Μενού
greek mafia.jpg
Απολογία στον εισαγγελέα των δύο συλληφθέντων από την Ελληνική Αστυνομία για τις δολοφονίες των Βασίλη Ρουμπέτη και Γιάννη Σκαφτούρου. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Μορφή χιονοστιβάδες έχουν πάρει τις τελευταίες ώρες οι αποκαλύψεις για τη δράση των εκτελεστών που δρούσαν για λογαριασμό των νονών της νύχτας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ένας από τους συλληφθέντες για τα συμβόλαια θανάτου στη Greek Mafia, είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους εκτελεστές και πολύ γνωστός στις πιάτσες των κακοποιών.

Ο «Ρίζικ» όπως είναι το παρατσούκλι του, φέρεται, κατά τις ίδιες πηγές, ότι είχε κεντρικό ρόλο στις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο «Ρίζικ»είναι ομογενής από τη Ρωσία και έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις αρχές κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται σχετίζονται με λεθρεμπόριο τσιγάρων και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το Open αποκάλυψε ότι ο ίδιος φέρεται επίσης να ταυτοποιήθηκε ως μέλος της ομάδας που δολοφόνησε τον Γιάννη Σκαφτούρο. Πως συνέβη αυτό;

Greek Mafia: Το λάθος του «Ρίζικ»

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δαχτυλικά αποτυπώματα του «Ρίζικ» εντοπίστηκαν στην κλεμμένη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στην εν λόγω εκτέλεση συμβολαίου θανάτου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά την επίθεση, η μηχανή παρουσίασε βλάβη και εικάζεται ότι ο «Ρίζικ» επιχείρησε να διορθώσει το πρόβλημα. Το μόνο που κατάφερε, ωστόσο, όπως τονίζει το Open, ήταν να αφήσει τα αποτυπώματά του.

Επιπλέον, στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ο «Ρίζικ» κινούνταν με άνεση στο Μενίδι και δεν επέλεξε να αλλάξει τόπο κατοικίας, παρά το γεγονός ότι ήταν στο στόχαστρο για αρκετά μεγάλα κεφάλια της Greek Mafia.

Στο Open τονίζεται επίσης ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πίσω από τις πρόσφατες εκτελέσεις υπήρχαν κίνητρα αντεκδίκησης ή οικονομικά ξεκαθαρίσματα.

Επίσης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον πόλεμο των λαθραίων τσιγάρων που έχει ξεσπάσει το τελευταία διάστημα, με πολλές εγκληματικές ομάδες να προσπαθούν να αυξήσουν το μερίδιό τους.

Greek Mafia: Στον εισαγγελέα

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες ως μέλη της ομάδας εκτελεστών που το 2022 και το 2023 είχαν δολοφονήσει τρία πρόσωπα με κεντρικό ρόλο στον χώρο της Greek Μafia.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων στη 1 το μεσημέρι με συμβατικά αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ και αναμένεται να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για όσα τους καταλογίζονται με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία.

Ακολούθως θα οδηγηθούν στον Ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA