Μενού
Μπακαλιάρος
Ξάλμυρισμα μπακαλιάρου | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Η 25η Μαρτίου, πέρα από την ιστορική της προέκταση ως συμβολική ημερομηνία για την έναρξη της ελληνικής επανάστασης κατά των Οθωμανών, είναι συνδεδεμένη και μ' ένα φαγητό και πιο συγκεκριμένα, με τον μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά.

Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτήν την ημέρα υπάρχουν κάποιοι «επιτήδειοι» που προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο με τον μπακαλιάρο, πουλώντας στους καταναλωτές, τελικά, κάτι άλλο.

Σύμφωνα με το Mega, κάποιοι πωλούν ως μπακαλιάρο το λινγκ, με τα δύο ψάρια όμως να έχουν κάποιες διαφορές. Ο Πέτρος Σέμκος, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό για τις διαφορές: «Υπάρχουν δύο είδη μπακαλιάρων που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ο γνήσιος της Ισλανδιας και το λινγκ της Νορβηγίας, με τη διαφορά να είναι αισθητά μεγάλη και στη γεύση, και στην ποιότητα και στην όψη».

«Ο κανονικός μπακαλιάρος της Ισλανδίας έχει δύο λευκές γραμμές πίσω, ενώ το λινγκ δεν έχει καμία λευκή γραμμή από πίσω, έχοντας διαφορετική υφή. Είναι ένα διαφορετικό ψάρι, με τη διαφορά της τιμής τους να είναι διπλάσια» συνέχισε ο κ. Σέμκος.

«Τη διαφορά την καταλαβαίνεις στο φαγητό, το ένα είναι πιο ντελικάτο σε σχέση με το άλλο».

Διαβάστε επίσης: 

Ο χορός εκατομμυρίων που στήθηκε γύρω από το φιάσκο με τη 17Ν στη Λουίζης Ριανκούρ

Διάσημοι Έλληνες γονείς που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό με τα παιδιά τους

Το βίντεο που λύνει μια για πάντα την κόντρα Αθήνας - Θεσσαλονίκης για το σουβλάκι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA