Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη «σκιά» της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που «έσπασαν» το φράγμα των 2.000 στην «καρδιά» του καλοκαιριού, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν ως στόχο να ανακοπεί το 4ο κύμα και να μπει «φρένο» στη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα. Πλέον, ισχυρή είναι η σύσταση για μάσκα παντού και για self test κατά την επιστροφή από τα νησιά. Υπενθυμίζεται ότι όσοι ταξιδεύουν με πλοία, ΚΤΕΛ και τρένα, πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε rapid test ή PCR test αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επίσης από σήμερα Πέμπτη, τέλος μπαίνει και στους όρθιους σε καταστήματα διασκέδασης με στόχο να διατηρηθούν οι αποστάσεις. 

Διαβάστε ακόμη: Ιος: «Ωρολογιακή βόμβα» τα ξέφρενα πάρτι 1.000 ατόμων - Βίντεο και μαρτυρίες στο Reader.gr

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης (8/7) στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ισχυρή σύσταση είναι η διενέργεια self test για όσους επιστρέφουν από νησιωτικούς προορισμούς και είναι άνω των 12 ετών. O κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε τα ισχύοντα για τη μετακίνηση προς τα νησιά με πλοίο και αεροπλάνο, δηλαδή: 

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να χρειάζεται rapid ή μοριακό τεστ και όχι μόνο self test, ανέφερε ότι αυτό όντως συζητήθηκε στην Επιτροπή, αλλά τόνισε πως πρώτα πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές σε όλα τα νησιά

Μάσκα παντού 

Σύσταση για υποχρεωτική μάσκα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός, ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. «Η μάσκα φέτος το καλοκαίρι θα είναι υποχρεωτικά στην τσάντα μας», τόνισε. «Εξαιρετικά σημαντικό να μη ξεχνάμε την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, η μάσκα είναι από τα βασικότερα» σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου. «Συνεχίζουμε με ψυχραιμία. Στόχος είναι η εμβολιαστική κάλυψη. Οι νέοι μας πρέπει να εμβολιαστούν τώρα, άμεσα, πριν πάνε διακοπές», ανέφερε.

Καθήμενοι στη διασκέδαση 

Μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων σε περιοχές όπως τα Νότια Προάστια που μετατοπίστηκε στο «πορτοκαλί» του χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης και η Ίος που ο κορονοϊός «χτύπησε» νεαρές ηλικίες, αποφασίστηκε και ισχύει από την Πέμπτη 8 Ιουλίου η παρουσία αποκλειστικά και μόνο καθήμενων πελατών σε καταστήματα διασκέδασης. 

Μέτρα για κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων κλειστών χώρων δεξιώσεων, μουσικών σκηνών και μπουάτ:

  • Αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με την παρ. 3 για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικές σκηνές, μπουάτ) και τους κλειστούς χώρους δεξιώσεων.
  • Λειτουργία μόνο ανοικτών (υπαίθριων) κέντρων διασκέδασης, περιλαμβανομένων και αυτών με ανοιγόμενη οροφή, υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις: Είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) πληρότητα
  • Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο: πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης αρνητικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προσέλευσης. Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν
  • Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι͘
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής͘
  • Μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι͘
  • Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών
  • Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής των Παραρτημάτων 2 έως 4, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας͘
  • Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί, απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA