Μενού
kouroumplis
Παναγιώτης Κουρουμπλής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εμμένει στις δηλώσεις του περί «δολοφόνων» ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας για πρώτη φορά μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμμένω στη δήλωσή μου. Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία, ας μου κάνουν μήνυση. Δεν με απασχολεί η διαγραφή Τσίπρα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Γιώργο Αυτιά, υποστηρίζοντας πως η μελέτη Τσιόδρα έδειξε πως έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι εκτός ΜΕΘ και «κάποιοι αδικούνται με τη χρήση της ορολογίας "δολοφόνοι". 

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Στη «φαρέτρα» του Μητσοτάκη η πιθανότητα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Η διαγραφή μου έφερε κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Εύχομαι να είναι για καλό», πρόσθεσε για τη διαγραφή του. Όσον αφορά στους συνάδελφους του βουλευτές συμπλήρωσε πως «έχουν αυταρέσκεια για τον εαυτό τους, ενώ 100 άτομα πεθαίνουν την ημέρα από κορονοϊό». 

«Ο Τσιόδρας δεν έχει διαψεύσει αν πράγματι διάβασε την έκθεσή του ο πρωθυπουργός. Η Νέα Δημοκρατία ευθύνεται για τους θανάτους», είπε κατηγορηματικά. «Και θα σας πω και κάτι άλλο. Έχουμε 2 χρόνια πανδημία, οι συμβάσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία για τον κορονοϊό λήγουν τον Μάρτιο. Ο Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί», ολοκλήρωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Το παρασκήνιο της διαγραφής του από τον Τσίπρα

H διαγραφή πραγματοποιήθηκε πριν καν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προλάβει να ζεστάνει την καρέκλα του, αφού κατέλαβε την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου (στον Δυτικό τομέα της Β’ Αθήνας) μόλις 11 μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου 2021, κατόπιν επανακαταμέτρησης από το εκλογοδικείο των ψήφων των εθνικών εκλογών του Ιουλίου του 2019, που διαπίστωσε ότι προηγούταν εντέλει κατά 226.

Τα τηλεφωνήματα και το τελεσίγραφο Τσίπρα

Το παραλήρημα του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τη βαρύτατη και πρωτοφανή κατηγορία που εκτόξευσε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά των βουλευτών της ΝΔ - «δολοφονήσατε τους ανθρώπους» - με αφορμή τη μελέτη για τη θνητότητα και τις ΜΕΘ, η επανειλημμένη άρνησή του να ανακαλέσει ενώ τα βουλευτικά έδρανα της πλειοψηφίας έβραζαν από οργή και το άδειασμα των κ.κ. Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Φίλη στον «σύντροφό» τους που δεν φάνηκε να ηρεμεί τα πνεύματα, δεν άργησαν να φτάσουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλέφωνα στην Κουμουνδούρου πήραν φωτιά και οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα από του γραφείο του. Ακολούθησε η επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, απευθύνοντας το τελεσίγραφο «ή ανακαλεί ή διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα». Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Reader η κυρία Γεροβασίλη επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, μεταφέροντάς του το ξεκάθαρο μήνυμα. Ο βουλευτής, ωστόσο, δεν φάνηκε πρόθυμος να ανασκευάσει από το βήμα της Βουλής.

Η άρνηση Κουρουμπλή να ανασκευάσει

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πολύ φορτισμένος συναισθηματικά με το ζήτημα του κορονοϊού, αποδίδοντάς το στην απώλεια προσωπικού του φίλου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο βουλευτής επισήμανε πως δεν ζητάει συγγνώμη, καθώς δεν αισθάνεται ότι αποκάλεσε κάποιον «δολοφόνο».

Η πρώτη διαγραφή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Και κάπως έτσι ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην πρώτη διαγραφή βουλευτή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, πριν καν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κλείσει χρόνο στην καρέκλα του. Την απόφαση ανακοίνωσε επισήμως ο προεδρεύων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τρία λεπτά μετά τις 8 το βράδυ, δηλαδή, τρεις ώρες μετά το «μπουρλότο» που είχε βάλει ο κ. Κουρουμπλής στην Ολομέλεια, εισπράττοντας τη μομφή εναντίον του από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε καλέσει από τη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα να εξαναγκάσει τον βουλευτή του σε δημόσια ανάκληση ή να τον διαγράψει, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν τον ανέχεται ούτε και τον κατευθύνει.

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν την απόφαση να ελήφθη εν μέσω οργισμένων βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που καταδίκαζαν τη ρητορική και τη στάση του συναδέλφου τους ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για φουλ επίθεση στην κορύφωση συζήτησης του προϋπολογισμού το Σάββατο δια στόματος Αλέξη Τσίπρα με αιχμή τη μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα και με τον ίδιο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κρίνει πως μία τέτοια βαριά εκκρεμότητα στην επικείμενη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών το Σάββατο θα είναι επιζήμια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA