Μενού
o allos anthropos
Κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον δεύτερο λογαριασμό του «Άλλου Ανθρώπου», ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, εξηγεί το πώς έχει βρεθεί το όνομά του μπλεγμένο στην υπόθεση που ερευνά η Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας.

Ο γαμπρός του Πολυχρονόπουλου μίλησε στην εκπομπή «Live News» στο MEGA και εξήγησε το πώς έδωσε τον λογαριασμό του στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

«Εκτός που είναι συγγενής, δεν το πιστεύω. Το χαρτί της Αρχής μου ήρθε την Παρασκευή (26/01). Το έδωσα στη δικηγόρο μου. Είναι κουνιάδος μου. Καλή σχέση έχω, δεν έχω τίποτα. Για μένα είναι καλός άνθρωπος. Δεν έχει χαλάσει η καρδιά μας ποτέ. Και με την οικογένειά του είναι αγαπητός» και εξηγεί για την εμπλοκή του:

«Είχε μαζέψει κάτι χρήματα, είχε γεμίσει 6-7 νταλίκες πράγματα για να πάει στην Τουρκία. Και μου λέει μου δίνεις τον αριθμό να βάλουμε κανένα φράγκο να στείλουμε τις νταλίκες γιατί θα χαλάσουν τα πράγματα και πρέπει να ξεφορτώσουμε, είχα βοηθήσει κι εγώ στο πακετάρισμα.

Κάποια στιγμή με πήραν από την τράπεζα τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό μου που δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις. Πάω και εγώ στην τράπεζα, είπα ρε παιδιά τα χρήματα δεν είναι δικά μου, πάνε για τον "Άλλον Άνθρωπο" που έχει θέμα να φύγουν τα φορτηγά.

Τους έδωσα το κινητό του, μίλησαν. Μετά από 4 μέρες με παίρνουν τηλέφωνο να πάω να πάρω τα χρήματα. Πάω, τους είπα βάλτε τα χρήματα (σ.σ. κάνει λόγο για 52.000 ευρώ) σε ένα φάκελο, σφραγίστε τα, τα έβαλα στον κόρφο μου, μπήκα κατευθείαν στο ιπτάμενο και πήγα τα λεφτά την ίδια στιγμή εκεί που έπρεπε να πάνε».

Καταλήγοντας, ο Παύλος Τζίτζης αναφέρει: «Τα πήρε ο Πολυχρονόπουλος, από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι κουμάντα έκανε. Αμέσως έκοψα την κάρτα που ήταν συνδεδεμένη με τον λογαριασμό, την ακύρωσα. Ο λογαριασμός συνέχισε να υπάρχει.

Δεν ξέρω για τον τζόγο, δεν έχω παίξει τέτοια πράγματα ποτέ στη ζωή μου. Μπλοκάρισα, δεν το πιστεύω. Δεν μου κάνει αίσθηση ούτε να το συζητήσω. Δεν τον είχα για τέτοιο άνθρωπο. Ούτε να το σκέφτομαι» καταλήγει ο γαμπρός του Πολυχρονόπουλου.

 

«Δεν έχω πάρει ούτε σεντ»

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Star, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας δηλώνει ότι τα χρήματα που δόθηκαν για τον «Άλλο Άνθρωπο», πήγαν όλα στον «Άλλο Άνθρωπο».

«Έχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν περίμενα ποτέ μετά από 13 χρόνια καθημερινής δράσης και για 18-20 εκατομμύρια γεύματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, να βρεθώ απολογούμενος για αυτήν την δράση.

«Όλοι οι λογαριασμοί ήταν ατομικοί»

Όλοι οι λογαριασμοί αυτά τα 13 χρόνια, ήταν ατομικοί. Υπήρχε το ονοματεπώνυμο, το ΙΒΑΝ και το τηλέφωνο αναρτημένα για να συνεισφέρει ο κόσμος. Τις κάρτες αυτών των λογαριασμών, τις χειριζόμουν εγώ. Ήταν δύο. Στο όνομα της μητέρας μου ή στο όνομα του γαμπρού μου. Ο κόσμος κατέθετε χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς και ήξερε ότι τα κατέθετε σε ατομικούς λογαριασμούς», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Στη συνέχεια αναφέρει πως «καλά έκανε ο γαμπρός μου και έλεγε ότι δεν του άρεσε να μπαίνουν ξένα χρήματα στον λογαριασμό του αλλά ήξερε όταν μου έδινε την κάρτα του ότι τα λεφτά αυτά θα έμπαιναν για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας» και προσθέτε:

«Δεν έχω ούτε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα, ούτε καν παπάκι».

 

«Τα χρήματα που μπαίνανε στον λογαριασμό για τις ανάγκες του Άλλου Ανθρώπου, πηγαίνανε όλα στον Άλλον Άνθρωπο».

 

«Είναι 18-20 εκατ. μερίδες φαγητό» λέει ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας και συνεχίζει:

«Τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από τα 600.000 που λέει το πόρισμα. Δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς από τον Άλλο Άνθρωπο. Τι εγκληματική οργάνωση; Δεν έχω καταλάβει τι γράφει το πόρισμα, ούτε για εγκληματικές οργανώσεις. Χτυπώντας εμένα χτυπάνε τον Άλλο Άνθρωπο. Θα τους πω ένα πράγμα: χτυπήστε εμένα όχι τον Άλλο Άνθρωπο.

Έχω πει στον κόσμο να πηγαίνει να βλέπει πρώτα τι είναι αυτό και μετά να κρίνει αν πρέπει να δώσει. Η αλήθεια θα φανεί».

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου που πήρε την συνέντευξη, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν έχει παίξει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο της κοινωνικής κουζίνας σε τζόγο.  Δηλώνει ότι δεν έχει πάρει χρήματα για προσωπική του χρήση

Επίσης, σημειώνεται από το κανάλι πως ο ίδιος δεν έχει κανένα στοιχείο στα χέρια του για την διαδρομή του χρήματος από τους λογαριασμούς σε τυχερά παιχνίδια. Το πόρισμα δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια του. Του έχει κοινοποιηθεί η δέσμευση των λογαριασμών μέχρι σήμερα, δεν έχει αναλυτική ενημέρωση για το τι έχει συμβεί.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Star, οι δικηγόροι του Κώστα Πολυχρονόπουλου θα ζητήσουν το φάκελο της έρευνας βάση της οποίας εκδόθηκε και το πόρισμα -  καταπέλτης  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA