Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της αστυνομίας αναλαμβάνει την έρευνα για την επίθεση με βιτριόλι κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, από ιερέα που καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο. Ο ιερέας μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ. 

Διαβάστε ακόμη: Μονή Πετράκη: Ο ιερέας με το βιτριόλι είχε επιχειρήσει να χτυπήσει γυναίκα με καδρόνι!

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο», φέρεται να είπε ο ιερέας μετά την επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ. Ο ιερέας που δικάζονταν για υπόθεση ναρκωτικών, σε δεύτερο βαθμό, εξοργίστηκε από την απόφαση καθαίρεσης, έβγαλε το κρυμμένο οξύ που είχε μαζί του και επιτέθηκε σε όποιον βρήκε μπροστά του. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεόκλητο, ο ιερέας που δικαζόταν καθαιρέθηκε και «δεν το δέχτηκε». Από την επίθεση τραυματίστηκαν επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόροι και ένας φρουρός. 

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι μητροπολίτες Κηφισιάς Κύριλλος, Γλυφάδας Αντώνιος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Γουμενίσσης Δημήτριος και Ζακύνθου Διονύσιος, δύο εκ των οποίων φέρουν πιο βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Κάποιοι μητροπολίτες από τους 7, διακομίστηκαν στο ΚΑΤ και στο «Γεννηματάς», αυτοί που είχαν και πιο σοβαρά εγκαύματα. Το ευχάριστο είναι πως άπαντες είναι εκτός κινδύνου. Ελαφρά τραυματισμένος στο χέρι και στο αυτί, είναι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Το παρελθόν του ιερέα 

Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι φέρεται να άνηκε στη Μητρόπολη Βέροιας λίγο πριν αποσχηματιστεί για σοβαρά παραπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr, ο 36χρονος ιερέας είχε χειροτονηθεί από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και λειτουργούσε στο χωριό Αγία Βαρβάρα, πλησίον της Βέροιας. Παλαιότερα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, είχε περάσει από αρκετές μητροπόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και της Μεσσηνίας.

Κατά το παρελθόν είχε υποπέσει σε πολλά παραπτώματα, κυρίως χρήσης ναρκωτικών. Τελευταίο και πιο τρανταχτό, ήταν η υπόθεση και κατοχής ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, υπόθεση για την οποία συνελήφθη πριν από δύο χρόνια. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο ιερομόναχος είχε καθαιρεθεί σε 1ο βαθμό και σήμερα Τετάρτη το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του. Στη συνέχεια συνέβη η επίθεση, καθώς αποφασίστηκε η οριστική καθαίρεσή του. Ο δράστης, σύμφωνα με το voria.gr, κατάγεται από τις Σέρρες, ενώ οι άνθρωποι πλησίον του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα δηλώνουν συγκλονισμένοι από την επίθεση.

Τον Ιούνιο του 2018 ο κληρικός, 34 ετών τότε, σύμφωνα και πάλι με το voria.gr πιάστηκε στο Πλατύ Ημαθίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο ιερωμένος είχε πάνω του 1,8 γραμμάρια κοκαϊνης. Η σύλληψη του έγινε, ενώ βρισκόταν μέσα σε όχημα, μετά από έλεγχο των αστυνομικών αρχών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας. Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, του είχε απαγγελθεί κατηγορίες. 

Συγκλονίζουν οι εικόνες 

Σοκάρουν οι εικόνες που δημοσίευσε το orthodoxia.info μετά την επίθεση του ιερέα. Ράσα ματωμένα και πεταμένα στο πάτωμα της αίθουσας όπου διεξάγονταν η δίκη στη Μονή Πετράκη, φανερώνουν τα όσα έζησαν οι παρευρισκόμενοι.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα»

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο. «Είχε εφοδιαστεί με το βιτριόλι και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να υποστούν εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα», κατέληξε. Τους Μητροπολίτες επισκέφθηκαν άμεσα ο Βασίλης Κικίλιας στο Λαϊκό νοσοκομείο, η Νίκη Κεραμέως στο ΚΑΤ, ενώ σε δήλωση, με την οποία καταδικάζει το περιστατικό, προέβη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγικό γεγονός» ενώ η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε με ανάρτησή της στο twitter τον αποτροπιασμό της για το «πρωτοφανές» όπως χαρακτήρισε περιστατικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA