Μενού
  • Α-
  • Α+

Οκτώ ολιγάρχες φίλοι του Πούτιν έχουν «πεθάνει» τυχαία από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως αναφέρει και το Reader σε ρεπορτάζ του.  Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει η Daily Mail, έχει «εξαφανιστεί» ο 67χρονος επιχειρηματίας Konstantin Goloshchapov. Πρόκειται για έναν ολιγάρχη, στενό φίλο του προέδρου της Ρωσίας, ο οποίος ήταν γνωστός ως ο «μασέρ του Πούτιν». 

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: «Διάλειμμα» στην πρώτη γραμμή του πολέμου έκανε στρατιώτης ταΐζοντας ένα κουτάβι στο στόμα

Ο 67χρονος φέρεται να εγκατέλειψε την Ρωσία τον Ιούνιο, οδικώς από τα σύνορα με τη Λευκορωσία. Ο Konstantin Goloshchapov πιστεύεται ότι έφυγε από την χώρα καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι θα γινόταν έφοδος στις επιχειρήσεις του προκειμένου να γίνει έλεγχος για υπεξαίρεση. Τέσσερις μέρες αργότερα πάντως ο 29χρονος γιος του βρέθηκε νεκρός, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, και τώρα υπάρχουν φόβοι και για τον ίδιο. 

Πολλοί μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, υποστηρίζουν ότι ο 67χρονος ολιγάρχης γνωρίζει πολλά από τα προσωπικά μυστικά του προέδρου της Ρωσίας. «Γνωρίζει πολλά από τα μυστικά του Πούτιν και για χρόνια ήταν βασικό πρόσωπο στον κύκλο του», δήλωσε χαρακτηριστικά πρώην διπλωμάτης της Δύσης στη Μόσχα. Σήμερα κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Konstantin Goloshchapov. Έχει μεγάλη περιουσία στην Ιταλία, την Κροατία και τη Φινλανδία, ενώ πιστεύεται ότι – εκτός από ρωσικό – έχει ελληνικό και κροατικό διαβατήριο. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Γιατί τον λένε «μασέρ»

Υπάρχουν δύο θεωρίες για το παρατσούκλι του εξαφανισμένου ολιγάρχη. Η μία θέλει τον Konstantin Goloshchapov να βοήθησε τον πρόεδρο της Ρωσίας να ξεπεράσει έναν σοβαρό τραυματισμό του από το τζούντο, δείχνοντας του τις πολύ καλές τεχνικές μασάζ που γνώριζε! Η δεύτερη υποστηρίζει ότι οι συναντήσεις των δύο ανδρών γινόντουσαν σε ένα δωμάτιο μασάζ σε σάουνα στην Αγία Πετρούπολη. Οι δύο άνδρες σίγουρα γνωρίζονται χρόνια και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Konstantin Goloshchapov όχι μόνο δεν είχαν περάσει απαρατήρητες από το Κρεμλίνο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις ακόμα και για εμπλοκή του.