Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγχαρητήρια στην αστυνομία για τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Παππάς: Έτσι έφτασε στο κρησφύγετο η αντιτρομοκρατική - Πώς τον συνέλαβαν

Πρόκειται για «αποτέλεσμα μεθοδικής και συστηματικής έρευνας», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία και τον διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. «Είναι η τέταρτη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε η εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, η εύρεση των έργων της Πινακοθήκης και η εξιχνίαση της μαφίας της Ζακύνθου». 

Ο «υψηλός επαγγελματισμός και η βαθιά προσήλωση στο καθήκον φέρνουν αποτέλεσμα στη μάχη με την εγκληματικότητα» είπε ο κ.  Χρυσοχοΐδης και επεσήμανε πως μέχρι το 2019 η μικροεγκληματικότητα ήταν μάστιγα στην Αθήνα, γεγονός που «δεν το βλέπουν μόνο όσοι έχουν σκοπιμότητα». 

H σύλληψη Παππά 

Ο Χρήστος Παππάς έπεσε στα χέρια των Αρχών το βράδυ της Πέμπτης, 1 Ιουλίου. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου κρυβόταν, απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και έτσι έστησαν την επιχείρηση σύλληψης του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, που διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Ο Χρήστος Παππάς δεν έφερε αντίσταση και φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς: «Εντάξει, τελείωσε, έρχομαι». 

Τη νύχτα του την πέρασε στον 12ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο καταζητούμενος για εννέα μήνες κρυβόταν σε ένα διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Είχε φροντίσει ο Χρήστος Παππάς όλο αυτό το διάστημα να αλλάξει την εμφάνισή του, να ξυρίσει το μούσι του και να κρατήσει μόνο το μουστάκι. Ο Χρήστος Παππάς εντοπίστηκε να έχει λίγα παραπάνω κιλά. Ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού