Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αντιπροσωπίες της Ουκρανίας και της Ρωσίας συναντήθηκαν για δεύτερη φορά -κατά την όγδοη ημέρα της ρωσικής εισβολής- και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την «από κοινού διασφάλιση ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση ειρηνικών αμάχων, καθώς και για την παροχή φαρμάκων και τροφίμων στους τόπους των πιο σκληρών μαχών».

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το LIVE του Reader

23.59: Ο δήμαρχος του Ενερχοντάρ ανέφερε πως μονάδες του ρωσικού στρατού κατευθύνονται στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Στην πόλη ακούγονται δυνατοί πυροβολισμοί αλλά και εκρήξεις οι οποίες φαίνεται να είναι αρκετά κοντά στον πυρηνικό σταθμό.

23:45 Ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, ζήτησε σήμερα από τις ρωσικές και τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου στην Ουκρανία, αφότου αναφέρθηκαν μάχες στη γειτονική πόλη Ενεργκοντάρ.

23:40 Έκκληση Κουλέμπα για μαχητικά: «Πώς μπορείτε να κοιμάστε όταν τα παιδιά της Ουκρανίας βρίσκονται κάτω από βόμβες;»

23:12 Επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, για την εισβολή στην Ουκρανία. «Μίλησα με τον Πρόεδρο Πούτιν σήμερα το πρωί. Αρνείται να σταματήσει τις επιθέσεις του στην Ουκρανία σε αυτό το σημείο», έγραψε ο Μακρόν στο Twitter. «Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί ο διάλογος για να αποφευχθεί η ανθρώπινη τραγωδία».

23:01 Η Βαρσοβία καλεί τους Πολωνούς να φύγουν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Τους καλεί να χρησιμοποιήσουν τα «διαθέσιμα εμπορικά και ιδιωτικά μέσα μεταφοράς»

22:55 Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, παραδέχθηκε ότι οι Ουκρανοί έχουν χάσει μερικές μικρές πόλεις.

22:45 Νέα γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας ΗΠΑ-Ρωσίας. Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει δημιουργήσει μία νέα γραμμή επικοινωνίας με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, για να αποτρέψει «εσφαλμένους υπολογισμούς, στρατιωτικά επεισόδια και κλιμάκωση» μεσούσης της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

22:20 Νέο πακέτο κυρώσεων στους Ρώσους ολιγάρχες ανακοίνωσε επισήμως την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος στην προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ασκήσει πιέσεις στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία - Στο στόχαστρο και ο Πεσκόφ

22:07 Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εκτίμησε σήμερα, από την Λιθουανία όπου βρίσκεται, ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν «μακρύ πόλεμο» στην Ουκρανία

21:55 Ηχούν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο. 

21:51 Όπως η Volkswagen ή η BMW, ο όμιλος Michelin θα σταματήσει την παραγωγή σε ορισμένα από τα εργοστάσιά του στην Ευρώπη λόγω προβλημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας που συνδέονται με "τη σοβαρή κρίση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία", δήλωσε σήμερα η βιομηχανία ελαστικών.

21:39 Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις σε δύο ακόμη ολιγάρχες - τον γεννημένο στο Ουζμπεκιστάν Ρώσο δισεκατομμυριούχο Alisher Usmanov, του οποίου οι εμπορικές σχέσεις με την ποδοσφαιρική ομάδα της Everton έχουν ανασταλεί και τον πρώην αντιπρόεδρο της Ρωσίας Igor Shuvalov.

21:35 Αναφορές για κυβερνοεπιθέσεις και «ψευδείς ειδήσεις» περί συνθηκολόγησης του Κιέβου. Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι χάκερ έχουν εξαπολύσει ηλεκτρονική παρείσφρηση σε ιστότοπους της τοπικής κυβέρνησης για να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις ότι το Κίεβο έχει συνθηκολογήσει και ότι υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με τη Μόσχα.

21:23 Με πολλά εμπόδια συνεχίζεται η προσπάθεια της επιστροφής των Ελλήνων που ξεκίνησαν από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας

21:19 Δεν θα αποκλείσουμε τον εναέριο χώρο στην Ουκρανία -Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία, ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι. 

21:06 Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Στο CAS προσφεύγει η Ρωσία μετά τον αποκλεισμό της. Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Αγώνες, με τον πρόεδρό της, Άλαν Πάρσονς, να αναφέρεται στις πιέσεις που υπήρξαν. «Πολλές Ολυμπιακές Επιτροπές απειλούν να μην αγωνιστούν, θέτωντας σε κίνδυνο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό ξεφεύγει και πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των αθλητών», είπε σχετικά.

20:41 Βρετανία: Δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ κατεβάζουν τις ρωσικές βότκες από τα ράφια.  «Σε απάντηση στην εν εξελίξει εισβολή στην Ουκρανία από ρωσικές δυνάμεις και ως ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Ουκρανίας, λάβαμε την απόφαση να σταματήσουμε την πώληση ρωσικής βότκας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Co-op

20:30 Ο Ουκρανός διαπραγματευτής Mykhailo Podolyak λέει ότι οι πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την «από κοινού διασφάλιση ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση ειρηνικών αμάχων, καθώς και για την παροχή φαρμάκων και τροφίμων στους τόπους των πιο σκληρών μαχών».

20:17 NATO: Ακόμη 50 Νορβηγοί στρατιώτες με τεθωρακισμένα μεταφέρθηκαν στη Λιθουανία. Οι Νορβηγοί στρατιώτες, μαζί με τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου CV90, κατέφθασαν πρόσφατα στο αεροδρόμιο του Κάουνας και θα τοποθετητούν στην πόλη Rukla

20:13 Η Στοκχόλμη καλεί για εξηγήσεις Ρώσους αξιωματούχους μετά τις παραβιάσεις από ρωσικά μαχητικά. «Υπάρχουν καθιερωμένες διαδικασίες για τέτοια θέματα και περιλαμβάνουν την κλήση στο ΥΠΕΞ ενός εκπροσώπου του κράτους που είναι υπεύθυνο για την παραβίαση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κλάρα Χουκ, εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών

20:08 Ο Ουκρανός διαπραγματευτής Mykhailo Podolyak λέει ότι «με μεγάλη λύπη» οι τελευταίες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «δεν έχουν επιτύχει τα αποτελέσματα που περιμέναμε».

19:52: Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Έναρξη έρευνας για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ευρώπη, όπου θα συμμετάσχει στην σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος χαιρέτισε την παγκόσμια ενότητα, μετά την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ψηφίσματος, που απαιτεί από τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο.

19:49: Στην πόλη Ουμάν θα διανυκτερεύσουν οι Ελληνες από τη Μαριούπολη. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του OPEN TV στην Ουκρανία, Σωτήρη Δανέζη, απέχουν από εκεί περίπου δυόμιση ώρες

19:46: Την έγκριση ενός πακέτου έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 32,5 δισ. δολαρίων ζητάει ο Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο και περίπου τα 10 δισ. δολάρια από αυτά αφορούν σε βοήθεια προς την Ουκρανία. 

19:43: Ρωσική πρεσβεία: «Καμία ανάμειξη στον θάνατο των Ελλήνων ομογενών – Δεν άλλαξε η στάση μας στο Κυπριακό»

19:40: Τριάντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον δύο σχολείων και κατοικιών στην ουκρανική πόλη Τσερνίχιφ, ανακοίνωσε η υπηρεσία διάσωσης της επαρχίας.

19:37: Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το οποίο επικαλείται Ουκρανό διαπραγματευτή, θα πραγματοποιηθεί σύντομα τρίτος γύρος συνομιλιών. Ο ίδιος είπε ότι η Ουκρανία δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις συνομιλίες καθώς δεν πέτυχε τα αποτελέσματα στα οποία υπολόγιζε.

19:34: Συμφώνησαν για τρίτο γύρο συνομιλιών Ρωσία με Ουκρανία και ανθρωπιστικούς διαδρόμους, σύμφωνα με τη Λευκορωσία

19:31: Vladimir Soloviev: Ο αγαπημένος παρουσιαστής του Πούτιν διαμαρτύρεται για τις κυρώσεις και αναμένει τον Τραμπ

19:27: Αίτηση να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έκανε και η Μολδαβία μετά την Ουκρανία και τη Γεωργία

19:23: Τον πόλεμο στην Ουκρανία τον επέλεξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και θα πληρώσει τις συνέπειες, ανέφερε στη συνέντευξή του στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε τους λόγους που έστειλε αμυντική βοήθεια

19:20: Αρχηγός Ρωσικής Κατασκοπείας: Η Δύση θέλει την καταστροφή μας

19:17: Σκοτώθηκε προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ: Ο γενικός αρχηγός του ουκρανικού συλλόγου, Σεργκέι Πάλκιν, γνωστοποίησε πριν λίγη ώρα ότι ένας από τους προπονητές των ακαδημιών έχασε τη ζωή του, όταν τον χτύπησε σφαίρα, η οποία εξοστρακίστηκε

19:13: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στη Μαριούπολη και το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της πόλης τυλίγεται στις φλόγες. Οι εκρήξεις είναι συνεχείς και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας

19:10: Για την τελική μάχη ετοιμάζονται οι κάτοικοι του Κιέβου. Οι Ουκρανοί παγιδεύουν τους δρόμους με νάρκες και εκρηκτικά, όπως μεταδίδει από το Κίεβο ο απεσταλμένος του OPEN, Χρήστος Νικολαΐδης

19:07: Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, η Lukoil, απηύθυνε σήμερα έκκληση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εταιρείας, η Lukoil υπογραμμίζει την ανησυχία της για τα «τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία» και επικροτεί τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

19:04: Πούτιν: «7 εκατομμύρια (60.000 ευρώ) σε κάθε οικογένεια που έχασε στρατιώτη». «Κανείς δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά», τόνισε. Επαίνεσε τους Ρώσους στρατιώτες ως «πραγματικούς ήρωες» και ανακοίνωσε πως θα τιμήσει μετά θάνατον έναν Ρώσο στρατιώτη που ανατινάχτηκε για να γλυτώσει τη σύλληψή του από Ουκρανούς.

19:01: Σκληρές μάχες γίνονται στη Μαριούπολη, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να προειδοποιεί να μην ταξιδέψει κανείς στην Ουκρανία λόγω του πολέμου

18:57: Οι νεοναζί της Ουκρανίας καλύπτονται από τον άμαχο πληθυσμό. Οι Ουκρανοί εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν, σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

18:55: «Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αμάχους ως ασπίδες. Δεν μπορούν να βάζουν τεθωρακισμένα δίπλα σε νηπιαγωγεία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν

18:46: Για «πρωτοφανή αντιρωσική ρητορική» κάνει λόγο η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε στο Facebook. Την ίδια ώρα εκφράζει την ανησυχία της «για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, κυρίως των τουριστών» καλώντας τους να είναι «σε εγρήγορση και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις». 

18:42: Επιχειρούν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

18:39: «Κάτσε μαζί μου στο τραπέζι, τι φοβάσαι;» - Το μήνυμα Ζελένσκι στον Πούτιν

18:34: Απαγόρευση πτήσεων από την Ουκρανία ζητά ο Ζελένσκι από τη Δύση: «Πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε;»

18:29: Συνεχίζεται η επικίνδυνη ελληνική έξοδος - Το κομβόι θα διανυκτερεύσει στην πόλη Ουμάν

18:24: Βόρεια της Κρήτης το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA

18:21: «Κάτσε να μιλήσουμε αλλά όχι στα 30 μέτρα», είπε ο Ζελένσκι στον Πούτιν

18:17: Στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια επιτέθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις με στόχο τον σταθμό ελέγχου, την ώρα που ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ουκρανίας - Ρωσίας

18:13: Ζελένσκι για Ερντογάν: Εχω καλή σχέση μαζί του, βοήθησε την Ουκρανία

18:09: Στον ΑΝΤ1 η πολυσυζητημένη σειρά «Υπηρέτης του Λαού» με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Πότε κάνει πρεμιέρα

18:05: Οι ουκρανικές Αρχές προσπαθούν να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη Μαριούπολη, όπου υπό κατοχή βρίσκονται 400.000 άνθρωποι, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

18:02: Δεν θέλουμε η Ιστορία να μας καταγράψει σαν τους 300 του Λεωνίδα, τόνισε στο διάγγελμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

17:58: «Συμβουλεύουμε τους Έλληνες πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία και επίσης να μην πάνε εκεί», ανέφερε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας, Jan Lipavsky. Να σημειωθεί ότι το το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως η σύσταση ισχύει και για τις ανθρωπιστικές και για τις δημοσιογραφικές αποστολές, καθώς μαίνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

17:54: Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 249 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 553 στην Ουκρανία κατά την πρώτη εβδομάδα των συγκρούσεων, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

17:51: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ομογενών θέλει να μείνει στη Μαριούπολη», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης

17:48: Ο Πούτιν εξετάζει την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία, όπως αναφέρει το Reuters

17:45: Toυρκία: Δεν βοηθάμε τους Ουκρανούς στέλνοντας drones, μόνο τους τα πουλάμε

17:43: Οι Τούρκοι μας βοήθησαν πολύ με τα drones, ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

17:39: «Αν συνεχιστούν αυτές οι πράξεις, ο κόσμος θα φτάσει στο τέλος του», αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος ο οποίος υποστήριξε πως είναι καθήκον η υπεράσπιση της πατρίδας. Μάλιστα, έκανε έκκληση στις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών. «Να γνωρίζουν οι Ρωσίδες μητέρες που στέλνουν στη μάχη τα παιδιά τους, 18 χρονών, τι συμβαίνει. Θέλω να καταλάβουν γιατί στέλνουν τα παιδιά τους εδώ», ανέφερε.

17:35: Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ αναφέρει ότι τρία είναι τα ζητήματα που βάζει η ουκρανική πλευρά για τις συνομιλίες.

  • Άμεση κατάπαυση του πυρός
  • Ανακωχή
  • Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να διαφύγουν οι πολίτες από τις κατεστραμμένες περιοχές

17:32 «Πράσινο φως» για την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα. Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη, ένα νομοσχέδιο για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ή ιδιοκτησιών στη χώρα που ανήκουν στο ρωσικό κράτος ή σε Ρώσους πολίτες, λόγω της εισβολής της Μόσχας.

17:22 Λόγω των συνθηκών η αυτοκινητοπομπή με τους Ελληνες ομογενείς θα διανυκτερεύσει στην Ουκρανία και θα συνεχίσει αύριο για Μολδαβία. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

17:20  «Ζελένσκι: Δεν θα παραδοθώ ποτέ - Ορθιοι μέχρι το τέλος». Ένα νέο συναισθηματικά φορτισμένο διάγγελμα εξέδωσε ο Ουκρανός πρέδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ποτέ στους Ρώσους και «πως θα μείνουμε όρθιοι μέχρι το τέλος»

17:00: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: «Δεν θα παραδοθώ ποτέ», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος

16:56: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για πλαφόν στα κέρδη από τα καύσιμα

16:52: Σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας: 5 δημοτικά σχολεία λειτουργούν ως κέντρα υποδοχής. Παντού υπάρχουν άνθρωποι ταλαιπωρημένοι που χρειάζονται βοήθεια με τους νοσηλευτές να φροντίζουν διαρκώς τους πρόσφυγες. 

16:48: Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: «Η κατοχή της Ουκρανίας δεν είναι ο σκοπός μας»

16:45: Με ελικόπτερα της αεροπορίας της Πολωνίας έφτασαν οι Ουκρανοί που είναι στις διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους για την κατάπαυση του πυρός

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

16:41: Τουλάχιστον 9 νεκροί από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σε δύο σχολεία, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσική αεροπορική επιδρομή που έπληξε δύο σχολεία και ιδιωτικά κτίρια στην περιοχή Τσερνίχιφ της Ουκρανίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, ο Βιτσισλάφ Τσάους σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

16:37: Κλείνει το Sputnik στην Ελλάδα, κάτι που γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Μέσου στην Ελλάδα.

16:33: Μακρόν σε Πούτιν: Κάνεις τεράστιο λάθος, λες ψέματα στον εαυτό σου, θα κοστίσει ακριβά ο πόλεμος στη Ρωσία

16:30: Ανδρέας Κατσανιώτης: Στόχος η ελληνική φάλαγγα να βει απόψε από την Ουκρανία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών

16:26: Ενα μήνυμα συμπαράστασης στον λαό της Ουκρανίας έστειλε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Στο βίντεο, που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter, o πρώην μπασκετμπολίστας που γεννήθηκε στο Κρασνανταρ και έχει αγωνιστεί στην Ντιναμό Μόσχας και στην Χίμκι, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι ένας απλός πόλεμος, αλλά μία εισβολή ενός δικτατορικού καθεστώτος σε μία ελεύθερη χώρα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

16:23: Μακάρι οι συνομιλίες να οδηγήσουν στην ειρήνη, ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα

16:19: 120 ορφανά παιδιά από την Οδησσό στη Γερμανία, όπως αναφέρει στο OPEN TV ο ανταποκριτής στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος

16:15: Η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προειδοποίησε σήμερα την διεθνή κοινότητα για την πυρηνική απειλή που βαρύνει «το σύνολο της ανθρωπότητας» μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

16:11: Βρετανός υπουργός Αμυνας στον Πούτιν: Δεν είναι αργά να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

16:07: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία για την κατάπαυση του πυρός

16:03: Ποιοι είναι οι Ρώσοι ολιγάρχες που «απειλούν» τον Βλαντίμιρ Πούτιν

16:00: Η επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα συνεχιστεί, ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Εμανουέλ Μακρόν

15:57: Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει στους Έλληνες της Ουκρανίας να εγκαταλείψουν τη χώρα. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι είναι χρέος της Πολιτείας να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, καταδικάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

15:54: Μετ' εμποδίων η επιστροφή της ελληνικής αποστολής από τη Μαριούπολη. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που είναι στην αποστολή, μάχες γίνονται στη Μαριούπολη και οι τοπικές Αρχές κάνουν λόγο για ανηλεή σφυροκόπημα. 

15:51: Καταγγελίες Ουκρανών για βομβαρδισμό σχολείου στο Τσερνίνσκι

15:47: Πόλεμος στην Ουκρανία: Θέμα αποζημιώσεων από τη Ρωσία θέτει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εκτός από την ελευθερία μας», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τονίζοντας ότι η Ουκρανία παραλαμβάνει καθημερινά προμήθειες όπλων από τους διεθνείς συμμάχους της.

15:43: Ναζί και ναρκομανείς κρύβονται πίσω από γυναικόπαιδα, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

15:38: Anonymous: Από τη Ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας διέρρευσαν πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

15:34: «Εκρηξη» στο ρεύμα: Πάνω από 360 ευρώ η μεγαβατώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το OPEN TV.

15:29: Η Volkswagen αναστέλλει τις εξαγωγές και τη λειτουργία των εργοστασίων της στη Ρωσία

15:25: Ο Ντμίτρο Κουλέμπα, υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, αναφέρει ότι η Ρωσία μπορεί να προετοιμάζεται για προβοκάτσια, θέλοντας να επιτεθεί στο δικό της έδαφος και μετά να κατηγορήσει την Ουκρανία. «Ανησυχητικές αναφορές: Οι Ρώσοι μπορεί να έχουν στρέψει πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων από το χωριό Popovka, προς τα δικά τους εδάφη. Γνωρίζοντας τη βάρβαρη φύση των ρωσικών ενεργειών, φοβόμαστε ότι μπορεί να προετοιμαστεί μια επιχείρηση false flag για να κατηγορήσουν την Ουκρανία», γράφει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

15:21: Αναμένονται δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, όπως μεταδίδει από το Ροστόφ ο ανταποκριτής του OPEN, Θανάσης Αυγερινός.

15:17: Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη και αγωνία για τους ομογενείς που δεν έχουν εγκαταλείψει την πόλη

15:14: Οπως αναφέρει το Reuters, ένα εσθονικό πλοίο με σημαία Παναμά βυθίστηκε στα ανοικτά της Οδησσού, έπειτα από έκρηξη. Πιθανότατα έπεσε σε νάρκη. Τέσσερις είναι οι αγνοούμενοι, δύο σε σωσίβια λέμβο.

15:09: Ο οίκος Balenciaga έκανε αυτό που δεν τόλμησε κανένας στον χώρο της μόδας. Εσβησε όλες τις αναρτήσεις του και ανέβασε τη σημαία της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Instagram, που έχει σχεδόν 13 εκατομμύρια ακολούθους. 

15:05: Η κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών Lego ανέστειλε τις παραδόσεις παραγγελιών σε 81 καταστήματα στη Ρωσία ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Finans. 

15:00: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη συνομιλία που είχαν νωρίτερα, ότι θα «πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία σε κάθε περίπτωση», σύμφωνα με το Reuters.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

14:56: Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας: Ανησυχία για τους πυρηνικούς σταθμούς

14:51: Υπό συνεχή πυρά οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας

14:47: Σάντσεθ: Η ΕΕ δεν θα σταματήσει τις κυρώσεις εναντίον του Πούτιν και των ολιγαρχών μέχρι να σταματήσει η εισβολή στην Ουκρανία

14:42: Ρωσικές εταιρείες «τρέχουν» να ανοίξουν λογαριασμούς σε κινεζικές τράπεζες, σύμφωνα με το Reuters

14:37: «Η Formula 1 επιβεβαιώνει ότι έχει τερματίσει το συμβόλαιό της με τον διοργανωτή του ρωσικού Γκραν Πρι, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ξαναγίνει αγώνας εκεί στο μέλλον», είπε ένας εκπρόσωπος στο CNN.

14:32: Γεμίζουν με νάρκες τους δρόμους οι Ουκρανοί για να κόψουν τους Ρώσους, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του OPEN TV, Χρήστος Νικολαΐδης.

14:27: Στήνουν παντού οδοφράγματα στο Κίεβο για να σταματήσουν τους Ρώσους, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του OPEN TV στην ουκρανική πρωτεύουσα, Χρήστος Νικολαΐδης

14:23: Στις 16:00 ώρα Ελλάδος ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας στην πόλη Μπρεστ της Λευκορωσίας.

14:20: 2.700 πυραύλους Σοβιετικής κατασκευής στέλνει η Γερμανία στην Ουκρανία. Πρόκειται για το δεύτερο φορτίο όπλων που στέλνει η Γερμανία προς την Ουκρανία.

14:16: Ξεριζώνονται πάνω από 1 εκατ. άτομα από τον τόπο τους. Δραματικές στιγμές στα σύνορα

14:12: Εικόνες από τον βομβαρδισμό πoλυκατοικιών στο κέντρο του Τσέρνιγκοφ

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

14:08: Οι καμπάνες εκκλησιών στην Ευρώπη ήχησαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία

14:00: Η ουκρανική αντιπροσωπεία πέταξε για τη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τη ρωσική αντιπροσωπεία. Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής αντιπροσωπείας Νταβίντ Αραχαμία είπε ότι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία σε 2 ώρες. Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ είπε ότι πετούν ήδη με ελικόπτερα.

13:55: Η Ουκρανία ζητά από τον ΔΟΑΕ να υποβάλει αίτηση στο ΝΑΤΟ για προστασία πυρηνικών εγκαταστάσεων

13:50: Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ελαττώσουν σταδιακά τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο, λέει η επίτροπος Ενέργειας

13:41: Η στιγμή της έκρηξης στο Τσέρνιγκοφ τραβηγμένο από την κάμερα αυτοκινήτου, το μεσημέρι της Πέμπτης

13:36: Φωτιά σε κεντρική αγορά της Μαριούπολη. Καίγονται η υπεραγορά «Epicenter» και το σούπερ μάρκετ «Silpo» 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

13:34: Ρουσλάνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Ο Πούτιν είναι χειρότερος από τον Χίτλερ - Είμαι στόχος των Ρώσων»

13:31: Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή και μήνες για να επιβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο κυρώσεις σε πολλούς «Ρώσους ολιγάρχες», συμπεριλαμβανομένου και του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αναφέρουν οι Times.

13:25: Ο Μακρόν τηλεφώνησε σήμερα στον Πούτιν και στη συνέχεια στον Ζελένσκι, αναφέρουν πρακτορεία στη Γαλλία

13:18: Η κατάσταση στην ουκρανική πρωτεύουσα είναι «δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Την ίδια στιγμή στους δρόμους της πόλεις στήνεται η άμυνα για τις ρωσικές επιθέσεις. Ομάδες στήνουν οδοφράγματα και προετοιμάζονται για την επιδρομή.

13:15: «Ο Πούτιν έκανε ιστορικό λάθος, δεν κατανοεί τις δημοκρατίες», δήλωσε ο Ρομάνο Πρόντι στην La Stampa

13:11: Η Formula 1 έσπασε το συμβόλαιο για το Ρωσικό Grand Prix, σύμφωνα με το Reuters

13:07: Η Ρωσία λέει πως περιμένει στις 14:00 τους Ουκρανούς για να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

13:02: Δύο ακόμη μεγάλες εταιρίες, η ΙΚΕΑ και η JYSK ανακοίνωσαν πως σταματούν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία

12:58: Δήμαρχος του Βίλνιους, Ρεμίγκιους Σιμάσιους, στη Λιθουανία ανακοίνωσε την απόφαση να μετονομαστεί ο δρόμος που οδηγεί στη Ρωσική Πρεσβεία σε «Οδός Ουκρανών Ηρώων»! Πλέον οι κάρτες των εργαζόμενων αλλά και όσοι έχουν αλληλογραφία με την πρεσβεία θα τιμούν τους Ουκρανούς, ανέφερε ο ίδιος.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fremigijus.simasius%2Fposts%2F2497527390383580&show_text=true&width=500

12:50 Ουκρανοί ανακατέλαβαν την περιοχή Μπούκα στο Κίεβο και υψώνουν και πάλι τη σημαία τους

12:39: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες

12:35: Φορτηγό πλοίο με σημαία Μπανγκλαντές χτυπήθηκε από πύραυλο στο ουκρανικό λιμάνι Όλβια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μέλος του πληρώματος

12:26: Η επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι είναι απαραίτητο να αποσυνδεθούν όλες οι ρωσικές τράπεζες από το SWIFT και ότι θα θέσει αυτό το θέμα στη συνάντηση της G7.

12:19: Οι δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

12:17: Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε ότι Γάλλοι τελωνειακοί συνέλαβαν ένα γιοτ, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να ανήκει σε «Ρώσο ολιγάρχη».

12:13: Ο Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τις απώλειες της Ρωσίας στη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως «μεγάλη θλίψη», αλλά πως «το κατόρθωμα στον αγώνα κατά των Ναζί» θα μείνει στην ιστορία

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

12:10: Η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για την άφιξη εκατομμυρίων προσφύγων, δήλωσε η επίτροπος Γιόχανσον

12:06: Σύμφωνα με τον Λαβρόφ ο Πούτιν αυτή τη στιγμή συνομιλεί με τον Μακρόν.

12:02: Λαβρόφ: «Οι ειρηνευτικές συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να περιλαμβάνουν ρήτρα για την καταστροφή όπλων που απειλούν τη Μόσχα».

11:58: Λαβρόφ: «Οι Ουκρανοί έδρασαν με την υποκίνηση των Αμερικανών. Θέλουμε ουδετεροποίηση και αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας»

11:56: Η Diageo ανέστειλε την προμήθεια αλκοόλ στη Ρωσία. Η εταιρεία παράγει μάρκες όπως Johnnie Walker, Captain Morgan, Guinness, Smirnoff, White Horse και άλλες.

11:52 Ο Ολλανδός υπουργός ψηφιακής τεχνολογίας λέει ότι η απαγόρευση της ΕΕ για το RT και το Sputnik θα πρέπει να είναι προσωρινή και να υπόκειται σε τακτική επανεξέταση

11:49: Λαβρόφ: «Οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη, αλλά, δυστυχώς, οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια συνεπάγεται θύματα. Είναι κακό που πεθαίνουν άνθρωποι τώρα, αλλά χιλιάδες έχουν πεθάνει σε 8 χρόνια συγκρούσεων στο Ντονμπάς. Εχουμε δώσε εντολές να μην χτυπά ο στρατός μας αμάχους»

11:43: ‼️ Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να αρχίσουν στις 14:00

11:39: Λαβρόφ: «Όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου αποφάσισαν να υπερασπιστούν άλλα σύνορα κοντά στη Ρωσία. Ε τώρα παρα είναι κοντά στη Ρωσία».

11:34: Λαβρόφ: «Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση στην κρίση γύρω από την Ουκρανία, οι συνθήκες της Ρωσίας είναι ελάχιστες»

11:32: Λαβρόφ: «Στην Ουκρανία δρουν ναζιστικά στρατιωτικά σώματα. Ο Ζελένσκι τους αφήνει να δρουν στη χώρα του»

11:27: Λαβρόφ για πυρηνικά: «Υπάρχει ένα στρατιωτικό δόγμα που δείχνει ποιες προϋποθέσεις και οι όροι για ανάπτυξη πυρηνικής ισχύος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλιμακώσουμε πρώτα για να αποκλιμακώσουμε μετά όπως λέει η Δύση. Η Γαλλία σαν "κοκόρι" υπενθύμισε πως έχει πυρηνικά».

11:24: Λαβρόφ: «Θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

11:22: Λαβρόφ: «Ελπίζω η δυτική υστερία να σταματήσει. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τη Δύση αλλά μόνο σε ισότιμη βάση».

11:20: Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του Σεργκέι Λαβρόφ: «Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα επηρέαζε άμεσα τη Ρωσία, Οι Αμερικανοί θέλουν να ελέγχουν την Ευρώπη»

11:15: Νίκος Δένδιας: Συμμετείχα σε τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί για την εξέλιξη της επιχείρησης Νόστος 3, για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών που επιθυμούσαν να φύγουν από την περιοχή της Μαριούπολης. Χρέος της Ελλάδας η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

11:08: «Θέλουν να σύρουν τη Λευκορωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία για να μείνουν απροστάτευτα τα σύνορα της χώρας» σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο σημειώνοντας πως οι αρχές της Λευκορωσίας κατάλαβαν αυτά τα σχέδια, και πλέον, υπάρχουν «αρκετές πληροφορίες για αυτό».

10:59: Η ΕΕ θα διαθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και θα δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό «κόμβο» στη Ρουμανία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει το TASS

10:55: Ένα ρωσικό SU-30 καταρρίφθηκε κοντά στο Irpin σύμφωνα με τοn Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FCinCAFU%2Fposts%2F259900112972148&show_text=true&width=500

10:51: Τριάντα τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν στo Χάρκοβο ενώ η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση έχουν διακοπεί στη Μαριούπολη

10:42: «Οι δυτικές χώρες κάνουν τα στραβά μάτια στην πρόθεση του Κιέβου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ στο τηλεοπτικό κανάλι RBC

10:39: Οι απώλειες των Ρώσων μέχρι σήμερα, σύμφωνα μα τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι Ουκρανοί 👇

10:33: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ζήτησαν από τους χρήστες του διαδικτύου και τους πολίτες να μην παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την ακρίβεια των βομβαρδισμών των ουκρανικών πόλεων, καθώς «αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν τον εχθρό να διορθώσει και να σχεδιάσει περαιτέρω πυραυλικές επιθέσεις» σημειώνεται.

10:29: Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Reader από τα μέλη του κονβόι που ταξιδεύει από χθες από τη Μαριούπολη προς τη Μολδαβία. Εμειναν το βράδυ στη Ζαπορίζια απ' όπου ξεκίνησαν και πάλι το ταξίδι τους, λίγο μετά τις 9 το πρωί.

10:24: Νέος συναγερμός για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο

10:19: Νέα πτώση για του ρούβλι έναντι του δολαρίου και του ευρώ κατά 7-10%.

10:15: Tο Twitter μπλόκαρε με τη σειρά του τους λογαριασμούς των ρωσικών Μέσων ενημέρωσης RT και Sputnik στην ΕΕ, μετά την απαγόρευση που επέβαλαν οι χώρες μέλη στα μέσα αυτά στην ευρωπαϊκή αγορά και η οποία τέθηκε σε ισχύ χθες Τετάρτη.

10:11: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Μαριούπολη. Νέες οδηγίες στους αμάχους να αποχωρήσουν τη στιγμή που Ρώσοι και Ουκρανοί είναι έτοιμοι για μάχη

10:08: Νέο μήνυμα Ζελένσκι: «Κάθε εισβολέας πρέπει να γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει μια σφοδρή απόκρουση από τους Ουκρανούς. Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό που είναι δικό μας!».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzelenskiy.official%2Fvideos%2F3172585779675881%2F&show_text=false&width=560&t=0

10:03: Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων πολιτών και μέρους του προσωπικού του προξενείου Μαριούπολης από την Ουκρανία (Νόστος 3).

09:55: Το Παρίσι θα ζητήσει ψήφισμα για εκεχειρία στην Ουκρανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

09:50: Νωρίς το πρωί της Πέμπτης βλήμα από βομβαρδισμό στο Τσέρνιγκοφ έπληξε αποθήκη πετρελαίου, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά στο συγκρότημα δεξαμενών συνολικής χωρητικότητας 3 χιλιάδων κυβικών μέτρων πετρελαίου.

09:38: Η Ουκρανία χρειάζεται ανθρωπιστικούς διαδρόμους τους οποίους θα στηρίζουν οργανισμοί όπως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα, δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

09:34: Η Βουδαπέστη δεν θα ασκήσει βέτο στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ορμπάν

09:30: Η πομπή με τους Ελληνες ξεκίνησε, από τη Ζαπορίζια, όπου έφτασε χθες από τη Μαριούπολη. Το ταξίδι συνεχίζεται σήμερα και αναμένεται το βράδυ να έχουν φτάσει στη Μολδαβία.

09:25: Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη στο άνοιγμα των συναλλαγών ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα.

09:20: Τα συντρίμμια στο βίντεο, πριν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ήταν σχολείο στο Χάρκοβο...

09:16: Σύμφωνα με το το πρακτορείο Interfax που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μπαλακλίγια κοντά στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία

09:09: Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή απέκλεισε εν τέλει τους αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία παρότι είχε πάρει απόφαση να αγωνιστούν υπό ουδέτερη σημαία. Αιτία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι πολλές ομάδες απειλούν να αποσυρθούν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες!

08:59: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατέστρεψαν 62 ουκρανικά αεροσκάφη είτε στον αέρα είτε στο έδαφος

08:55: Το κομβόι με τους Ελληνες που ξεκίνησε από την Μαριούπολη, αναμένεται σε λίγο να συνεχίσει την πορεία του. Χθες δέχθηκε επίθεση ενώ το βράδυ διέμειναν όλοι στα καταφύγια.

08:50: Βίντεο από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθεια των Ρώσων σε περιοχές στο Χάρκοβο, για τους αμάχους. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας πρόκειται για 30 τόνους προϊόντων (δημητριακά, κονσέρβες κρέατος και ψαριών, προϊόντα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, γλυκά και γλυκά, εμφιαλωμένο πόσιμο νερό) και όπως διευκρινίστηκε «Την ασφάλεια της ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής παρείχαν Ρώσοι στρατιωτικοί»

08:43: Σειρήνες ακούγονται και πάλι στο Κίεβο με τους κατοίκους να καλούνται να πάνε σε ασφαλή σημεία

08:40: Διασώστες μαζί με εθελοντές απεγκλώβισαν περισσότερους από διακόσιους κατοίκους της Borodyanka στα περίχωρα του Κιέβου

08:35: Οι γερμανικές αρχές σκοπεύουν να παράσχουν στην Ουκρανία 2.700 αντιαεροπορικούς πυραύλους Strela, μετέδωσε το πρακτορείο DPA, επικαλούμενο πηγές στο υπουργείο Οικονομίας.

08:27: Αρχισαν οι ασκήσεις του ρωσικού στρατού με πυραύλους S-400 στο Νοβοσιμπίρσκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση περιλαμβάνουν στον εντοπισμό και την καταστροφή εικονικού εχθρού κατά τη διάρκεια μάχης.

08:22: Ουκρανία και Ρωσία έχουν συμφωνήσει να κάτσουν σήμερα και πάλι στο στραπέζι των διαπραγματεύσων. Η συντάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ημέρα στη δυτική Λευκορωσία και ο ρωσικός στρατός δεσμεύθηκε να εγγυηθεί πως θα υπάρξει «ασφαλής διάδρομος» για τη διέλευση της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

08:18: Βομβαρδισμό του Κιέβου και άλλων πόλεων από ρωσικές ρουκέτες, το βράδυ, επιβεβαιώνει και επίσημα το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

08:14: Ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Έντουαρντ Μπασουρίν, κατηγορεί τη φασιστική ομάδα «Αζόφ» και τον «Δεξιό Τομέα» πως εμποδίζουν τον ανθρωπιστικό διάδρομο για την έξοδο από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με τους Ρώσους.

08:08: Την Παρασκευή προγραμματίζει η Ισπανία να αποστείλει φορτίο με επιθετικά όπλα στην Ουκρανία

08:00: Νέος συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Χάρκοβο

07:51: Για την κατάσταση και την ασφάλεια στην Οδησσό μίλησε ο Γενικός πρόξενος της περιοχής διαβεβαιώνοντας πως δεν θα αφήσουν πίσω κανέναν. Επίσης, ανέφερε πως έγινε γάμος σε ένα καταφύγιο στην Οδησσό.

07:46: Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως παρέδωσαν 30 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους στην ανατολική Ουκρανία. τα φορτία (δημητριακά, κονσέρβες κρέατος και ψαριών, προϊόντα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, γλυκά και γλυκά, εμφιαλωμένο πόσιμο νερό) ξεκίνησαν από την πόλη Μπέλγκοροντ.

07:40: Η Μολδαβία, μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα άλλα κράτη, βοήθεια για τον χειρισμό της άφιξης προσφύγων από την Ουκρανία καθώς έφτασε στα «όριά της», λέει η Πρόεδρος Maia Sandu. 

07:33: Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συζητούν την παροχή προσωρινής προστασίας στους ουκρανούς πρόσφυγες

07:28: Η βραζιλιάνικη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Embraer θα σταματήσει την προμήθεια ανταλλακτικών για τα αεροσκάφη της στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και την εξυπηρέτηση του στόλου των ρωσικών εταιρειών, ανέφερε το CNN Brasil.

07:15: Η H&M, η Canon και η Farfetch ανέστειλαν τις πωλήσεις τους στη Ρωσία.

07:10: Η τιμή του πετρελαίου Brent έφτασε τα 116 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2013.

07:01: Τι προβλέπει το υπουργείο Μετανάστευσης για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

06:51: Στο μετρό του Παρισίου, αντικαταστάθηκε η ταμπέλα που έλεγε «Ευρώπη» με εκείνη που αναγράφει «Ευρώπη - Ουκρανία»

06:45: Η ρωσική AvtoVAZ θα αναστείλει τη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων για 4 ημέρες λόγω έλλειψης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

06:38: Ο οίκος Moody's υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της Ρωσίας για τις υποχρεώσεις σε ξένα και εθνικά νομίσματα σε "B3" από "Baa3".

06:29: Τρία αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα της Ρωσίας κατέρριψαν, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων της χώρας

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

06:15: Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ανακοίνωσε την «άμεση έναρξη» της διενέργειας έρευνας για την κατάσταση στην Ουκρανία, όπου καταγγέλλεται ότι διαπράττονται εγκλήματα πολέμου, αφού έλαβε το πράσινο φως 39 κρατών μελών του διεθνούς θεσμού.

06:00: Ξεπέρασαν πλέον το εκατομμύριο οι πολίτες οι οποίοι έχουν πλέον εγκαταλείψει την Ουκρανία αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εισέβαλαν στη χώρα, ενημέρωσε ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ο Φιλίπο Γκράντι.

05.38: Σύμφωνα με το λευκορωσικό NEXTA, η Φινλανδία και η Σουηδία , που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν λάβει επιστολές από τον Πούτιν απαιτώντας να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία!

05.23: Δυο από τις ισχυρές εκρήξεις που συγκλόνισαν το Κίεβο πριν από λίγες ώρες «πιάστηκαν» στην κάμερα την ώρα που δημοσιογράφος δίνει το ρεπόρταζ του από το μέτωπο του πολέμου

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

04.56: Μετά την Ουκρανία και η Γεωργία θα υποβάλει αίτημα για ταχεία ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

04.44: Η Ισπανία θα στείλει αύριο στην Πολωνία ένα πλοίο με όπλα (χειροβομβίδες, αυτόματα, πολυβόλα και 700.000 φυσίγγια) προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια στην Ουκρανία. 

04.27: Ο Καναδάς πρόσθεσε τους Μεντβέντεφ (πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας), Μισούστιν (νύν πρωθυπουργός), Σιλουάνοφ (πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης), Σομπιάνιν (δήμαρχος της Μόσχας) και Μπεγλόφ (κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης) στη λίστα κυρώσεων.

04.16: Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες εγκατέλειψαν την Ουκρανία μέσα σε μόλις 7 ημέρες σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

04.00: «Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram - Αναφορές για νέες εκρήξεις αλλά και κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους.

03.52: Οι ΗΠΑ θα μειώσουν δραστικά την κατανάλωση πετρελαίου από τη Ρωσία, διαμηνύει ο Λευκός Οίκος, στο πλαίσιο των τιμωρητικών μέτρων σε βάρος της Μόσχας.

03.34: Η πρώτη κατάσχεση πολυτελούς γιοτ που ανήκει σε ρώσο Ολιγάρχη είναι γεγονός - Η θαλαμηγός Dilbar, μήκους 156 μέτρων, κατασχέθηκε στο λιμάνι του Αμβούργου, σύμφωνα το Forbes

03.22: Τουλάχιστον 724 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στη Ρωσία κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων σε 25 πόλεις εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ακτιβιστές. Συνολικά, έχουν συλληφθεί 7.586 άτομα από την αρχή των αντιπολεμικών διαδηλώσεων.

02.58: Οι μάχες συνεχίζονται και στη Χερσώνα παρά την καταληψή της από τις ρωσικές δυνάμεις.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

02.36: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βλέπει «παγκόσμια ενότητα άνευ προηγουμένου» στην απόφαση της ΓΣ του ΟΗΕ που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας

02.14: Το πρώτο βίντεο από την έκρηξη στο Κίεβο, μεταδόθηκε από το λευκορωσικό NEXTA και κόβει την ανάσα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

01.56: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο του μήνυμα προς τον λαό της χώρας, εξέφρασε την ικανοποίηση του  διότι «ματαιώθηκαν» τα «ύπουλα» σχέδια της Ρωσίας.

01.47: Δυο ισχυρές έκρηξεις συγκλόνισαν πριν από λίγα λεπτά το κέντρο του Κιέβου - Ηχούν οι αντιαεροπορικές σειρήνες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

01.38: Σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων NEXTA, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν απόψε σε βομβαρδισμό στην πόλη Ιζιούμ στο Χάρκοβο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

01.36: Όλα της τα προγράμματά σε Ρωσία και Λευκορωσία και μάλιστα με άμεση ισχύ, διέκοψε η Παγκόσμια Τράπεζα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις «εχθροπραξίες κατά του λαού της Ουκρανίας»

01.30: Έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξεκινά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας του Οργανισμού

01.15: Η Μαρίνα Φένινα, μέλος της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία σκοτώθηκε προχθές Τρίτη κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στη Χαρκίβ, ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός.

01.12: Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στο Open, σύμβουλος του Β. Πούτιν αποκάλυψε πως υπάρχουν συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους.

01.04: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως μετά από μια εβδομάδα μαχών στην Ουκρανία έχουν χάσει τη ζωής τους 9.000 ρώσοι στρατιώτες.

00.58: Ένα πολεμικό αεροσκάφος MiG-21 της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα. Στη συνέχεια κατέπεσε και ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες διάσωσης. Άγνωστοι ακόμα οι λόγοι της διπλής τραγωδίας. Πιθανότερη αιτία οι άσχημες καιρικές συνθήκες.

00.53: Αντιαεροπορικές σειρήνες και εκρήξεις σε πολλές Ουκρανικές πόλεις.

00.41: Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών αναφέρει ότι ο Πούτιν πρόκειται να επιβάλει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία στις 4 Μαρτίου!

00.26: Η Κίνα, σύμφωνα με τους New York Times, γνώριζε για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είχε ζητήσει να γίνει μετά το τέλος των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και τελικά έγινε!

00.19: Σύμφωνα με το Euronews η Μάλτα ανέστειλε το σύστημα «χρυσού διαβατηρίου» για Ρώσους και Λευκορώσους πολίτες.

00.14: Μικρή ανάσα στη Wall Street με φόντο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 596,40 μονάδων (+1,79%), στις 33.891,35 μονάδες. Ο Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 219,56 μονάδων (+1,62%), στις 13.752,02 μονάδες. Ο S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 80,28 μονάδων (+1,86%), στις 4.386,54 μονάδες.

00.11: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να αφαιρέσει 1 τρισ. δολάρια από την αξία της παγκόσμιας οικονομίας και να προσθέσει 3% στον παγκόσμιο πληθωρισμό φέτος, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

00.07: Η Μόσχα θα «απαντήσει αναλόγως» στην απέλαση διπλωματών από τη Βουλγαρία - Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες.

00.01: Ρώσοι στρατιώτες στους δρόμους της Χερσώνας - Δραματική έκκληση του δημάρχου της πόλης να μην πυροβολήσουν αμάχους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA