/11) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος... Κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως.

Δείτε επίσης:

Έκρηξη σε κτίριο στις Σέρρες: Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας

Flyover στη Θεσσαλονίκη: Έτσι θα είναι η «ιπτάμενη» περιφερειακή οδός - Πώς θα βοηθήσει στην κίνηση

Να αφοριστεί η Θέμις Μπαζάκα ζητούν ιερείς: «Θέλετε τα παιδιά μας αλιβάνιστα και άθεα;»

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA