Μενού
Χιόνι σε πάρκο
Χιόνι σε πάρκο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο καιρός έχει βαλθεί να μας τρελάνει με τις μεταπτώσεις του καθώς το κρύο διαδέχεται η «άνοιξη» και το αντίστροφο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου, η Ελλάδα το Σάββατο (20/01) θα είναι χωρισμένη στα δύο με εντελώς διαφορετικές συνθήκες μεταξύ βορρά και νότου.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, από την Λαμία και νοτιότερα η άνοιξη θα διατηρηθεί με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή αλλά και συννεφιές.

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα σημειωθούν βροχές σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο. Στη βόρεια Ελλάδα θα έχει χειμωνιάσει από το πρωί. Θα σημειωθούν βροχές και χιονόνερο στα πεδινά της Δ. Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις αρχικά στην Δ. Μακεδονία και στα ορεινά και ημιορεινά βόρεια τμήματα.

Ο βοριάς θα κατεβαίνει ψυχρός, παγερός από 6-7 μποφόρ ίσως και 8. Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού με πολύ κρύο από το ύψος της βόρειας Θεσσαλίας και βορειότερα.

Στην δυτική και υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι μαλακός χωρίς φαινόμενα. Ο  μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή για ριπές ανέμων 9-10 μποφόρ προς Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Έβρο.

Χιόνια στην Θεσσαλονίκη

Προς το βράδυ του Σαββάτου, λευκές αποχρώσεις θα πλησιάσουν την Θεσσαλονίκη. Σε αρκετές περιοχές θα χιονίσει, στην Κεντρική Μακεδονία μέχρι και αρκετά χαμηλά για λίγες ώρες.

Από απόγευμα θα γίνει χιονόνερο στη Θεσσαλονίκη και αργά τη νύχτα δεν αποκλείεται να το γυρίσει σε χιονόπτωση στα πιο ψηλά σημεία της πόλης και στα βορειοδυτικά της τμήματα.

Μέχρι και το βράδυ ίσως πέσουν χιόνια και βροχές στη βόρεια Πελοπόννησο.

Ο καιρός στην Αττική

Η Αττική θα μείνει ανεπηρέαστη από φαινόμενα με νοτιάδες έως και το απόγευμα του Σαββάτου.

Αντίθετα προς την Κυριακή (21/01) στην Αττική θα σημειωθούν βροχές και το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου πάνω από τα 800 μέτρα.

Μέχρι την Κυριακή θα βελτιωθεί ο καιρός στην Αττική ενώ δεν αποκλείονται πολλά μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Δευτέρα (22/01) βελτιωμένος θα είναι ο καιρός εκτός από την Κρήτη. Θα επικρατεί κρύο παντού με μονοψήφιες θερμοκρασίες ενώ για Τρίτη προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Δείτε επίσης:

Η Παραλία: Έλιωσε το Twitter με το νανούρισμα της Υπατίας - «Δώστε κι άλλες τέτοιες σκηνές»

Μεσολόγγι: Το «κενό μνήμης» του κρεοπώλη και η ενδεχόμενη εμπλοκή τεσσάρων ατόμων

Greek Mafia: Πόλεμος για το λαθρεμπόριο τσιγάρων – Τα λάθη των εκτελεστών και οι καταζητούμενοι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA