Μενού
giannis-kallianos
Γιάννης Καλλιάνος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Θέση μέσω των δικηγόρων του για τον θάνατο και τη νοσηλεία του Δημήτρη Καλλιάνου πήρε ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής, Ι.Κ.

Στον συγκεκριμένο γιατρό επέρριψε ευθύνες για την υγεία του πατέρα του ο Γιάννης Καλλιάνος, γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ.

Μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη, ο γιατρός εξέφρασε αρχικά «την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως».

«Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου», τονίζει η πλευρά του καθηγητής αγγειοχειρουργικής.

Τι ισχυρίζεται ο καθηγητής

«Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη», αναφέρεται στην τοποθέτησή του.

«Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς», σημειώνει η πλευρά του Ι.Κ.

«Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Ι.Κ. «κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του».

«Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου», διευκρινίζει μέσω των δικηγόρων του.

Οι καταγγελίες για τον καθηγητή

«Το σύστημα υγείας ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και αυτομάτως σε βάζουν σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο Ι.Κ. δεν έβαζε τον πατέρα μου στην πλατφόρμα. Εκτιμούσε ότι ήταν πολύ καλά, ότι ήταν άψογες οι εξετάσεις του», τόνισε χθες στο Mega ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δηλαδή σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις», τόνισε από τη μεριά του ο αδελφός του βουλευτή, Χρήστος Καλλιάνος.

O Γιάννης Καλλιάνος κινείται νομικά για τον θάνατο του πατέρα του, ενώ, όπως είπε, την υπόθεση θα αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας.

Να σημειωθεί επίσης ότι για την υπόθεση έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν».

Διαβάστε επίσης

Ο πήχης του 33%, τα πανηγύρια της Προέδρου που θύμωσαν την Εκκλησία και η Καϊλή που δεν θα λείψει

Ο εμφύλιος των οργανωμένων, ο ηγετικός ρόλος του μάνατζερ τράπερ και το σύνθημα για επίθεση στα ΜΑΤ

Ο «βασιλιάς» των Final-4: Ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει 20 χρόνια μετά από το πρώτο του «ξεχασμένο» F4

Ο εφιάλτης του Τσερνόμπιλ, το ραδιενεργό νέφος στην Ελλάδα και η ομάδα αυτοκτονίας που έσωσε τον πλανήτη

Εορταστικό ωράριο: Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή (28/4) - Το ωράριό τους

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA