Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καλεί τον γιατρό  Φαίδωνα Βόβολη  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προκειμένου να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος, επειδή, οπως αναφέρεται στην επιστολή από την συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία». Πρόκειται για τον γιατρό, που καλούσε τους αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα και μιλούσε για βία στην Βουλή, όπως είχε αποκελύψει το Reader.gr. 

Το πειθαρχικό θα συνεδριάσει κατά πληροφορίες την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη: Φαίδων Βόβολης: Ο γιατρός των αρνητών του εμβολίου απειλεί τώρα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με άδειες εξέδρες!

Φαίδων Βόβολης: Oι συγκεντρώσεις του

«Ο Φαίδων καλεί τους Ελληνες». Ανταποκρινόμενοι σε αυτό το κάλεσμα του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβοληαντιεμβολιαστές, αρνητές του κορονοϊού και ετερόκλητες ομάδες, που διαδηλώνουν κατά της απόφασης της συντεταγμένης Πολιτείας να προστατεύσει τη δημόσια υγεία από την πανδημία, μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή. Η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Φαίδων Βόβολης, ως επικεφαλής του πολιτικού κόμματος, «Ελεύθεροι Ξανά», πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 47ης επετείου της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, αλλά και οι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών τιμούσαν την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και έξω από τη Βουλή, δείχνοντας με το δάχτυλο το κτίριο του Κοινοβουλίου, ο Φαίδων Βόβολης, επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους, που δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού, έλεγε τα ακόλουθα: «Απέναντί μας θα είναι μόνιμα αυτοί και κάποια στιγμή σύντομα, γιατί έχω την πληροφορία ότι σύντομα θα προκηρύξουν και εκλογές, γιατί δεν μπορεί να κρατήσει αυτός ο άνθρωπος μέσα, είναι η ώρα για την ειρηνική τους αποχώρηση. Δεν θέλω βίαιη αποχώρηση γιατί αυτό είναι εις βάρος του οποιουδήποτε, εις βάρος και του λαού μας. Εάν φτάσει όμως το απροχώρητο δεν τους εγγυόμαστε τίποτα. Δεν τους εγγυόμαστε τη βία, την οποία προάγουν γιατί αυτό που κάνουν κάθε μέρα είναι βία».

Η αναφορά περί «βίας» προκάλεσε τον ενθουσιασμό των συγκεντρωμένων, οι οποίοι εν χορώ ξεκίνησαν να φωνάζουν το σύνθημα, «Να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή». Νωρίτερα κατά την ομιλία του ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου, ο οποίος συνοδευόταν από άνδρες εντυπωσιακής σωματικής διάπλασης, που φορούσαν λευκά μπλουζάκια, είχε αναφερθεί σε «ελικόπτερα»: «Δεν μπορεί η ιατρική φασιστοκρατορία να παραμείνει στη χώρα μας. Πρέπει να τελειώνουμε άμεσα. Είπα για ελικόπτερα αλλά δεν τα ήθελα και τόσο γρήγορα. Θέλω να περιμένω. Θέλω να είναι πιο βασανιστικό για τον Κυριάκο και την παρέα τους. Τα ελικόπτερα δεν τα ζητώ τόσο άμεσα είναι καλοκαίρι. Αφήστε τους λίγο ακόμα». 

Απειλούσε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με άδειες εξέδρες 

Μετά την αναφορά του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους για «τσαρλατάνους γιατρούς», που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Ελεύθεροι Ξανά» προχώρησε σε μια προσβλητική ανάρτηση: «Προς κάποιον γραμματέα στην Πολιτική Προστασία: ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ είναι όποιοι ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΥΝ την Ιατρική! Τιμωρία και περιθωριοποίηση θα έχεις εσύ ανόητε...υπομονή». Σε ανάλογο ύφος και το σχόλιό του για τη νόσηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη: «Είχε εμβολιαστεί αυτός, που υποδύεται τον υπουργό. Πώς γίνεται να κολλάνε οι εμβολιασμένοι; Κάντε έναν έλεγχο στο Προεδρικό, που ήσαστε προχτές μην μας κολλήσετε!».

Στη συνέχεια, στο στόχαστρο του Φαίδωνα Βόβολη μπαίνουν καλλιτέχνες αλλά και οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού απειλώντας τες ότι θα παίζουν σε άδεια γήπεδα λόγω της στάσης των ΠΑΕ τους στο θέμα των εμβολιασμών!

«Προσπάθησα να κρατήσω ενωμένο τον λαό και θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους. Θέλω να πω όμως το εξής. Ο ελληνικός λαός ναι μεν είναι ενωμένος και απέναντι είναι αυτοί της νέας τάξης πραγμάτων, ωστόσο θα κατηγορηθεί και όποιος εκ των Ελλήνων συμπράξει μαζί τους. Είναι σαν να είμαστε σε πόλεμο, σαν να είμαστε στην Κατοχή και κάποιοι να πήγαν με τους κατακτητές, με τους απέναντι. Κάποιοι τραγουδιστές με την φράτζα που πέφτει κάτω, που βγάζουν βιντεάκια όλο χαρά να πούνε ότι ξεκινούν μεθαύριο και θα θέλουν μόνο εμβολιασμένους θα βρεθούν απέναντί μας. Οχι μόνο αυτοί αλλά και οι ποδοσφαιρικές ομάδες». Πιο συγκεκριμένα: «Γνωστές ποδοσφαιρικές ομάδες. Ο κόσμος ξέρουμε πολύ καλά πόσο τις αγαπά. Είμαστε με τον κόσμο. Θέλουν να αποκλείσουν και να διχάσουν τον κόσμο. Εμείς είμαστε με τον κόσμο και όχι με τις ΠΑΕ και τους εργοδότες τους. Φυσικά, και φανταζόμασταν ότι ο Αλαφούζος, ο ΣΚΑΪ δηλαδή που έχει τον Παναθηναϊκό, ο Μαρινάκης, Mega-Ολυμπιακός, θα έπαιρναν το μέρος της κυβέρνησης.

Το έχουν πάρει από την αρχή. Ο κόσμος όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτούς. Όσο και αν αγαπάει την ομάδα τους θα πρέπει να απέχει από αυτό το παρασκήνιο, να απέχει από αυτό το θέατρο του παραλόγου. Δεν θα μπορέσουμε πλέον να συζητήσουμε σε τέτοια βάση. Θέλουν άδεια γήπεδα; θα είναι άδεια. Θέλουν άδεια μαγαζιά; Θα είναι άδεια. Μέχρι να κερδίσουμε οριστικά θα παίξουμε έτσι. Εάν υπήρχε μία πιθανότητα να κάνουμε κάτι από όλα αυτά, μία πιθανότητα να παίξουμε με τα σκευάσματά τους δεν υπάρχει πλέον καμία...».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA