Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέοι κάθε ηλικίας χορεύουν ξέφρενα σε πάρτι στην Ιο, τη στιγμή που στη δημοσιότητα έχει έρθει κορονοπάρτι 1.000 ατόμων με τουλάχιστον 14 κρούσματα. Νεαροί, ανάμεσά τους και μαθητές Λυκείων, κουνιούνται στους ρυθμούς της μουσικής χωρίς να κρατούν αποστάσεις και χωρίς να φορούν μάσκες, αδιαφορώντας για την πανδημία. 

Διαβάστε επίσης:Ταξίδι στα νησιά: Εισήγηση για επιστροφή με αρνητικό rapid test

Οπως μπορείτε να δείτε στα αποκλειστικά βίντεο του Reader.gr, οι νέοι χορεύουν ο ένας δίπλα στον άλλο σε beach bar της Ίου, το οποίο είναι ασφυκτικά γεμάτο. Κανείς δεν φορά μάσκα, κανείς δεν κρατά αποστάσεις και ο συνωστισμός είναι ολοφάνερος... 

https://www.youtube.com/watch?v=E2tXcmPX_Hw

Σε αυτό το πάρτι είχαν πάρει μέρος και τα 70 άτομα, μεταξύ των οποίων 14 εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Το συγκεκριμένο γκρουπ νεαρών κατέφθασε στη Ραφήνα το βράδυ της Τετάρτης, 7 Ιουλίου, με το πλοίο της γραμμής. Τα παιδιά γνωρίστηκαν με άλλους συνομήλικους τους και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι που έγινε πριν από λίγες μέρες στην Ίο. Από τους συμμετέχοντες στα κορονοπάρτι ορισμένοι νόσησαν με κορονοϊό και έμειναν σε καραντίνα στα δωμάτιά τους στην Ίο. 

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με δηλώσεις του έκανε λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που - όπως τόνισε - αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και της τήρησης των μέτρων

Καθημερινότητα τα πάρτι στην Ίο

Μαρτυρίες στο Reader.gr αναφέρουν ότι τέτοιες εικόνες είναι καθημερινότητα στην Ίο, το οποίο φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του και για τα ξέφρενα πάρτι. Παρόλα αυτά, όμως, τέτοιες καταστάσεις μπορούν να δημιουργήσουν το φαινόμενο της υπερμετάδοσης, το οποίο μπορεί να φέρει «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού. Τα πρόσφατα περιστατικά στα beach bar της παραλιακής είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς μέσα σε μια νύχτα προέκυψαν 100 κρούσματα, τα οποία εκτίναξαν τον δείκτη θετικότητας όλου του νότιου τομέα της Αττικής.

Πήγαν με συμπτώματα στην Ίο

Για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκε και η πρώην αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για τον Τουρισμό, Άντζελα Φάκου, μιλώντας στο Reader.gr, η οποία αποκάλυψε ότι πριν από μερικές μέρες κάποιοι νεαροί έφτασαν στο νησί έχοντας ήδη συμπτώματα. Όπως περιγράφει η ίδια, από τις 28 Ιουνίου μέχρι και τις 2 Ιουλίου ξεκίνησε να έρχεται στο νησί ένα μεγάλο γκρουπ περίπου 700 παιδιών. «Κάποια από αυτά είχαν πάει σε πάρτι στην Αθήνα και είχαν ήδη νοσήσει. Ένας μικρός αριθμός από αυτά άρχιζε να εμφανίζει συμπτώματα από την πρώτη κιόλας μέρα που έφτασαν στο νησί», λέει χαρακτηριστικά η κυρία Φάκου.

Άμεσα όσα παιδιά είχαν νοσήσει τέθηκαν σε καραντίνα στα δωμάτιά τους, καθώς ήταν υποχρεωτικό να απομονωθούν από τους υπόλοιπους νέους. Βέβαια, η ίδια δεν ξέρει εάν υπήρξαν κι άλλα παιδιά που νοσούσαν από κορονοϊό, γιατί, όπως καταγγέλλει, στα πλοία δεν υπήρξε κανένας έλεγχος. Για το εάν υπήρξαν άλλα κρούσματα στους ντόπιους η πρώην αντιδήμαρχος ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού οι κάτοικοι του νησιού στην πλειονότητα τους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσιακό johnson and johnson και έχουν θωρακιστεί κατά του κορονοϊού.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι όσο περνούν οι μέρες τα social media γεμίζουν με βίντεο από ξέφρενα κορονοπάρτι με νεαρούς να διασκεδάζουν χωρίς μάσκες και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα μας - ενώ έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος - καλείται να λάβει νέα μέτρα, για να σταματήσει η «έκρηξη» στα κρούσματα. Μια «έκρηξη» που οφείλεται κυρίως στους νέους που επιμένουν να λένε όχι στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού και που επιμένουν να διασκεδάζουν, αδιαφορώντας για την πανδημία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA