Μενού
Πλημμύρες από την κακοκαιρία
Άνδρας μαζεύει τα νερά από την πρόσφατη κακοκαιρία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης σχετικά με τις αποζημιώσεις που πήραν οι πληγέτες –από την κακοκαιρία Daniel– πολίτες της Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως εισπρακτική εταιρεία πήρε τα χρήματα, που έλαβε ο πεθερός του από την κρατική αρωγή.

«Μόλις με ενημέρωσε ότι τα 6.500 ευρώ που έβαλε το κράτος για τους πλημμυροπαθείς, τα σήκωσε εισπρακτική εταιρεία. Οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή κλαίνε, βρίσκονται έξω από την τράπεζα και παρακαλούν να επιστρέψουν τα χρήματα» σημείωσε ο ηθοποιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία.

Πληροφορίες, όμως, του τηλεοπτικού σταθμού, που επικοινώνησε με την εισπρακτική εταιρεία για την καταγγελία, κάνουν λόγο πως τα χρήματα είναι «ακατάσχετα» και δεν συμψηφίζονται με τις αποζημιώσεις

Η καταγγελία για την εισπρακτική

Συνεχίζοντας, ο κ. Βισκαδουράκης σημείωσε πως «η πραγματικότητα διαψεύδει τα όσα λέει ο κ. Τσιόδρας. Όντως ο πεθερός δεν θα με έπαιρνε τηλέφωνο στεναχωρημένος, επειδή του σήκωσαν τα λεφτά. Αν το πάρεις τώρα τηλέφωνο, θα σου πει πως βρίσκονται έξω από την τράπεζα και τσακώνονται».

Ο ηθοποιός, προσθέτοντας για τις αποζημιώσεις για την κακοκαιρία, είπε πως το περισταστικό σημειώθηκε στον Παλαμά, Καρδίτσας με τους ανθρώπους να βρίσκονται ακόμη έξω από την τράπεζα και διαμαρτύρονται.

Αγωγές και μηνύσεις στην Καρδίτσα για την κακοκαιρία

Στη Δικαιοσύνη στρέφονται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οικογένειες θυμάτων –από την κακοκαιρία Daniel– στην Καρδίτσα, καθώς έκαναν προσφυγές για τους ανθρώπους, που έχασαν, αλλά και για τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και δικηγόρο, Σπύρο Φρεμεντίτη, ο οποίος μίλησε στο Open, οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους άρχισαν να στρέφονται κατά των αρμόδιων φορεών, υποβάλλοντας μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για παραλείψεις στην κακοκαιρία. Μάλιστα, αναμένεται να κάνουν, κυρίως, αγωγές κατά του δημοσίου αξιώνοντας αποζημιώσεις.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA