Μενού
mitsotakis.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ένας πόνος στη μέση δυσκολεύει πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι στις Βρυξέλλες με τα παυσίπονα ανά χείρας. Κατά την πρωινή του δήλωση πριν τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός ήταν εμφανές ότι πονούσε, ενώ είχε και ύφος... ξενυχτισμένο που παραπέμπει σε μια δύσκολη νύχτα.

Ο ίδιος δεν έκανε ενέσεις, αλλά πήρε ισχυρά αναλγητικά, μη συζητώντας το σενάριο να μην πάει στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία έχει εξαιρετικά κρίσιμο χαρακτήρα λόγω της κουβέντας για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Ενόχληση για Σολτς

Πάντως, μιας και αναφέρομαι στα της Συνόδου, να ξέρετε ότι το θέμα της Αλβανίας δεν προχωρά και δεν θα προχωρήσει όσο ο Ράμα (διότι περί αυτού πρόκειται) δεν αφήνει τον Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος με φόντο και τα μεγάλα deals στο παραλιακό μέτωπο της Χειμάρρας.

Όλαφ Σολτς
Όλαφ Σολτς | EPA/SOEREN STACHE/POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Μαξίμου, όμως, «ξενίστηκαν», για να το πω κομψά από τα όσα είπε ο Γερμανός Καγκελάριος Σολτς για τη «μεγάλη εικόνα» που υπάρχει στα των Δυτικών Βαλκανίων και την προτροπή του οι αποφάσεις να μην λαμβάνονται με ομοφωνία των κρατών-μελών, αλλά με ενισχυμένη πλειοψηφία.

Από το Μαξίμου απαντούν ότι «μεγάλη εικόνα» συνιστά η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου δια της καταστρατήγησης του διεθνούς δικαίου.

«Η μεγάλη εικόνα»

Για τους Γερμανούς το θέμα της ένταξης των δυτικών Βαλκανίων είναι πάντως σημαντικό για αυτό και από το 2014 επί Καγκελαρίας Μέρκελ θεσπίστηκε η «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Υπενθυμίζω και τις πιέσεις του Βερολίνου στην κυβέρνηση Τσίπρα για λύση στο θέμα του ονόματος στη Βόρεια Μακεδονία. Πάντως, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η Ελλάδα έχει άρει το βέτο για τους βόρειους γείτονες και λόγω της υπόθεσης Μπελέρη κόλλησε με την Αλβανία.

Η σκληρή γραμμή Φλωρίδη

Σε έναν εκ των πιο hardcore υπουργών της κυβέρνησης έχει αναδειχθεί ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος και δεν διστάζει να συγκρουστεί και κάνει σχετικές εισηγήσεις. Αυτό μαθαίνω ότι έκανε στην περίπτωση της αθλητικής βίας, ενώ και για τη δικαιοσύνη είπε κομψά ότι πρέπει να... ξεκουνηθεί.

Χθες, δε, με φόντο τις αλλαγές που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους Ποινικούς Κώδικες συγκρούστηκε σφοδρά στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, χρησιμοποιώντας σκληρή επιχειρηματολογία.

Δημοσίως τε και ιδιωτικώς εισέπραξε συγχαρητήρια από συναδέλφους του, ενώ εσχάτως του πέρασε και η γραμμή για άρση του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών.

Δούκας για ΚΕΔΕ

Στο ΠΑΣΟΚ μαθαίνω πως προορίζουν τον Χάρη Δούκα, που σε 15 μέρες θα αναλάβει δήμαρχος Αθηναίων για πρόεδρο στην ΚΕΔΕ. Ο ίδιος το επιθυμεί και θα είναι μια υποψηφιότητα που θα μαζέψει γύρω του αρκετούς που πρόσκεινται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ ή έχουν κάποια σχέση με την Κεντροαριστερά.

Υπενθυμίζω πως η Νέα Δημοκρατία έχει ανακοινώσει πως θα στηρίξει για πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας τον δήμαρχο Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος είναι δήμαρχος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, ωστόσο του ασκούνται πιέσεις ώστε να μην είναι τελικά υποψήφιος.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Δείτε επίσης:

Ρέντη: Αντίστροφη μέτρηση για νέες συλλήψεις τα επόμενα 24ωρα - Πού εστιάζουν οι έρευνες

Αοκιγκαχάρα: Το ανατριχιαστικό «δάσος των αυτοκτονιών» στην Ιαπωνία (προσοχή, σκληρές εικόνες)

Το απόκοσμο πέρασμα στα 1.900 μέτρα - Αυτός είναι ο πιο ψηλός ασφάλτινος δρόμος της Ελλάδας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA