Μενού
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο Εργασιακό. | ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ανέβηκαν κατακόρυφα οι τόνοι στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της σημερινής (21/09) συζήτησης για το νέο εργατικό νομοσχέδιο. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τους βουλευτές του ΚΚΕ, τους οποίους κατηγόρησε πως καταργούν την ιστορία του κόμματός τους, ενώ εκείνοι από τη μεριά τους του απάντησαν πως είναι «υπουργός νούμερο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «συνδικαλιστές της συμφοράς» και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ήταν μικρή η προσέλευση των απεργών στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός είπε στο Κοινοβούλιο: «Το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι το άρθρο που επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνάπτουν παράλληλη σύμβαση μερικής απασχόλησης με έτερο εργοδότη, αποτελεί «πιστή μετάφραση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

«Καλές οι θεωρίες»

Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε: «Καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει».

Αντίδραση

Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ. Ο Χρήστος Κατσιώτης υποστήριξε ότι το συλλαλητήριο έχει πλήθος κόσμου και χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «υπουργό νούμερο». «Έχουμε ελευθερία λόγου, είμαστε καθεστώς αστικό και δεν μπορείτε να μας απαγορεύετε να μιλάμε», ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Στη συνέχεια, μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε: «Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις… Ένα κόμμα που ευαγγελίζεται επανάσταση προλεταριάτου δεν μπορεί να λέει ότι υποκύπτουν τα μέλη τους σε δικαστικές αποφάσεις».

Υψηλοί τόνοι

Να σημειωθεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και προτίθενται να το καταψηφίσουν, ενώ η κυβέρνηση σημειώνει ότι με το νομοθέτημα μπαίνει τέλος στις παθογένειες και αβελτηρίες που υπήρχαν στον εργασιακό τομέα. Όπως αναμενόταν, η συζήτηση στη Βουλή διεξάγεται σε υψηλούς τόνους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA