Μενού
Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να θέλει περαιτέρω διάσταση στο θέμα που έχει προκύψει με τον Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Η δήλωση που έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό και το ότι απείχε από την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο προβλεπόταν επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, προκάλεσε την οργή της πλευράς Σαμαρά, που τον κάλεσε να είναι «πιο προσεκτικός».

«Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών "φροντιστηρίων" του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να "επιτεθεί" στον κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας τής ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!! Δεν αντιλαμβανόμαστε το "μάθημα" που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ.Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ. Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά, στη μητέρα και στον πατέρα; Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την "αποχή". Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το "ζήτημα συνείδησης" που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή τού Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.  Γι αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!» ανέφεραν, χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή, επεσήμανε πως «δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτή τη συζήτηση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA