Μενού
  • Α-
  • Α+

Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν σίγουρα κάτι που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος. Το παρασκήνιο είναι μεγάλο και το Reader.gr σε συνομιλία που είχε, συμπτωματικά, λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέγραφε δυσαρέσκεια από την πλευρά του κ. Μπογδάνου.

Διαβάστε ακόμη: Τα 12 + 1 φάουλ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που οδήγησαν στην αποβολή του από τη Νέα Δημοκρατία

Συγκεκριμένα εμφανιζόταν δυσαρεστημένος με τη στάση που είχε κρατήσει το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία έναντί του και με το άδειασμα που του είχε επιφυλάξει το Μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση με τη λίστα των παιδιών, στην οποία ουσιαστικά είχε δει... κίτρινη κάρτα από το Μαξίμου.

Λίγη ώρα μετά τη σύγκρουση στην Επιτροπή της Βουλής, ο Μπογδάνος συναντήθηκε στους διαδρόμους με τον Δένδια κι ακολούθησε έντονος διάλογος. Λίγη ώρα μετά και ενώ ο κ. Δένδιας είχε αποχωρήσει, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννης Μπούγας κάλεσε τον κ. Μπογδάνο και τον ενημέρωσε για την απόφαση του πρωθυπουργού να τον διαγράψει. Είναι, πάντως, δεδομένο το «κόρτε» που θα του κάνουν τόσο ο Θάνος Τζήμερος με τον Φαήλο Κρανιδιώτη που έχουν συνεργαστεί, όσο και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή.

Το χρονικό της διαγραφής

Χθες (05/10) το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στη Σλοβενία για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων και είχε μόλις αναχωρήσει από την προ-σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ενώ κατευθυνόταν σε έναν πύργο, όπου η σλοβενική Προεδρία της ΕΕ παρέθετε κοκτέιλ πριν το δείπνο στους ηγέτες της Ευρώπης, έγινε κοινωνός της ακραίας τοποθέτησης Μπογδάνου στη Βουλή. Μέσω whatsapp ενημερώθηκε από την Αθήνα, ενώ λίγο μετά είδε και το απόσπασμα της επίμαχης τοποθέτησης του μέχρι χθες βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός δεν χρειάστηκε να δει πολλά για να καταλάβει ότι ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. Είχε προηγηθεί πριν περίπου 20 ημέρες η τελευταία «κίτρινη κάρτα» του Μαξίμου στον κ. Μπογδάνο, δια στόματος Γιάννη Οικονόμου, μετά την υπόθεση που ξεσήκωσε σάλο με τη δημοσίευση λίστας ονομάτων αλλοδαπών νηπίων από site που ανήκε τα προηγούμενα χρόνια στον κ. Μπογδάνο και το δικό του retweet. Τότε του είχε δοθεί μια τελευταία ευκαιρία, η οποία, όμως, μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, εξανεμίστηκε.