Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρωσία ανακοίνωσε την εισβολή στην Ουκρανία με πρόσχημα την προστασία που ζήτησαν οι περιοχές στο Ντονμπάς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κάνει λόγο για επιχείρηση με στόχο να «προστατεύσει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου». Σε κατάσταση πολέμου έχει κηρύξει όλη τη χώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έχει επιβάλει τον στρατιωτικό νόμο και έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας τον εναέριο χώρο για τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας. 

Δείτε LIVE εικόνα από το Κίεβο

Το χρονικό των εξελίξεων στο Reader

08:45: Κάπου εδώ το LIVE του Reader ολοκληρώνεται. Η συνέχεια όλων των εξελίξεων για την Ουκρανία στο Reader.gr

08:20: Η Αμερικανίδα ηθοποιός Mila Kunis και ο σύζυγός της και ηθοποιός Ashton Kutcher αποφάσισαν να στηρίξουν την Ουκρανία δωρίζοντας ένα μεγάλο πόσό για την ανθρωπιστική υποστήριξη στη χώρα

08:12: Αναφορές για τουλάχιστον πέντε εκρήξεις το πρωί στο Κίεβο

08:05: Σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού και στο Ούμαν

08:00: Η ελληνική αποστολή που έχει ξεκινήσει από τη Μαριούπολη με προορισμό την Μολδαβία, ετοιμάζεται να συνεχίσει το ταξίδι της φεύγοντας από το Ουμάν. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη το πέρασμα που θα χρησιμοποιήσουν

07:54: Ηχούν και πάλι οι σειρήνες στο κέντρο του Κιέβου!

07:46: Στα χέρια των Ρώσων οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Ζαπορίζια. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια ουκρανική Αρχή για τα Πυρηνικά «Επί του παρόντος η τοποθεσία του Zaporizhzhya NPP καταλαμβάνεται από στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Ενώ σημειώνεται επίσης πως: «Οι μονάδες παραγωγής ενέργειας ZAEU διατηρούν την ακεραιότητα, υπάρχουν βλάβες στην κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Νο 1 μονάδας αντιδραστήρα που δεν επηρεάζουν την ασφάλεια της μονάδας παραγωγής ενέργειας. Συστήματα και στοιχεία, σημαντικά για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού, βρίσκονται σε κατάσταση λειτουργίας. Δεν έχουν καταγραφεί αλλαγές στην κατάσταση ακτινοβολίας για το τρέχον χρονικό διάστημα».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D325159186322009%26id%3D100064837892613&show_text=true&width=500

07:40: Σύμφωνα με το Jiji η ιαπωνική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας αποφάσισε να παρέχει στην Ουκρανία αλεξίσφαιρα γιλέκα, μεταδίδουν τα ουκρανικά Μέσα

07:31: Σύμφωνα με το ουκρανικό ΓΕΣ, η Ρωσία συνεχίζει να προετοιμάζεται για την απόβαση πεζοναυτών στις περιοχές του Κόλπου και της Μαύρης Θάλασσας. Οι ομάδες καλύπτονται από ένα απόσπασμα πλοίων υποστήριξης πυρός και μια ομάδα κρούσης πυραυλικών σκαφών.

07:19:  Ο υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλούσενκο αξιώνει «να επέμβει το NATO» στον πόλεμο

07:08: Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία την Παρασκευή και θα συντονίσουν τα βήματα ως απάντηση στις κινήσεις της Ρωσίας. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι στο Κίεβο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

06:51: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov, οι ξένοι μισθοφόροι δεν έχουν την ιδιότητα του μαχητή και δεν έχουν το δικαίωμα να είναι αιχμάλωτοι πολέμου. «Προτρέπουμε τους πολίτες ξένων χωρών που σχεδιάζουν να πάνε να πολεμήσουν για το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου να σκεφτούν δύο φορές πριν το ταξίδι» ανέφερε.

06:30: Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια έχει σβήσει. "Στις 06:20 κατασβέστηκε η φωτιά στο κτήριο εκπαίδευσης του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya στο Energodar. Δεν υπάρχουν θύματα και τραυματίες", αναφέρεται στο μήνυμα.

06:20: «Επενέβησαν μονάδες για να σβήσουν τη φωτιά στο κτίριο εκπαίδευσης» εργαζόμενων στο εργοστάσιο, ανέφερε η υπηρεσία μέσω Facebook, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει αναφερθεί κανένα θύμα και ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν 44 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

06:14: Πυροσβέστες μπόρεσαν να φθάσουν στον τομέα όπου ξέσπασε φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

05.52: Συνολικά 40 άνδρες της πυροσβεστικής με 10 οχήματα επιχειρούν αυτή την ώρα για να σβήσουν την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε βοηθητικό κτίριο του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια.

05.33: Ο δήμαρχος της περιοχής που βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια ανακοίνωσε πριν από λίγο πως οι μάχες έχουν, πλέον, σταματήσει. 

05.15: Η διοίκηση του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια αναφέρει πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε λειτουργία ένας από τους έξι αντιδραστήρες χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβληματα. 

05.13: Πενταόροφο το κτίριο που φλέγεται στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια. Οι πυροσβέστες εξακολουθούν και δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο εξαιτίας των μαχών.

05.02: Ερασιτεχνικό βίντεο φαίνεται να δείχνει επίθεση με πυρά πυροβολικού που δέχθηκε ένας από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου στη Ζαπορίζια. Παράλληλα φαίνονται και φωτιστικές φωτοβολίδες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

04.53: Υπάρχουν πληροφορίες που προέρχονται από την ουκρανική πλευρά και αναφέρουν πως οι αντιδραστήρες του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας βρίσκονται σε κίνδυνο και πως, πλέον, υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

04.41: Ο Μπόρις Τζόνσον επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του είπε πως τις επόμενες ώρες θα συγκαλέσει έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αφορμή την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

04.32: Οργισμένο μήνυμα Ζελένσκι προς τη Ρωσία την οποία κατηγόρησε πως ήθελε να ήθελε να «επαναληφθεί» το Τσερνόμπιλ και για «πυρηνική τρομοκρατία».

04.25: «Ουδεμία μεταβολή» του επιπέδου ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια διαπιστώθηκε από την ουκρανική επιτροπή ατομικής ενέργειας.

04.18: Για πολύ σοβαρό κίνδυνο να χτυπηθούν οι αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια έκανε λόγο ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας και έκανε επείγουσα έκκληση να παύσουν οι πάντες πυρ στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης

04:09: «Η πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια ξέσπασε σε κτίριο που χρησιμοποιείτο για εκπαίδευση των εργαζομένων, εκτός της περιμέτρου της εγκατάστασης», ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων.

03.55: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Τζο Μπάιντεν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Το Reuters αναφέρει, επίσης, ότι Μπλίνκεν και Κουλέμπα συζήτησαν τις ανάγκες της Ουκρανίας για πρόσθετη στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια

03.49: «Το επίπεδο της ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια δεν έχει μεταβληθεί» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της εγκατάστασης.

03.37: Μια από τις μονάδες παραγωγής ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια τέθηκε εκτός λειτουργίας.

03.29: Επιτράπηκε η είσοδος των πυροσβεστικών δυνάμεων στον περιβάλλοντα χώρο του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια προκειμένου να σβήσουν την πυρκαγιά.

03.22: Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε στο Associated Press ότι καταγράφονται αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, στη Ζαπορίζια!

03.19: Σύμφωνα με τον Αντρέι Τουζ, εκπρόσωπο Τύπου του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, «δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης ραδιενέργειας».

03.17: Νέο βίντεο από τις σφοδρές μάχες λίγα μέτρα από τους αντιδραστήρες του πυρηνικου εργοστασίου της Ζαπορίζια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

03.09: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τη Ρωσία να τερματίσει την επίθεσή της στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Λέει ότι εάν το εργοστάσιο εκραγεί, το αποτέλεσμα θα είναι «10 φορές μεγαλύτερο από το Τσερνομπίλ»!

03.00: Η είδηση πως «χτυπήθηκε μονάδα» του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια μεταδίδεται, πλέον, και από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας.

02.54: Αδιανόητες εικόνες από τις σφοδρές μάχες και την πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια - Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ και δραματικές εκκλήσεις να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στο σημείο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

02.47: Εκκλήσεις των πυροσβεστών να σταματήσουν οι μάχες προκειμένου να προσεγγίσουν το κτίριο του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια που φλέγεται και να επιχειρήσουν κατάσβεση.

02.36: Το Sky News μεταδίδει αυτή την ώρα πως κτίριο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια έχει τυλιχτεί στις φλόγες μετά από έκρηξη!

02.29: Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας ανακοίνωσε πως όσοι πολίτες της χώρας του το επιθυμούν μπορούν να πάνε να πολεμήσουν στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων, χωρίς να αντιμετωπίσουν ποινικά προβλήματα

02.17: Το BBC News μετέδωσε έκτακτο δελτίο με τα όσα συμβαίνουν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Έκανε λόγο για εκρήξεις και σφοδρές μάχες.

02.06: Δραματική έκκληση του δημάρχου του Ενόργκονταρ να σταματήσουν άμεσα οι μάχες κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Φωτοβολίδες και εκρήξεις στο προαύλιο του εργοστασίου. Πυκνός καπνός έχει καλύψει την περιοχή. Ακούγονται εκρήξεις και πυκνα πυρά.

01.55: Γράφημα του Bloomberg δείχνει την πτωτική πορεία που έχει το ρούβλι από το 2000 και την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

01.49: Συνεχίζεται το θρίλερ με τις μάχες κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή. Οι κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου δείχνουν φλόγες και καπνούς.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

01.42: Οι Γερμανοί υποδέχονται τους Ουκρανούς πρόσφυγες στο σταθμού του τρένου στο Βερολίνου: «Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

01.23: Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία ίσως φθάσουν ακόμη και τα 11 εκατομμύρια, προβλέπει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

01.11: Βίντεο από τις μάχες που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

00.47: Η Ρωσία φαίνεται να έχει μπλοκάρει το Facebook, τις ιστοσελίδες του Radio Liberty και της Deutsche Welle καθώς και τη ρωσική υπηρεσία του BBC. Επιπλέον μπλοκαρισμένα δείχνουν τα App Store και Google Play καθώς και το Twitter.

00.26: Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Aλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε «μέγα λάθος του πρωθυπουργού την παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία»

00.12: Περίπου 400 Σουηδοί κατατάχθηκαν εθελοντικά στον Ουκρανικό στρατό.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

00.06: Πληροφορίες πως στρατεύματα της Λευκορωσίας ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Ουκρανία ακόμα και κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας.

Δείτε τι έγινε την 8η ημέρα των εχθροπραξιών 

Δείτε τι έγινε την 7η ημέρα των εχθροπραξιών 

Δείτε τι έγινε την 6η ημέρα των εχθροπραξιών 

Δείτε τι έγινε την 5η ημέρα των εχθροπραξιών 

Δείτε τι έγινε την 4η ημέρα των εχθροπραξιών 

Δείτε τι έγινε την 3η ημέρα των εχθροπραξιών 

Δείτε τι έγινε την 2η ημέρα των εχθροπραξιών 

Δείτε τι έγινε την 1η ημέρα των εχθροπραξιών 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA