Μενού
ekav
  • Α-
  • Α+

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο αστυνομικός ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 19χρονη στην Ξάνθη. Οι συγγενείς της νεαρής, που άφησε την τελευταία της πνοή ύστερα από μέρες νοσηλείας, επιμένουν πως την εγκατέλειψε στο σημείο.

Το τροχαίο έλαβε χώρα στις 6/12 και ο αστυνομικός εμφανίστηκε ενώπιον των Αρχών για να παραδεχθεί την ενοχή του, συνοδευόμενος από δικηγόρο, στις 8/12. Την επόμενη μέρα τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε έρευνα σε βάρος του. 

Σύμφωνα με τον Alpha, μετά το τροχαίο κάλεσε ασθενοφόρο και τροχαία, αλλά δεν ενημέρωσε πως ήταν αυτός ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε τη νεαρή, αλλά εμφανίστηκε σαν μάρτυρας. 

Η νεαρή είχε βγει βόλτα με τον σκύλο της και εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένη σε ένα χωράφι της περιοχής. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της - είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις - αποφασίστηκε η διακομιδή της στην Καβάλα, όπου και κατέληξε

Η οικογένειά της κατάλαβε ότι κάτι συνέβη όταν ο σκύλος επέστρεψε μόνος στο σπίτι και όταν βγήκαν να την ψάξουν ενημερώθηκαν - από αστυνομικό που βρέθηκε στο σημείο - ότι έχει γίνει ένα τροχαίο. Οι φόβοι τους πως πρόκειται για το δικό τους παιδί επιβεβαιώθηκαν όταν εντόπισαν το κινητό της στο χωράφι. 

«Άλλοι λένε το εγκατέλειψε, άλλοι ότι περίμενε το ασθενοφόρο. Το ότι έφυγε, έφυγε, γιατί την επόμενη μέρα βρήκαν το αυτοκίνητο που τη χτύπησε» σημείωσε κάτοικος της περιοχής, αναφερόμενος στον αστυνομικό και διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να κρυφτεί καθώς υπάρχουν κάμερες και άλλα στοιχεία.

Από πλευράς του, ξάδελφος της 19χρονης διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην είναι εγκατάλειψη; «Δεν έπρεπε ο ίδιος να ήταν στην αστυνομία εκείνη τη μέρα και να μην γλιτώσει το αυτόφωρο;». 

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός αρνείται μέχρι και αυτή τη στιγμή ότι εγκατέλειψε το θύμα του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA