Μενού
mitsotakis solts.jpg
Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς. | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Με το Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς συναντήθηκε στο Βερολίνο το πρωί της Τρίτης (14/11) ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε λεπτομερώς ολόκληρο το φάσμα των διμερών σχέσεων, καθώς και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που «προσφέρουν κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων», σύμφωνα με όσα είπε.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι για την ενεργειακή συνεργασία Αθήνας - Βερολίνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως κόμβος μεταφοράς «πράσινης» ενέργειας προς τη νότια Γερμανία, καθώς και ως ενεργειακή γέφυρα της Μέσης Ανατολής και της Αιγύπτου με την Ευρώπη.

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Σολτς: «Απαιτούνται πρόσθετοι πόροι για το μεταναστευτικό»

6028289
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Το Μεταναστευτικό στο τραπέζι

Για το Μεταναστευτικό, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα των δευτερογενών ροών προς της Γερμανία. Μάλιστα, έγινε ανταλλαγή ιδεών για πολιτικές ένταξης που θα μπορούσαν να είναι αμοιβαία επωφελείς για την Ελλάδα και τη Γερμανία. Οι δύο πλευρές, μάλιστα, συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή για το ζήτημα.

6028285
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Μητσοτάκης: Για πρόσθετους πόρους

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν επίσης θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας, όπως η συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την θέση της Ελλάδας ότι πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία και να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για το Μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Σε ό,τι αφορά στη διεύρυνση της ΕΕ, και ειδικότερα την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική τους, ωστόσο υπογράμμισε ότι «αυτή εξαρτάται από τις επιδόσεις των ίδιων των υποψηφίων χωρών και αυτό αφορά και στον σεβασμό του Κράτους Δικαίου».

6028291
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Μητσοτάκης: Συζήτηση για τη Μέση Ανατολή

Μητσοτάκης και Σολτς αντάλλαξαν επίσης απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή βρέθηκε στο επίκεντρο, ενώ στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το Κυπριακό. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις τελευταίες επαφές της ελληνικής με την τουρκική πλευρά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA