Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο ωράριο για την λειτουργία της εστίασης αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση - την Τετάρτη -  στο πλαίσιο της καθολικής άρσης των μέτρων του lockdown. Τα πιθανά σενάρια είναι εστιατόρια και μπαρ να κατεβάζουν ρολά στις 12 τα μεσάνυσχτα, η στη 1 π.μ. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης κι Επενεδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη,  ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να ανοίξουν τον Ιούνιο και επιχειρήσεις με πρόσβαση μόνο σε εσωτερικούς χώρους 

«Υπάρχουν περίπου 17.000 επιχειρήσεις στην εστίαση που δεν έχουν εξωτερικό χώρο. Πέρυσι είχαν αρχίσει τη λειτουργία τους με ανοιχτά παράθυρα τον Ιούνιο. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα μπορέσουμε και φέτος που θα έχουμε και τα εμβόλια. Δηλαδή σε δυο με τρεις εβδομάδες» εξήγησε ο υπουργός  

«Εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει, η εστίαση θα πάει μια ώρα παραπάνω (μεσάνυχτα) με το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ αν η επιτροπή πει και για κλείσιμο 1 το πρωί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα το δεχθεί καθώς είναι επισπεύδον» σημείωσε.

Εξάλλου, σύντομα αναμένεται να καταργηθεί το sms.και να απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις.  Αναμένονται επίσης ανακοινώσεις για την κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα, αλλά και για το άνοιγμα των γυμναστηρίων.

Σε δεύτερη φάση, στα τέλη της εβδομάδας, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τον τουρισμό.

Με βάση  όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν:

– ο τουρισμός

– οι υπερτοπικές μετακινήσεις

– τα μουσεία.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν:

– παιδικοί & βρεφονηπιακοί σταθμοί

– εργαστήρια ΙΕΚ & κολέγια

– σχολεία δεύτερης ευκαιρίας

– ωδεία.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και ξεκινούν οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

Μια εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 28 Μαΐου επαναλειτουργούν τα θέατρα και επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθιστούς, με ποσοστό πληρότητας 50%.

«Φρένο» στα προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων

Σημειώνεται πως η κυρία Πελώνη έβαλε «φρένο» στη συζήτηση για προνόμια στους πλήρως εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού. «Η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν όλες οι ηλικιακές ομάδες» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τη συζήτηση περί προνομίων για τους εμβολιασμένους είχε ανοίξει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, που δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπέρμαχος της μεγαλύτερης ελευθερίας για τους πλήρως εμβολιασμένους, υπογραμμίζοντας, όμως, πως αυτή είναι προσωπική του εκτίμηση.

3.500 Αμερικανοί τουρίστες την ημέρα

Οι Αμερικανοί τουρίστες αναμένεται να αφήσουν φέτος πολύ έντονα το στίγμα τους στον ελληνικό τουρισμό. Αυτό αποκάλυψε ο Πίτερ Βλήτας, αντιπρόεδρος ταξιδιωτικού ομίλου στη Νέα Υόρκη, ο οποίος είπε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια θα υπάρχουν το καλοκαίρι 9 πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, αυτό μεταφράζεται σε περίπου 3.500 τουρίστες την ημέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA