Μενού
Νιπτήρας
Νιπτήρας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας ειδικός σε θέματα καθαριότητας αποκάλυψε την απλή μέθοδο για να διώξετε τους λεκέδες και τα άλατα από το μπάνιο και την κουζίνα σας, μόνο με ένα φρούτο που βρίσκεται παντού στις λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ.

Τα επίμονα σημάδια στους νεροχύτες και τους νιπτήρες από τη συσσώρευση αλάτων μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη ζημιά εάν δεν αντιμετωπιστούν γρήγορα, και να γίνουν εφιάλτης για τους νοικοκύρηδες, όπως γράφει η Sun. Ευτυχώς, υπάρχει μια οικονομική λύση για να κάνετε τις βρύσες και άλλες μεταλλικές επιφάνειες να λαμποκοπούν μέσα σε λίγα λεπτά.

Το φρούτο πιο ισχυρό από χλωρίνη

Σύμφωνα με τον James Elston, γνωστού για την τεχνογνωσία του στη συντήρηση και τη θέρμανση του σπιτιού, το καθάρισμα με ένα κομμένο λεμόνι σε νιπτήρες και νεροχύτες είναι μια εξαιρετική μέθοδος όχι μόνο για να αφαιρέσετε τα άλατα, αλλά και για να δώσετε μία μυρωδιά φρεσκάδας στους χώρους σας.

«Ξεκινήστε κόβοντας ένα φρέσκο ​​λεμόνι στη μέση. Πάρτε ένα από τα μισά και τρίψτε την εκτεθειμένη σάρκα απευθείας στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε», εξηγεί ο ειδικός. 

«Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει καλά τις περιοχές. Αφήστε τα φυσικά οξέα του λεμονιού να κάνουν τα μαγικά τους. Το κιτρικό οξύ που περιέχει αλληλεπιδρά με τα αλκάλια που υπάρχουν στους λεκέδες από σκληρό νερό, κάνοντας πιο εύκολη την απομάκρυνσή τους», συνέχισε.

Ο κ. Elston παρέχει επίσης μερικές επιπλέον συμβουλές για να κάνει το κόλπο να λειτουργεί αποτελεσματικά και στους πιο σκληρούς λεκέδες. Είπε: «Για επίμονους λεκέδες, μπορείτε να αφήσετε το χυμό λεμονιού στην περιοχή για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσετε. Αυτό επιτρέπει στο κιτρικό οξύ να διεισδύσει βαθύτερα, διευκολύνοντας την απομάκρυνση πιο επίμονων λεκέδων».

Δείτε επίσης

Influencer «εξερράγη» όταν εστιατόριο αρνήθηκε δωρεάν τραπέζι - Το «πινγκ πονγκ» με ειρωνείες

Supersex στο Netflix: Η πιο «ακατάλληλη» σειρά για τον «πιο διάσημο πορνοστάρ στον κόσμο»

Οδηγός κέρδισε 1.000.000 λίρες μετά από δυο καρδιακές προσβολές και έναν τραυματισμό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA