Μενού
Συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων
Συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Παρασκευή (8/3) κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που έχει τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή, από μαθητικούς και φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, έχουν εξαγγελθεί 24ώρες απεργίες.

Οι αντιδράσεις κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων αναμένεται να κορυφωθούν αύριο, ημέρα ψήφισης του νόμου, με όλους τους αντιδρώντες να έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες, ενώ συνεχίζονται και οι καταλήψεις.

Το Συντονισμό Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας, σε σχετική του ανακοίνωση, επισημαίνει πως «συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νομοσχέδιο, με την πανελλαδική πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, στις 8 Μαρτίου». 

Καταγγέλλει πως το νομοσχέδιο «προωθεί την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης» και τονίζει πως «η ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ». 

«Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά, όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής και πανεκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές, συλλογικότητες θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας» επισημαίνει, επίσης. 

Από πλευράς της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, αναφέρει πως «οι χιλιάδες που κινητοποιούμαστε με όλους τους τρόπους πάνω από 2 μήνες, μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, όλο τον λαό για να μην γίνει η αδικία νόμος στην Παιδεία μας, για να έχουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, έχουμε κάνει ξεκάθαρο στην κυβέρνηση ότι μας έχει απέναντι.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ "δουλεύει" για να κερδίζουν οι φροντηστηριάρχες, οι κολλεγιάρχες, οι επιχειρηματίες έμποροι πτυχίων. Γι’ αυτό θέλει να ψηφίσει την Παρασκευή το νομοσχέδιο της αδικίας και κάνει πως δεν ακούει τους μαθητές, τους φοιτητές, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που σαν μια γροθιά έχουμε απορρίψει αυτά τα σχέδια!
Με τον αγώνα μας καταφέραμε να καθυστερήσουμε το νόμο τους. Με τον αγώνα μας μαθεύτηκε η αλήθεια για το νομοσχέδιο και δεν πέρασε το σχέδιο τους να περάσει ένας νόμος «νύχτα».  Με τον αγώνα μας πήγαμε κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές» συμπληρώνει η Επιτροπή.

Επίσης, γίνεται κάλεσμα σε νέες αποχές - καταλήψεις σε σχολικά ιδρύματα αλλά και στήριξη από πλευράς εκπαιδευτικών. 

Παράλληλα, η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), με ομόφωνη απόφασή της καλεί σε κινητοποίηση τον κλάδο τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής με προκήρυξη απεργίας για σήμερα 7 και αύριο 8 Μαρτίου.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), η οποία προκήρυξε στάση εργασίας για σήμερα από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και απεργία στις 8 Μάρτη.

Τέλος, 24ωρη απεργία, προκήρυξε η ΟΛΜΕ, εκφράζοντας την ομόφωνη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο και καλώντας μαζικά σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA