Μενού
palaioxristianos.jpg
Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός. | AlphaTv/Glomex
  • Α-
  • Α+

Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ζει σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία αφέθηκε ελεύθερος σήμερα (21/02) μέχρι τη νέα δικάσιμο, που έχει οριστεί για τις 4 Μαρτίου 2024.

Λίγο αργότερα ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στο Mega και μεταξύ άλλων δήλωσε άγνοια για το πού βρίσκονται η γυναίκα του και τα παιδιά του.

Επιπλέον, είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Live News «αν ήμουν στη Γερμανία θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα»

Ο 45χρονος αρχικά είπε στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού: «Είχαμε ένα σκυλάκι και ήρθε η αστυνομία και το πήρε. Δεν ήταν νηστικό το σκυλί. Υπήρχε και δεύτερο σκυλί αλλά πήραν μόνο το ένα. Αισθάνομαι αδέλφια μου τους αδικημένους».

«Ήταν στο κρατητήριο ένας από την Αλβανία που είναι στην Ελλάδα 30 χρόνια, και τώρα θυμήθηκαν πως δεν έχει χαρτιά; Δεν είμαστε ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί η αθωότητά μας. Εγώ στο κελί ήμουν με έναν βιαστή. Ένας άνθρωπος που ήταν μεθυσμένος θα μπει στο ίδιο κελί με έναν βιαστή;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια.

Πατέρας από την Κορινθία: «Παραβιάζουν τα πιστεύω μου»

Για την εξέταση DNA που δεν δέχθηκε, ο 45χρονος είπε στο Mega: «Το ζήτημα με το βιομετρικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και για κάποιους που αντιστεκόμαστε θα βρίσκουν να λένε. Αυτή η δικαστική εντολή παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα πιστεύω μου. Όταν μας συνέλαβαν ήταν όλοι εκεί, και οι κόρες μουμ για 20 ώρες. Εάν υπήρχε κάτι ύποπτο δεν θα το είχαν βρει; Εμένα τα πιστεύω μου είναι εναντίων των βιομετρικών».

Για την εξαφάνιση της γυναίκας και των παιδιών του, αποκάλυψε: «Εγώ δεν είχα τηλέφωνο, δεν ξέρω τι γίνεται έξω. Δεν ξέρω πού είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου. Θα πάω πρώτα να δω το παιδί μου στο Παίδων να δω ότι είναι καλά. Μας διαλύουν την οικογένεια και μας παίρνουν τα παιδιά. Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, εγώ ζω στην Ευρώπη. Νομίζω πως δεν είναι εφικτό να μείνω εκεί που ήμουν. Έχει γίνει κέντρο διερχομένων».

Για την εργασία του,ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών σημείωσε: «Εγώ κάνω τηλεργασία. Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω όταν εγώ τους φτιάχνω αυτά που ανεβαίνουν στο υπουργείο. Κάνω μία δουλειά που διαρκεί καιρό. Έχω τη βάση του Δήμου στον υπολογιστή μου. Αν ζούσα στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα. Με 1.000 ευρώ καλούμε να ταΐσω 8 στόματα. Αυτό δεν είναι ακριβώς επιλογή».

Για τη Χρυσή Αυγή και τα σενάρια ανάμιξής του, είπε: «Δεν ισχύει αυτό για τον Παναγιώταρο. Πριν από 15 χρόνια δεν ήταν καν κόμμα η Χρυσή Αυγή. Πριν από 15 χρόνια ήπια μία μπύρα με τον Παναγιώταρο αλλά δεν συζητάμε για το ότι με μεγάλωσε κουμουνιστής πριν από αυτό; Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή».

«Δόθηκε δύσκολα η αναβολή»

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του 45χρονου είπε στο Mega: «Δόθηκε δύσκολα η αναβολή από την κύριο πρόεδρο και εισαγγελία. Ο πρώτος λόγος που εξέθεσα ήταν η πραγματογνωμοσύνη που άμα θέλει ο ίδιος θα αναλύσει, γιατί αφορά μία πάθηση».

«Για τις δικές του πεποιθήσεις δεν ήθελε να δώσει δείγμα DNA. Εάν δεν δώσει ο ίδιος DNA μέχρι αύριο ελλοχεύει και πάλι ο κίνδυνος της απείθειας. Τον ενημέρωσα πως πρέπει να δώσει το βιολογικό υλικό», πρόσθεσε στη συνέχεια ο δικηγόρος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA