Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι δραματικές εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο και το κύμα συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό είναι τεράστιο. Οι Ελληνες celebrities δεν αποτελούν εξαίρεση και έχουν πλημμυρίσει τα social media με αντιπολεμικά μηνύματα από την πρώτη κιόλας ημέρα της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία.

Ο Νίκος Κοκλώνης ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Να ξυπνάς και να κουβαλάς αυτό το μούδιασμα… Την αδυναμία να μπορείς κάνεις κάτι, και τον πόνο που αισθάνεσαι γι αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα ξύπνησαν με σειρήνες και πόλεμο…».

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς έχουν χειριστεί την επικαιρότητα οι ψυχαγωγικές πρωινές εκπομπές

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

« “Πόλεμος! Μια σφαγή ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, για το κέρδος ανθρώπων που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, αλλά δεν σφαγιάζουν ο ένας τον άλλον" Paul Valery. Κι ο Θεός να βάλει το χέρι του. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Πούτιν είναι και το ίνδαλμα του Ερντογάν. Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν».έγραψε η Βίκυ Χατζηβασιλείου στο Instagram της. 

https://www.instagram.com/p/CaWeNndsBlL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Σάκης Τανιμανίδης δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία βλέπουμε ένα κορίτσι και ένα αγόρι να στέκονται έχοντας τα μετώπά τους ακουμπισμένα, ενώ φορούν εκείνος την σημαία της Ουκρανίας και εκείνη της Ρωσίας, μία φωτογραφία που τις προηγούμενες ημέρες έγινε viral. «Ο κόσμος όπως θα έπρεπε να είναι σήμερα… ✌️#makelove #notwar» έγραψε στην ανάρτησή του ο παρουσιαστής.

https://www.instagram.com/p/CaW7As0MWpB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Κατερίνα Καινούργιου και η Ιωάννα Μαλέσκου την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν έβγαλαν τις εκπομπές τους, γεγονός που σχολίασαν μέσα από τα social media. «Ξημέρωσε μια μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα» σχολίασε η Κατερίνα, η οποία «δανείστηκε» για την περίσταση τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή τον πόλεμο, ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά».

Από την πλευρά της, η Ιωάννα Μαλέσκου ανέφερε: «Προτεραιότητα στην ενημέρωση σήμερα για τις ραγδαίες διεθνείς εξελίξεις. Παρακολουθούμε τα γεγονότα σοκαρισμένοι και προσευχόμαστε…».

«Οι σκέψεις μας είναι στους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία. Οι εικόνες είναι σπαρακτικές, είναι γροθιά στο στομάχι. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος από εσάς που να μην έχει συγκλονιστεί με αυτήν την τραγωδία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη» είχε αναφέρει η Κατερίνα Καινούργιου την 2η ημέρα του πολέμου.

Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε την ακύρωση της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας συλλογής που δημιούργησε μαζί με τον Βλάσση Χολέβα. «Λόγω των έκτακτων δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία, η προγραμματισμένη βραδινή εκδήλωση για το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 αναβάλλεται για νέα ημερομηνία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η προσοχή όλων μας τώρα είναι στραμμένη στην κρισιμότητα που η εμπόλεμη σύρραξη δημιουργεί για την Ευρώπη και τη χώρα μας, και που προκαλεί εύλογη ανησυχία. Ας ευχηθούμε η ένταση να εκτονωθεί το συντομότερο δυνατόν» έγραψε η τέως σύζυγος του περιφερειάρχη Αττικής.

H Κλέλια Ρένεση σχολίασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ, η γνωστή ηθοποιός δημοσίευσε μια φωτογραφία από ένα μαχητικό αεροσκάφος και τοποθετήθηκε δημόσια για τον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, μιλώντας για αδικία και αυτονομία.

https://www.instagram.com/p/CaXGLGPK1SY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Τόσα χρόνια με μανία μας εκπαίδευσαν να εξαρτόμαστε από τους άλλους. Να αγοράζουμε λεμόνια από την Ισπανία, κατακρεουργώντας τις ντόπιες παραγωγές και πόσα άλλα αγαθά. Να αγοράζουμε το τάδε χημικό φυτοφάρμακο που δηλητηριάζει το χώμα και για να ξαναφυτέψεις το χρειάζεσαι εκ νέου. Να εξαρτόμαστε ενεργειακά σαν χώρα από άλλα κράτη εν έτη 2022. Μια χώρα με άπειρα χιλιόμετρα ακτογραμμή (ενεργειακοί κυματοθραύστες) και άπειρο ήλιο (ηλιακή ενέργεια). Ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία είναι η αυτονομία. Ο μόνος δρόμος για να μην συμμετέχεις στο έγκλημα είναι η αυτονομία» σημείωσε η Κλέλια Ρένεση.

«Τα παιδιά στην Ουκρανία χρειάζονται ειρήνη τώρα» έγραψε η Ελενα Παπαρίζου σε ανάρτησή της στο Instagram και κάλεσε τον κόσμο να τα στηρίξει.

https://www.instagram.com/p/CamW7TFN8D6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γροθιά στο στομάχι και οι αναρτήσεις της Δούκισσας Νομικού για την Ουκρανία. Σε μία από αυτές, δημοσίευσε μία φωτογραφίες με δύο παιδιά να κρύβονται πίσω από μία καρδιά, ενώ πέφτουν ρουκέτες.

«Πραγματικά δεν έχω λόγια και εύχομαι να σταματήσει αυτή η φρίκη» σημειώνει η Κατερίνα Τσάβαλου.

https://www.instagram.com/tv/CaW5O9iuVc4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.