Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Αμπερ Χερντ έφτασε στο τέλος της. Το δικαστήριο έκρινε πως η Αμπερ Χερντ είχε στόχο τη δυσφήμιση του ηθοποιού. Είχε προηγηθεί η μήνυση του Τζόνι Ντεπ για άρθρο της Αμπερ Χερντ στην Washington Post στο οποίο τον κατηγορούσε εμμέσως πλην σαφώς για ενδοοικογενειακή βία. Ο ηθοποιός ζητούσε από την πρώην σύντροφό του 50 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Σε αγωγή της η Αμπερ Χερντ ζητούσε αποζημίωση 100 εκατομμύρια δολάρια έπειτα από δηλώσεις του δικηγόρου του Ντεπ που την είχε κατηγορήσει πως ψεύδεται. 

Διαβάστε ακόμη: Δίκη Johnny Depp - Amber Heard: Το πλοίο των «Πειρατών της Καραϊβικής» έξω από το δικαστήριο

Στην τελική τους ετυμηγορία οι ένορκοι ζήτησαν να αποζημιωθεί ο Τζόνι Ντεπ με 15 εκατομμύρια δολάρια, 10 εκατομμύρια ως αποζημίωση και 5 εκατομμύρια για ηθική βλάβη. Ταυτόχρονα επιδίκασαν στην Αμπερ Χερντ 2 εκατομμύρια δολάρια ως ζημιές. Η δίκη ξεκίνησε στις 12 Απριλίου 2020 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου με τις τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων. 

Οι στιγμές που έγιναν viral στην πολύκροτη δίκη

Η δίκη ήταν γεμάτη με συναισθηματικές μαρτυρίες, φρικιαστικές επαναλήψεις βίαιων περιστατικών, κατηγορίες και από τα δύο μέρη για φερόμενη ενδοοικογενειακή κακοποίηση, πολλές αντιρρήσεις από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τους ηθοποιούς και μερικές χιουμοριστικές στιγμές που έγιναν γρήγορα viral.

Η αντίδραση του Τζόνι Ντεπ αφού τον αποκάλεσαν «βαρετό, γέρο»

Ένα από τα πρώτα κλιπ που έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της δίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Fairfax της Βιρτζίνια, ήταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της πρώην προσωπικής βοηθού της Χερντ, Κέιτ Τζέιμς. Κατά την κατάθεση μέσω βίντεο, η Τζέιμς δήλωσε ότι η  Χερντ της είπε ότι δεν της άρεσε να κάνει παρέα με τον σύζυγό της και τους φίλους του επειδή ήταν «βαρετοί και όλοι οι ηλικιωμένοι άντρες έπαιζαν κιθάρες και δεν ήταν ενδιαφέρον για εκείνη».

Το σχόλιό της έκανε τον 58χρονο ηθοποιό να χαμογελάσει και το κλιπ από την αίθουσα του δικαστηρίου συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές στο TikTok μετά τη δημοσίευσή του από έναν χρήστη που χρησιμοποιεί το όνομα χρήστη @glizilion.

Τα περιττώματα στο κρεβάτι τους και οι κατηγορίες προς τον... σκύλο

Τη δεύτερη εβδομάδα της δίκης, ο Τζόνι Ντεπ κατά την κατάθεσή του, είπε στους ενόρκους πως λίγες ημέρες μετά τον καυγά του με την Αμπερ Χερντ, η ασφάλειά του τον ενημέρωσε να αποφύγει να επισκεφθεί το ρετιρέ όπου έμεναν. Ο Ντεπ είπε ότι «έλαβε κάποια νέα που ήταν τόσο παράλογα, grotesque και σκληρά και στη συνέχεια που έδειξαν μια εικόνα για το ποιο ήταν το πρόβλημα».

@hikylem Reply to @rinabands954 he *did* laugh #johnnydepp #amberheard #poop #yorkie #amberturd #💩 #aquaman #disney #MoveWithTommy ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Όπως κατέθεσε ο ηθοποιός: «Στο κρεβάτι μας και συγκεκριμένα στη δική μου πλευρά, υπήρχαν ανθρώπινα περιττώματα, οπότε κατάλαβα ότι δεν ήταν καλή στιγμή να πάω εκεί». Η στιγμή από την κατάθεσή του έγινε viral, καθώς οι χρήστες άρχισαν να μοιράζονται βίντεο με τον Ντεπ να κατηγορεί τον Χερντ ότι αφόδευε στο κρεβάτι του.

Οι φωτογραφίες με τον Ντεπ... λιώμα από ναρκωτικά και αλκοόλ

Η Αμπερ Χερντ ανέβηκε την Πέμπτη (5/5) στο εδώλιο προκειμένου να καταθέσει και έδειξε στο δικαστήριο φωτογραφίες του ηθοποιού σε κωματώδη κατάσταση, λιπόθυμο στο σπίτι τους έπειτα από χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. Η ηθοποιός είπε ότι άρχισε να φωτογραφίζει τον Τζόνι Ντεπ σε αυτή την κατάσταση επειδή δεν πίστευε ή αρνιόταν πόσο εκτός ελέγχου ήταν όταν έκανε χρήση ουσιών. Η Αμπερ Χερντ είπε ότι άρχισε να παρατηρεί ένα «μοτίβο αλλαγών στη συμπεριφορά» του Τζόνι Ντεπ που περιέπλεξε «σημαντικά» τη ζωή τους και ανέφερε ότι άρχισε να παρατηρεί ένα «μοτίβο αλλαγών συμπεριφοράς» που θα περιέπλεκε «σημαντικά» τη ζωή τους «ανάλογα με το τι χρησιμοποιούσε».

Οι εικόνες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο απεικόνιζαν τον διάσημο ηθοποιό να κοιμάται πάνω σε καρέκλες ή ακόμη και στο πάτωμα μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών, σύμφωνα με την Αμπερ Χερντ. Μια φωτογραφία του Τζόνι Ντεπ τον δείχνει λιπόθυμο, καθισμένο σε μια καρέκλα κήπου σε κάποιο δωμάτιο τύπου αποθήκη του σπιτιού τους.

Το κομμένο δάχτυλο του Τζόνι Ντεπ

Ξεκινώντας ως μια απλή εξιστόρηση των γεγονότων ο Τζόνι Ντεπ ισχυρίστηκε πως η Χερντ του έκοψε το δάχτυλο. Όπως είπε: «Μου πέταξε ένα μπουκάλι βότκα και μου έκοψε το δάχτυλο. Την άκρη του δαχτύλου μου. Ένα μεγάλο κομμάτι». «Μου λείπει» πρόσθεσε χαμογελώντας.

Ο δικηγόρος της Aμπερ Χερντ υπέβαλε ένσταση στη δική του ερώτηση

Εκτός από όλα τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετώπιζε το ζευγάρι και έγιναν γνωστά μέσα από τη δίκη, υπήρξαν και στιγμές που το κλίμα έγινε πιο ανάλαφρο και προκλήθηκαν γέλια. Σε μία από αυτές τις στιγμές είδαμε τον δικηγόρο της Αμπερ Χερντ, Μπεν Ρότενμπορν να κάνει μια ερώτηση στον διαχειριστή των σπιτιών του Τζόνι Ντεπ, Μπεν Κινγκ και στη συνέχεια να κάνει ένσταση στον εαυτό του, προκαλώντας γέλια στη δικαστική αίθουσα. Συγκεκριμένα, όταν ο Μπεν Κινγκ απαντούσε στην ερώτησή του, ο δικηγόρος έκανε ένσταση και επικαλέστηκε φημολογία. «Μα εσείς κάνατε την ερώτηση», του απάντησε δικαιολογημένα η δικαστής, με το ακροατήριο, αλλά και τον Τζόνι Ντεπ και τον δικηγόρο του να ξεσπούν σε γέλια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

To video με το συγκεκριμένο στιγμιότυπο από τη δίκη έγινε αμέσως viral και σχολιάστηκε έντονα στα social media, με πολλούς να χαρακτηρίζουν τον δικηγόρο της Χερντ «για γέλια».

Οι σοκαριστικές περιγραφές για τον Ντεπ που έψαχνε την Χερντ για ναρκωτικά

Η Αμπερ Χερντ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, μίλησε για τη στιγμή που ο Τζόνι Ντεπ αναζητώντας την κοκαΐνη του, έσκισε το πάνω μέρος του φορέματός της και κατηγορώντας την πως έκρυβε τα ναρκωτικά του, «έχωσε τα δάχτυλα μέσα της» για μια «ενδελεχή» έρευνα.

Tο τρικ με το κλάμα της Amber Heard στο δικαστήριο

Σε ένα νέο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο YouTube, κάποιοι παρατηρητικοί τηλεθεατές της δίκης εντόπισαν ένα τρικ που κάνει η γνωστή ηθοποιός κάθε φορά που βλέπει τις κάμερες να την τραβούν φωτογραφίες. Η Χερντ, ενώ δεν φαίνεται καθόλου κλαμένη, την ώρα που αντιλαμβάνεται την παρουσία του φακού, βγάζει ένα χαρτομάντηλο και το κρατάει για ώρα στη μύτη της, προκειμένου να βγει όσο γίνεται πιο στεναχωρημένη και αναστατωμένη στις φωτογραφίες.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει γίνει viral, ενώ δεν είναι λίγοι οι χρήστες που έκαναν λόγο για τον «καλύτερο ρόλο της καριέρας της». Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η 36χρονη ηθοποιός φαίνεται να υποκρίνεται τη θλιμμένη κατά τη διάρκεια της δίκης.

Οταν η Αμπερ Χερντ παραδέχτηκε πως χτύπησε τον Τζόνι Ντεπ

Μία από τις στιγμές της δίκης που έγιναν viral ήταν όταν έπαιξε μια ηχητική καταγραφή της Χερντ στην οποία η ηθοποιό παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον Ντεπ. Στην ηχητική καταγραφή ακούγεται η Χερντ να λέει: «Σε χτυπούσα, δε σου έριξα μπουνιά» και προσθέτει: «Είσαι μια χαρά, δε σε πλήγωσα» ενώ τον αποκάλεσε «γαμ@@@ μωρό» επειδή παραπονέθηκε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ που «στρίμωξε» την Αμπερ Χερντ

Η Καμίλ Βάσκεζ έγινε σούπερ σταρ μέσα σε λίγες ώρες με τους χρήστες του Twitter και φαν του Τζόνι Ντεπ να την αποθεώνουν για τη στάση της στο δικαστήριο και για το γεγονός ότι με τις ερωτήσεις της «στρίμωξε» την Αμπερ Χερντ. Η νεαρή δικηγόρος απέκτησε φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν από το δικηγορικό γραφείο που εργάζεται να την κάνει συνέταιρο. Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι προτάσεις να... αντικαταστήσει η νεαρή νομικός την Αμπερ Χερντ στο Aquaman 2!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στα σχόλια που έγιναν στο Twitter, υπήρξαν και πολλοί φαν του Ντεπ που το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, διαβλέποντας ειδύλλιο ανάμεσα στον Ντεπ και την Καμίλ. Βίντεο που δείχνουν τη δικηγόρο να γελάει με κάποιο αστείο του σταρ, να του ψιθυρίζει κάτι ενώ κάθεται δίπλα του, ή να τον αγκαλιάζει δημοσιεύονται συνεχώς από χρήστες των social media με τη συνοδεία ρομαντικής μουσικής, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει ειδύλλιο.

Η Κέιτ Μος... δίκασε σε 3 λεπτά την Αμπερ Χερντ 

Η Κέιτ Μος... δίκασε μέσα σε τρία λεπτά την Αμπερ Χερντ. Οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ έχουν πολλούς λόγους να πανηγυρίζουν καθώς το λάθος της ηθοποιού να αναφερθεί στο μοντέλο της κόστισε ακριβά στο δικαστήριο. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Χερντ είχε μιλήσει ενώπιον των δικαστών για μια φήμη, σύμφωνα με την οποία ο σταρ του Χόλιγουντ είχε ασκήσει βία στο σούπερ model ενώ ήταν ζευγάρι, τη δεκαετία του 1990. Ομως η Κέιτ Μος κατέθεσε στο δικαστήριο και διέψευσε τα λεγόμενά της.

«Θυμήθηκα που είχα ακούσει ότι έσπρωξε μια πρώην φίλη του, την Κέιτ Μος, κάτω από τις σκάλες. Είχα ακούσει αυτή τη φήμη από δύο άτομα και ήταν φρέσκια στο μυαλό μου», είχε πει η Αμπερ Χερντ την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συνήγοροι του Τζόνι Ντεπ δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ζήτησαν να καταθέσει η Κέιτ Μος, η οποία και διέψευσε τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ, σε μια δικαστική διαμάχη η οποία ενδέχεται να της κοστίσει 50 εκατομμύρια δολάρια σε περίπτωση που χάσει.

Καταθέτοντας μέσω βιντεοκλήσης, η Κέιτ Μος περιέγραψε τις διακοπές της με τον Τζόνι Ντεπ στη Τζαμάικα, εξηγώντας ότι η πτώση της οφείλονταν σε ατύχημα και όχι σε κακοποιητική συμπεριφορά. «Φεύγαμε από το δωμάτιο. Ο Τζόνι έφυγε πριν από εμένα και προηγουμένως, είχε καταιγίδα. Καθώς έβγαινα από το δωμάτιο, κατέβηκα τις σκάλες και γλίστρησα, πόνεσε η πλάτη μου. Ούρλιαξα, γιατί δεν ήξερα τι μου είχε συμβεί και πονούσα πολύ. Γύρισε τρέχοντας για να με βοηθήσει και με μετέφερε πίσω στο δωμάτιό μου και ζήτησε ιατρική βοήθεια», είπε το διάσημο μοντέλο, σε μια κατάθεση «αστραπή» που διήρκησε μόλις τρία λεπτά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA