Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βρετανία ανακοίνωσε επισήμως ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις. Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από τη Ρωσία με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει πως «δεν θα χρηματοδοτήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν» στην Ουκρανία

«Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας "Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο" για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας της Βρετανίας Κουάσι Κουάρτενγκ. Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως θα υπάρξουν επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία από την απόφαση για εμπάργκο στο πετρέλαιο. Ταυτόχρονα ανέφερε πως κατανοεί το γεγονός ότι οι συμμαχικές χώρες δεν μπορούν να προβούν σε ανάλογη ενέργεια για το πετρέλαιο και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προσφυγική κρίση. «Δεν θα χρηματοδοτήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν» τόνισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA