Μενού
  • Α-
  • Α+

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα τα ρωσικά στρατεύματα σφυροκοπούν τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας. Στα χέρια των Ρώσων πέρασε η πόλη Χερσώνα ενώ στο Χάρκοβο οι βομβαρδισμοί άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και κατεστραμμένα. Την ίδια στιγμή με δυσκολία κατάφερε η ελληνική αποστολή να αποχωρήσει από τη Μαριούπολη. Οι ηγεσίες Ουκρανίας και Ρωσίας αποφάσισαν να πάνε σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το LIVE του Reader

23:57 Άντονι Μπλίνκεν: «Η ρητορική του Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα είναι αποκορύφωμα ανευθυνότητας».

23:51 Η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία αποφάσισαν να τερματίσουν τη συμμετοχή τους στην International Investment Bank (IIB) και στην International Bank for Economic Co-operation (IBEC) στις οποίες το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει η Ρωσία, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα.

23:42 Ρώσοι ορθόδοξοι κληρικοί ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Vatican News, 236 κληρικοί και διάκονοι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και τον τερματισμό αυτού του «αδελφοκτόνου πολέμου».

23:36 Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα επιβεβαίωσε σήμερα ότι 227 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 525 τραυματίστηκαν στην Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης μέχρι τα μεσάνυχτα της 1ης Μαρτίου, αλλά πιστεύει ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι «σημαντικά υψηλότερος» , ανέφερε το Reuters

23:18 H EE ενισχύει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, λόγω της συμμετοχής της στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας . «Η συμμετοχή της Λευκορωσίας στη συνεχιζόμενη απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα έχει υψηλό τίμημα», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ

23:02 «Επεσε η Χερσώνα» - Το μήνυμα του δημάρχου για τη ρωσική κατάληψη. Η Χερσώνα, η οποία έχει πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκους, βρίσκεται μεταξύ του Μικολάιβ και της Νέας Καχόβκα

22:54 Καταδικάζει τελικά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το Βελιγράδι- Δεν επιβάλει όμως κυρώσεις. Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα βοηθήσει το Κόσοβο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ο Βούτσιτς χαρακτήρισε μη φιλική την στάση αυτή της Τουρκίας και ανήγγειλε νότα διαμαρτυρίας από το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών.

22:46 Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα ψήφισμα που «απαιτεί από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας κατά της Ουκρανίας». Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία με 141 χώρες να ψηφίζουν υπέρ, 5 κατά και 35 να δηλώνουν αποχή, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, από τα 193 μέλη. Η τελευταία φορά που το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης ήταν το 1982, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΗΕ. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια προειδοποίησε ότι η υιοθέτηση του ψηφίσματος μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση.

22:33  Η Κίνα ζήτησε από τη Ρωσία να μην εισβάλει στην Ουκρανία μέχρι την ολοκλήρωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, αποκαλύπτοντας ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν κάποια γνώση των σχεδίων του Πούτιν για εισβολή στην Ουκρανία

22:27  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά την τρίωρη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ υπογράμμισε την απόλυτη ενότητα και αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων στην απάντηση που έδωσαν στην επιθετικότητα της Ρωσίας, αλλά και στη στήριξη της Ουκρανίας

22:12 Euronews: Λευκορώσοι και Ρώσοι θα αγωνιστούν ως «ουδέτεροι αθλητές» στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022.

22:05 Ο πόλεμος της Ουκρανίας απειλεί τον σιδηροδρομικό δρόμο του μεταξιού, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Les Échos

21:57 Χτυπήθηκε ο καθεδρικός ναός στο Χάρκοβο - Χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο της προηγούμενης ημέρας, σύμφωνα με τον Telegraph 

21:56 Αίτημα υπέρ της διαδικασίας που ενεργοποιεί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προκειμένου να εξακριβωθεί η διάπραξη τυχόν εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, υπέγραψε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter

21:47 Έτοιμος να πολεμήσει για την πατρίδα ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Ζαν Μπελενιούκ

21:33: Οι σημαντικότερες πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επιθέσεις, θα βοηθήσουμε την Ουκρανία, επανέλαβε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν.

21:31: Αντονι Μπλίνκεν: Εκατομμύρια Ουκρανοί προσπαθούν να βρουν καταφύγιο, η απάντηση στη ρωσική εισβολή είναι η ενότητα, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

21:27: Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Σουηδίας, τέσσερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας, με την πολεμική της αεροπορία να καταγράφει το περιστατικό.

21:23: Αμερικανός Αξιωματούχος: «Κολλημένη» έξω από το Κίεβο η ρωσική φάλαγγα- Oι Ρώσοι έριξαν ήδη 450 πυραύλους

21:19: Ισχυρή έκρηξη κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου: Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε απόψε κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανάρτηση στο Twitter του συμβούλου του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Χεραστσένκο.

21:15: Δεν φοβόμαστε τις κυρώσεις, απαντά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ

21:11: Μόνο ο Πούτιν έχει επιλέξει αυτόν τον πόλεμο, ανέφερε στο διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν

21:06: Εκρήξεις σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας. Οι σειρήνες ήχησαν σε όλη τη χώρα

21:02: Διάγγελμα έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν: «Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας. Τα περιουσιακά στοιχεία των ολιγαρχών πάγωσαν. Κινηθήκαμε άμεσα για τις κυρώσεις στη Ρωσία», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

20:59: Η Βουλγαρία ανακοίνωσε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών για κατασκοπεία και τους έδωσε διορία 48 ώρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Τεοντόρα Γκέντσοφσκα.

20:56: Μεγάλες αλυσίδες γερμανικών σούπερ μάρκετ αποσύρουν ρωσικά προϊόντα από τα ράφια τους, σε μια έκφραση διαμαρτυρίας για τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

20:52: Το πήρε απόφαση ο Ρομάν Αμπράμοβιτς: Πουλάει την Τσέλσι και θα δωρίσει τα χρήματα στα θύματα του πολέμου

20:47: Νέα ισχυρή έκρηξη στο Κίεβο. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του OPEN στο Κίεβο, Χρήστο Νικολαΐδη, σημειώθηκε πυρκαγιά έπειτα από νέα επίθεση 

20:43: Λευκός Οίκος: Αποκλεισμός ρωσικών εταιρειών, έλεγχος εξαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, στοχευμένες κυρώσεις σε Ρώσους και Λευκορώσους στρατιωτικούς

20:39: Πιθανή η εισβολή των Ρώσων στο Κίεβο ακόμη και το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρει το Πεντάγωνο.

20:36: «Θα υπερασπιστούμε το Κίεβο. Σε παραλογισμό ο Πούτιν. Μαζί θα νικήσουμε, μόνοι θα πεθάνουμε», ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου.

20:33: Περισσότερα όπλα από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, ζήτησε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών

20:29: «Μας σημάδευαν με όπλα. Βρεθήκαμε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά», ανέφερε ο δημοσιογράφος, Σταύρος Ιωαννίδης. Και συμπλήρωσε: «Η σφαίρα πέρασε από δίπλα μου».

20:25: Ηχησαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο με τους Ουκρανούς να κρύβονται σε καταφύγια και άλλους να οργανώνουν αναχώματα για να κόψουν τους Ρώσους. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

20:21: Τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ για κατασκοπεία κατηγορούν οι Ρωσόφωνοι, ενώ την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως αναβλήθηκαν για αύριο οι διαπραγματεύσεις Ρώσων - Ουκρανών.

20:18: «Θα αντέξουμε, η πόλη είναι ενωμένη και αντιστέκεται», αναφέρει ο δήμαρχος στο Χάρκοβο

20:15: Το Πεντάγωνο αναφέρει ότι είναι ισχυρή η αντίσταση των Ουκρανών στο Χάρκοβο

20:10: Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν φεύγει από το Κίεβο. Η Ουκρανία λαμβάνει βοήθεια από το εξωτερικό και το Πεντάγωνο αναφέρει ότι οι Ουκρανοί έχουν επιβραδύνει τη ρωσική εισβολή

20:05: Στη Ζαπορίζια έχει φτάσει το κομβόι με την ελληνική αποστολή από τη Μαριούπολη

19:59: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συζήτησαν σήμερα για τη «στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, που αναμετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

19:54: «Σκοπευτές μάς σημάδευαν, υπάρχουν μπλόκα φιλορώσων αυτονομιστών». «Δεν ήθελαν να περάσουμε. Ειδικοί σκοπευτές μάς κοίταζαν και σημάδευαν. Υπήρχαν παιδιά. Οι έλεγχοι είναι μεγάλοι. Ακούγονταν εμβατήρια στη Ζαπορίζια», έτσι περιέγραψε την έως τώρα διαδρομή ο δημοσιογράφος του Alpha  στη Μαριούπολη, Αλέξης Κουβέλης. 

19:50: Ο 19χρονος που παρακολουθούσε το τζετ του Ελον Μασκ, «έβαλε στο μάτι» τους Ρώσους ολιγάρχες

19:46: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απαιτεί από τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

19:42: Πυρά δέχθηκε το αυτοκίνητο του MEGA στην προσπάθεια διαφυγής από τη Μαριούπολη. «Ηταν σφαίρες προειδοποιητικού χαρακτήρα», ανέφερε ο δημοσιογράφος του MEGA, Γιάννης Χαραμίδης. 

19:37: Η Ρωσία, σύμφωνα με το υπουργείο Πληροφοριών της Ουκρανίας, θα δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι νεκρό. Είναι ψεύτικο! Στόχος του είναι να αποπροσανατολίσει, να σπείρει τον πανικό, την απόγνωση των πολιτών και να πείσει τα στρατεύματά μας να παραδοθούν.», σημειώνεται στην ανακοίνωση των Ουκρανών.

19:32: Το ψήφισμα του ΟΗΕ κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία: Καταδικάζει και ζητά η Ρωσία να αποχωρήσει

19:27: Μεγάλη ανησυχία εκφράζει ο ΠΟΥ για αναφερόμενες επιθέσεις σε νοσοκομεία και ιατρικές εγκαταστάσεις - Πρώτες ιατρικές προμήθειες καταφθάνουν στην Πολωνία

19:22: Η Γεωργία καταθέτει αίτημα για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση

19:18: Πυροβόλησαν αυτοκίνητα στο ελληνικό κομβόι, όπως ανέφερε ο απεσταλμένος του OPEN TV, Σωτήρης Δανέζης

19:14: Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τον πρώτο του απολογισμό για τα θύματα του στρατού, από την εισβολή στην Ουκρανία. Οπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA, 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν πέσει νεκροί και 1.597 έχουν τραυματιστεί έως τώρα.

19:10: Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, που επικαλείται τον Ρώσο διαπραγματευτή Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, θα συζητηθεί μια κατάπαυση του πυρός. Ο ρωσικός στρατός θα παράσχει έναν ασφαλή διάδρομο για την ουκρανική αντιπροσωπεία, ανέφερε ο Μεντίνσκ.

19:05: «Θάνατος, απόγνωση και πανικός στο Κίεβο». Ετσι περιγράφει την καθημερινότητα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ο φωτορεπόρτερ, Αρης Μεσσήνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

19:00: Την Πέμπτη τελικά οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας. «Το πρωί θα φτάσει η ουκρανική αποστολή», αναφέρει η Μόσχα

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

18:55: Την Πέμπτη τελικά οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα

18:50: «Τι θα γίνει αν...» - Ανάλυση εξπρές από τον διεθνολόγο Γιώργο Τζογόπουλο

18:45: Οι Ουκρανοί δίνουν οικονομικά κίνητρα σε Ρώσους στρατιώτες να αυτομολήσουν», γράφει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Der Spiegel με τίτλο: «Κίνητρα του Κιέβου στον ρωσικό στρατό για να καταθέσει τα όπλα».

18:41: Κίεβο: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν τον Γιανουκόβιτς για νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα ουκρανικά Μέσα

18:37: Ιβάν Σβιτάιλο: «Πρέπει να εξετάσουμε από πού προέρχεται ο διχασμός μεταξύ μας» 

18:34: Ο Τζο Μπάιντεν μπέρδεψε την Ουκρανία με το Ιράν κι έγινε viral

18:30: Το ρωσικό Κοινοβούλιο προτείνει ποινή φυλάκισης για διασπορά fake news σχετικά με τον πόλεμο. Το να γράψει κανείς για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ίσως τον... στείλει στη φυλακή μέχρι και για 15 χρόνια.

18:26: Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου του ΙΜΟ ζητά η Ελλάδα για την ασφάλεια της ναυσιπλοίας στην Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα

18:21: Η ρωσική αντιπροσωπεία καταφτάνει στο σημείο των διαπραγματεύσεων

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

18:17: Λαβρόφ: Να αποστρατιωτικοποιηθεί η Ουκρανία, οι Ουκρανοί πρέπει να επιλέξουν τους ηγέτες τους - Νέες δηλώσεις έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

18:12: Η στιγμή που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μαθαίνει ότι βομβαρδίζουν τον πύργο στο Κίεβο

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

18:07: Συνεχίζεται το κομβόι Ελλήνων που διέφυγε με έκτακτο σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών από τη Μαριούπολη

18:03: Συνομίλησε με τον Σαρλ Μισέλ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

17:59: Νεκρός ένας Ουκρανός καμεραμάν από τους βομβαρδισμούς στον Πύργο Τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο

17:55: Η δουλειά μας είναι να σταματούν οι πολέμοι, οι Ρώσοι προκάλεσαν έναν φρικτό πόλεμο, λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ

17:50: Πάνω από 15.000 άμαχοι έχουν βρει καταφύγιο στα υπόγεια του μετρό στο Κίεβο

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

17:46: Γ. Φίλης: «Η βοήθεια της Δύσης δεν θα φτάσει ποτέ στις υπό πολιορκία πόλεις της Ουκρανίας»

17:42: Πούλησε και άλλα drones στην Ουκρανία η Τουρκία

17:38: Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Δεν χρειάζομαι αυτοκίνητο διαφυγής, χρειαζόμαστε όπλα

17:35: Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών: Δύσκολη η έκβαση των διαπραγματεύσεων

17:32: Ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είχε επικοινωνία ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ

17:28: Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο χείλος της οικονομικής καταστροφής η Ρωσία

17:24: Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν θα πατήσει ποτέ πρώτη το κουμπί

17:20: Βαρθολομαίος: Μπαίνουμε σε έναν ψυχρό πόλεμο. Εχει διχάσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν

17:15: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατηγορεί τη Ρωσία για «εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη για «εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία λόγω των όπλων που χρησιμοποιεί εναντίον των αμάχων και κάλεσε τον ΟΗΕ να «απαιτήσει» τη ρωσική υποχώρηση.

17:10: Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου, αναμένεται η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Κύπρου προς τον ουκρανικό λαό, μετά από σχετικές διευθετήσεις που έγιναν και σε συνεννόηση με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

17:05: Και η ASOS διακόπτει τις συναλλαγές με την Ρωσία

17:01: Λεωφορεία φεύγουν από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Οδησσό. Στα λεωφορεία υπάρχει ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και κάποιοι Ουκρανοί πολίτες για να συμπαρασταθούν στους συγγενείς τους.

16:57: Χωρίς τη σημαία τους Ρωσία και Λευκορωσία στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες

16:52: Ρομάν Αμπράμοβιτς: Ψάχνει να πουλήσει τις βίλες και την Τσέλσι - Τιμή εκκίνησης 4,8 δισεκατομμύρια

16:47: Κλείσιμο εναερίων χώρων, πάγωμα περιουσιακών στοιχείων προσώπων ή εταιρειών, αναθεώρηση χρηματοπιστωτικών ή εμπορικών σχέσεων: από την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες πληθαίνουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν, του περιβάλλοντός του και της ρωσικής οικονομίας.

16:43: Συγκλονιστικό ρεπορτάζ σε καταφύγια, νοσοκομεία και διαλυμένα από πυραύλους κτίρια

16:39: Πρωτοφανής εκεχειρία μεταξύ Ρώσων - Ουκρανών στο Σούμι - Ποιοι όροι τέθηκαν

16:34: Οι Ουκρανοί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% υποστηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 76% τάσσεται υπέρ της ένταξης της στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η κοινωνιολογική ομάδα «Ρέιτινγκ», μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

16:29: Αξιωματούχος διαψεύδει ότι η Χερσώνα καταλήφθηκε από τους Ρώσους, οι μάχες συνεχίζονται. Ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία δεν έχει καταλάβει τη Χερσώνα, μια νότια πόλη-λιμάνι την οποία η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέλαβε.

16:24: Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρέσβη ότι οι πρόσφυγες μπορούν να απασχοληθούν στον βιομηχανικό τομέα και να πάρουν άμεσα άδεια παραμονής για 12 μήνες.

16:20: Προς άγνωστη τοποθεσία κατευθύνεται η ρωσική αντιπροσωπεία προκειμένου να διαπραγματευτούν με τους Ουκρανούς, σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο.

16:16: Κανονικά στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες οι Ρώσοι και Λευκορώσοι: Την απόφαση γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), ενόψει των αγώνων που ξεκινούν την Παρασκευή (4/3) στο Πεκίνο.

16:12: Η επικεφαλής της Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιουλίνα προσπάθησε να καθησυχάσει το προσωπικό σε ένα βίντεο την Τετάρτη, λέγοντάς τους να επικεντρωθούν στη δουλειά τους και να αποφύγουν τις πολιτικές συζητήσεις.

16:08: Ο ουκρανικός στρατός κάλεσε σήμερα τις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν στην ουκρανική επικράτεια να έρθουν να τους παραλάβουν, ενώ το Κίεβο ισχυρίζεται ότι έχει πιάσει δεκάδες αιχμαλώτους από την έναρξη της εισβολής στη χώρα από τη Μόσχα.

16:04: Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στη Μαριούπολη: Φόβους για πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων από τα ρωσικά πλήγματα εκφράζουν αξιωματούχοι στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Sergiy Orlov, μία παραποτάμια συνοικία, όπου διαμένουν 130.000 άνθρωποι έχει «καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς

16:00: Με εντολή Ιβάν Σαββίδη Ελληνες από την Ουκρανία στο Πόρτο Καρράς

15:57: Πρέπει η Ευρώπη να αποκτήσει τον δικό της στρατιωτικό βραχίωνα, τόνισε ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μιλώντας στο OPEN.

15:54: Μπέρμποκ: Οι Ρώσοι στήριξαν και στηρίζουν τον πόλεμό τους σε ψέματα

15:51: Η αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή του Κιέβου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου κατέρριψε δύο ρωσικά μαχητικά Su-35, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform επικαλούμενο ανακοίνωση της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας που αναρτήθηκε στο Facebook.

15:48: Η Ουκρανία ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την εξουσιοδότηση ανθρωπιστικών διαδρόμων για να βοηθήσουν τους αμάχους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, δήλωσε την Τετάρτη η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας.

15:45: Ηχησαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο

15:42: O Aμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στοουν στηρίζει τον Πούτιν: «Η υστερία των δυτικών ΜΜΕ δεν βλέπει το ευρύτερο πλαίσιο»

15:39: Θρίλερ με το ελληνικό κομβόι της Μαριούπολης - Ποιοι οι κίνδυνοι που διατρέχουν

15:36: Τζέφρι Πάιατ: «Κρίσιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα – Έχουμε τρομοκρατηθεί από τη ρωσική βία»

15:232: «Η χώρα μας, δεν μπορεί παρά να στέκεται πάντα στην πλευρά του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και απέναντι σε όσους το επιβουλεύονται», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

15:29: Λευκορώσοι διαδηλώνουν κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, ηγέτης της αντιπολίτευσης που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα.

15:26: Tην απαγόρευση πληρωμών μερισμάτων και τόκων σε ξένους επενδυτές που κατέχουν μετοχές ρωσικών εταιρειών και ομόλογα ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

15:23: Η Airbus ακολούθησε την Boeing στην αναστολή των πωλήσεων ανταλλακτικών και της υποστήριξης για πελάτες αεροπορικών εταιρειών στη Ρωσία, επικαλούμενη τον αυξανόμενο κατάλογο διεθνών κυρώσεων.

15:20: Πόλεμος στην Ουκρανία: Στους 2.000 ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των νεκρών αμάχων σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται την ουκρανική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης

15:17: Ρωσόφωνοι: Οι εθνικιστές έχουν παγιδεύσει κτίρια και πανεπιστήμιο στη Μαριούπολη, όπως μετέδωσε ο Θανάσης Αυγερινός για το OPEN TV.

15:14: Δήμαρχος Μαριούπολης: Οι ρωσικές δυνάμεις εμποδίζουν τη διαφυγή πολιτών

15:11: Πλαφόν στις τιμές προϊόντων που έχουν αυξηθεί λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και πάλι.

15:08: Σε εξέλιξη είναι το κονβόι Ελλήνων που προσπαθεί να διαφύγει από τη Μαριούπολη. Τι μετέδωσε ο δημοσιογράφος, Σταύρος Ιωαννίδης

15:05: Η εισβολή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη. Αυτό ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Μπεν Γουάλας. 

15:02: Δεν μπορεί στην Ευρώπη να καταπατάται κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, ανέφερε στο OPEN TV ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, Γιώργος Καμπάς.

14:59: Επικοινωνία Τζόνσον - Ζελένσκι για καταδίκη και περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η χώρα του κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξει τον ουκρανικό λαό και την αντίστασή του κατά των Ρώσων.

14:56: Η Ευρωπαϊκή Ενωση μπλοκάρει 7 ρωσικές τράπεζες από το SWIFT. Ο λόγος που δεν περιλήφθηκαν στον σχετικό κατάλογο δύο μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας

14:53: Το «μυστικό» δορυφορικό τηλέφωνο του Μπάιντεν στον Ζελένσκι. Διευκολύνει την επικοινωνία των ΗΠΑ με τον Ουκρανό πρόεδρο και οι οδηγίες χρήσεις του, οι οποίες δυσκόλεψαν τους Ουκρανούς.

14:50: Τσίπρας σε Έλληνες ομογενείς Ουκρανίας: «Να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να σώσουμε τους ομογενείς», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

14:47: Αγωνιούν οι Ουκρανοί στην Ελλάδα - Βλέπουν τα σπίτια τους να βομβαρδίζονται

14:44: Ουκρανία: Εργαζόμενοι και κάτοικοι μπλόκαραν πυρηνικό σταθμό στις ρωσικές δυνάμεις. Πολίτες έστησαν οδοφράγματα για να μην περάσουν τα ρωσικά στρατεύματα. 

14:41: Ιερώνυμος στον Μητροπολίτη Κιέβου - «Οι δομές μας στη διάθεση των Ουκρανών προσφύγων», έγραψε στην επιστολή του

14:38: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, αλλά όχι και να δεχτούμε ρωσικά τελεσίγραφα, διεμήνυσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα τονίζοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα διεξαχθούν νέες συνομιλίες με τη Ρωσία και ότι οι απαιτήσεις της Μόσχας είναι οι ίδιες με εκείνες που διατύπωνε ο Πούτιν πριν από τον πόλεμο.

14:35: Εικόνες απόγνωσης καταγράφηκαν στο Κίεβο με αρκετούς πολίτες να προσπαθούν να φύγουν από την ουκρανική πρωτεύουσα λόγω του πολέμου. Την ίδια ώρα στα σύνορα με τις γειτονικές χώρες οι πρόσφυγες είναι εκατοντάδες χιλιάδες.

14:32: «Θέλουμε να φύγουμε στην Ελλάδα αλλά δεν έχουμε πετρέλαιο στο αυτοκίνητο», λέει Ελληνας που παρέμεινε στη Μαριούπολη και δεν ακολούθησε το κονβόι.

14:30: Τουλάχιστον 830.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία φθάνουν στις γειτονικές χώρες. Πρόκειται για μια αύξηση σχεδόν 160.000 ανθρώπων σε σχέση με τον αριθμό των 677.000 που είχε παρουσιάσει την Τρίτη, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι

14:27: Γαλλικό πρακτορείο: Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας αναφέρει ότι η Γερμανία δεσμεύει 1,5 δισ. ευρώ για αγορές υγρού φυσικού αερίου

14:24: Ελληνας από τη Χερσώνα: «Γεμάτα παιδάκια τα νοσοκομεία»

14:21: Πεσκόφ: «De facto εχθρικές» όσες χώρες έχουν λάβει μέτρα εναντίον μας

14:18: Λουκέτο από την ΕΕ στους κρατικούς σταθμούς RT και στις εκπομπές του Sputnik

14:15: Φον ντερ Λάιεν: Δεν θα επιτρέψουμε στο Κρεμλίνο να χύνει τοξικά ψέματα 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

14:07: Οβίδα χτύπησε τον τοίχο σχολείου στο Χάρκοβο. Η πόλη βομβαρδίζεται διαρκώς από χθες το βράδυ

14:03: Επίσημο: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγορεύει τα ρωσικά κρατικά Μέσα ενημέρωσης Russia Today  (RT English, RT UK, RT Germany, RT France, and RT Spanish) και του Sputnik στην ΕΕ

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

13:59: Πάνω από 2.000 Ουκρανοί έχουν ήδη σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, ενώ δεν συνυπολογίζονται οι άλλες εθνικότητας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η ουκρανική κυβέρνηση

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMNS.GOV.UA%2Fposts%2F324602413040988&show_text=true&width=500

13:54: Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας είναι έτοιμο να κηρύξει persona non grata ανώτερο Ρώσο διπλωμάτη, που κατηγορείται από την εισαγγελία για κατασκοπεία, αναφέρει η ρωσική πρεσβεία.

13:50: Περίπου 15.000 άνθρωποι κρύβονται αυτή τη στιγμή από τις βόμβες στο μετρό του Κιέβου. Σύμφωνα με τον Viktor Brahinsky, επικεφαλής του μετρό του Κιέβου, ο υπόγειος σιδηρόδρομος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100.000 ανθρώπους. Οι σταθμοί έχουν στη διάθεσή τους νερό, μπάνια, τρόφιμα και φάρμακα.

13:41: Η ΕΕ αποφάσισε να αποσυνδέσει 7 ρωσικές τράπεζες από το SWIFT. πρόκειται για τις Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Bank Rossiya, Sovcombank, VTB Bank και VEB

13:35: Ουκρανία: «Οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση σε ρωσικούς δορυφόρους είναι αιτία πολέμου»

13:30: Σύμφωνα με το ρωσικό Ria Novisti, ο σύμβουλος του Ζελένσκι ενημέρωσε τον Πεσκόφ ότι ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ. Οι αντιπροσωπείες θα έχουν την ίδια σύνθεση

13:24: Ρώσοι και Λευκορώσοι Παραολυμπιακοί αθλητές θα αγωνιστούν στους Αγώνες του Πεκίνου σε ουδέτερο καθεστώς, ανακοίνωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

13:21: Ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο δεν απέκλεισε την πλήρη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου

13:16: Επικοινωνία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

13:10 Η Ουκρανία είναι έτοιμη για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, αλλά δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα πραγματοποιηθεί, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

13:03: Ο δήμαρχος της Χερσώνας, της πόλης που έχει περάσει ολοκληρωτικά στα χέρια των Ρώσων, ζητά έναν διάδρομο ασφαλείας για να βγάλει τραυματίες, νεκρούς και να παραδώσει φάρμακα και τρόφιμα στην πόλη.

13:02 Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών, η πομπή από τη Μαριούπολη αποτελείται συνολικά από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα. Ωστόσο είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να είναι όλοι μαζί συνέχεια.

12:58: Νέος συναγερμός στο Κίεβο για αεροπορικές επιδρομές

12:52: Σε εξέλιξη η επιχείρηση αποχώρησης των Ελληνων από τη Μαριούπολη. Συνολικά βρίσκονται στην αποστολή 64 άτομα ενώ στη διαδρομή θα συναντήσουν και ναρκοθετημένη περιοχή, όπως μετέδωσε τo OPEN

12:45: Οι Ρώσοι μπροστά στο Δημαρχείο της Χερσώνας. Η πόλη έχει περάσει στον έλεγχό τους

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

12:37: Έκτακτη διάσκεψη των επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των εθνικών κοινοβουλίων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

12:31: «Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Πολιτικές οι οποίες υπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αναθεωρητισμός συνεχίζει να πληγώνει την Κύπρο αλλά καραδοκεί και στη γειτονιά μας. Και αποδεικνύουν οι επιλογές μας ότι οι ίσες αποστάσεις από θύτες και θύματα νομιμοποιούν τελικά το έγκλημα, κάνοντας την αποχή, συνενοχή.  Και το εύκολο «όχι στον πόλεμο» είναι μια ευχή, αλλά πάντως δεν είναι πολιτική. Πολιτική είναι να προτάσσεις, όπως έχουμε κάνει συστηματικά και μεθοδικά, την ενίσχυση της εθνικής άμυνας αλλά και την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών. Πολιτική είναι να θέτεις ως προτεραιότητα τη στρατηγική ευρωπαϊκή αυτονομία ως απάντηση σε αυτό το σύνθετο νέο γεωπολιτικό  περιβάλλον του μέλλοντος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

12:28: Λαβρόφ: «Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι ένας καταστροφικός πυρηνικός πόλεμος» είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Aljazeera και επέστησε την προσοχή στον Τζο Μπάιντεν για όσα είπε.

12:24: «Σήμερα γύρω στις αρχές της βραδιάς, η αντιπροσωπεία μας θα βρίσκεται εκεί, θα περιμένουμε τους Ουκρανούς διαπραγματευτές» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

12:21: Σύμφωνα με το Bloomberg o πληθωρισμός στην ευρωζώνη φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί να εκτοξεύσει το ενεργειακό κόστος στα ύψη με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

12:18: Σήμερα το βράδυ, στις 9μμ., ο πρόεδρος Μακρόν θα κάνει διάγγελμα στον γαλλικό λαό αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

12:14: Η πορεία των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, όπως καταγράφεται στον χάρτη που παρουσιάζει το AlJazeera

12:10  «Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, στοχεύει στον αφοπλισμό της Ουκρανίας. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

12:04: Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, η Χάνα Μάλιαρ, δήλωσε ότι οι αρχές ερευνούν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το αεροδρόμιο της Οδησσού, που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, έγινε στόχος επίθεσης με ρουκέτα ή πυρών του πυροβολικού.

11:58: Η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα ολοένα και πιο κοντά στο Κίεβο, ανέφερε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

11:49: Πολίτες στο Ενερχοντάρ στήνουν οδοφράγματα για να μην περάσουν τα ρωσικά στρατεύματα

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

11:38: Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ρωσικές δυνάμεις ζήτησαν από τις αρχές της πόλης Κονοτόπ την παράδοσή της απειλώντας πως θα επέμβει το πυροβολικό. Πολίτες περικύκλωσαν τα άρματα και φώναζαν «Ντροπή!»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

🟡 11:30: Ξεκίνησε η αποχώρηση των Ελλήνων από τη Μαριούπολη

11:26: Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών έθεσε το ζήτημα του αποκλεισμού της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

11:20: Η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία δήλωσαν ότι περιμένουν Ρώσους τουρίστες

11:16: Η παγκόσμια αλυσίδα ανεφοδιασμού τροφίμων κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί λόγω του πολέμου, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

11:11: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο ενώ έχουν πέσει και Ρώσοι αλεξιπτωτιστές

11:04: «Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν ακυρώνονται, ο χρόνος τους μετατοπίζεται» δήλωσε πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις στο πρακτορείο TASS, πουθσημειώνει πως ο νέος γύρος θα πραγματοποιηθεί στο Belovezhskaya Pushcha της Λευκορωσίας.

10:59: Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό κατηγορεί τη Ρωσία για πειρατεία. όπως αναφέρει ρωσικά πλοία απαιτούν το πολιτικό πλοίο «HELT» να εισέλθει στη ζώνη της Μαύρης Θάλασσας ώστε να ως ζωντανή ασπίδα, διαφορετικά ρωσικά πλοία θα ανοίξουν πυρ εναντίον του.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnavy.mil.gov.ua%2Fposts%2F325662236268032&show_text=true&width=500

10:52: Η Ισπανία αποφάσισε να στείλει «επιθετικό στρατιωτικό υλικό» στην «ουκρανική αντίσταση», δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

10:46: Τα επακόλουθα των αεροπορικών επιδρομών στο Βίλα Τσέρκβα, στο κέντρο της Ουκρανίας, χθες το βράδυ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

10:40: Στη Μαριούπολη χτυπήθηκε μεταξύ άλλων και ένα μαιευτήριο. Βόμβες από αεροσκάφη έπληξαν την αριστερή πλευρά του νοσοκομείου με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

10:33: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι κυρώσεις της Δύσης δεν θα επηρεάσουν τις παραδόσεις S-400 στην Ινδία

10:26: Η Κίνα θα συνεχίσει να εισάγει ρωσικό φυσικό αέριο και θα διατηρεί τακτικές εμπορικές επαφές με τη Ρωσία, παρά τις δυτικές κυρώσεις. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο Wang Wenbin, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS

10:23: Συναγερμός και πάλι στο Κίεβο. Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή και οδηγίες για να οδηγηθούν όλοι στα καταφύγια! Σειρήνες και Λβιβ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

10:18: Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πολιτειακής διοίκησης του Κιέβου, η νύχτα πέρασε ήσυχα και η πόλη συνεχίζει να προετοιμάζεται για άμυνα. Από τις 8:00, όπου ήταν δυνατόν, άρχισαν να λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ άνοιξαν παντοπωλεία και φαρμακεία.

10:14: Αφαιρέθηκε η σημαία από το κτήριο του προξενείου της Ουκρανίας στη Μόσχα. Παράλληλα κατέβηκαν όλες οι πινακίδες και τα διακριτικά. Ρωσία και Ουκρανία έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις από τις 24 Φεβρουαρίου

10:10: Για πρώτη φορά από τις 23 Δεκεμβρίου η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ξεπέρασε τα 1.700 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα

10:05: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ουκρανικού Υπουργείου Αμυνας από τις 24 Φεβρουαρίου, οι απώλειες των Ρώσων είναι μεταξύ άλλων: 5.840 στρατιώτες, 61 αεροπλάνα και ελικόπτερα, 862 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 9 Συστήματα Αντιαεροπορικού πολέμου και 355 οχήματα.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGeneralStaff.ua%2Fposts%2F262898602689892&show_text=true&width=500

10:00: «Εχουμε σκοτώσει σε 6 μέρες 6.000 Ρώσους, δεν μπορεί να μας νικήσει με βόμβες και πυραύλους» είπε στο μήνυμά του ο Ζελένσκι

09:57: Ο Ζελένσκι κάλεσε τους Εβραίους να απαντήσουν στην επίθεση με ρουκέτες στο Μπάμπιν Γιαρ, το ιστορικό μνημείο στο Κίεβο που έχει συνδεθεί με τις εκτελέσεις Εβραίων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής

09:55: Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν επίσημα, πως δεν θα πωλούνται πλέον τουριστικά πακέτα για τις χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις προς τη Ρωσία

09:53: Νέο μήνυμα Ζελένσκι στους Ουκρανούς: Σε αυτόν τον πόλεμο ενωθήκαμε όλοι περισσότερο από κάθε φορά στα 30 χρόνια ανεξαρτησίας μας

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzelenskiy.official%2Fvideos%2F655978019011149%2F&show_text=false&width=560&t=0

09:51: Σύμφωνα με την Ηaber Turk που φιλοξενεί δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία απέρριψε το αίτημα της Ρωσίας για να περάσουν από τα Στενά, τρία πλοία της

09:45: Πρόβλημα με το σύστημα συναγερμού στο Κίεβο. Όπως μετέδωσε το OPEN έπεσε το σύστημα με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μεταβούν στα καταφύγια

09:39: «Αν συνεχιστεί έτσι ο πόλεμος θα κρατήσει πολύ»: Ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης για την εξέλιξη της εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία

09:35: Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, σύμφωνα με κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, η Κίνα θα βοηθήσει στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την επίλυση της σύγκρουσης

09:28: Η Ουκρανία θα λάβει πυραύλους Stinger και Javelin από το εξωτερικό, όπως και άλλο ένα φορτίο τουρκικών drones, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ.

09:20: Εικόνες από τον φονικό βομβαρδισμό στο Ζίτομιρ

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

09:11: Γκάφα από Λουκασένκο; - «Αποκάλυψε» εισβολή της Ρωσίας στη Μολδαβία

09:04: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά στην παρούσα κατάσταση υποστηρίζει την Ουκρανία, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

08:56: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

08:48: Ρωσική οβίδα διέλυσε το αρχηγείο της αστυνομίας στο Χάρκοβο, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN. Το κτήριο έχει σχεδόν καταστραφεί και οι πυροσβέστες επιχειρούν για κατάσβεση της φωτιάς.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

08:45: Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι ρωσικό ελικόπτερο εισέβαλε στον εναέριο χώρο της χώρας. Ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν το ελικόπτερο

08:42: «Συνεχίζονται οι προσπάθειες των Ρώσων να εισβάλουν σε όλα τα μέτωπα. Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται. Οι Ρώσοι χτυπούν και πολιτικούς στόχους». Με αυτές τις φράσεις ουσιαστικά το Γεν. Επιτ. Εθνικής Αμυνας της Ουκρανίας περιγράφει το πως ξημέρωσε η έβδομη ημέρα του πολέμου, λέγοντας πως πλέον οι ρωσικές δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν μόνο στρατιωτικούς στόχους.

08:39: Στους 137.000 φτάνουν οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει την περιοχή του Ντονμπάς και έχουν μετακινηθεί προς τη Ρωσία

08:34: Κι άλλες εικόνες από το βομβαρδισμένο Χάρκοβο

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

08:28: Η United Airlines ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις της εντός του ρωσικού εναέριου χώρου

08:20: Το Reader βρίσκεται στη Μαριούπολη, εκεί που συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την αποχώρηση από την πόλη στις 11 τοι πρωί, μετά τη διορία που έδωσαν στους αμάχους οι ρωσόφωνοι

08:14: Στη Χερσώνα, τα ρωσικά στρατεύματα που ελέγχουν τις εισόδους της πόλεις, πλέον ελέγχουν τον σιδηροδρομικό σταθμό και το λιμανι

08:10: Τα ουκρανικά Μέσα κάνουν αναφορές για νέες και πολλές εκρήξεις στο Χάρκοβο

08:02: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στη Μαριούπολη για την αποχώρηση από την πόλη. Όπως ανέφερε ο πρέσβης κ. Κωστελένος στο OPEN ο κίνδυνος είναι πως σε αυτό το μεγάλο σε διάρκεια ταξίδι, είναι πως η πομπή θα περάσει από περιοχές που κανείς δεν ξέρει από ποιους ελέγχονται.

07:55: Συγκλονίζουν οι εικόνες και από την πόλη Μπαστάνκα, κοντά στο Μικολάιβ, που δέχθηκε επίθεση από τα ρωσικά στρατεύματα

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

07:50: Ο συναγερμός που ακούστηκε νωρίτερα στο Κίεβο αφορά αεροπορικές επιδρομές επιδρομές σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας. Το ίδιο ισχύει και για το Πριλούκι, στα ανατολικά του Κιέβου

07:40: Στις 11:00 το πρωί άμαχοι πολίτες θα εγκαταλείψουν με αυτοκινητοπομπή την Μαριούπολη. Αποφασίστηκε να εκκενωθεί μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν

07:38: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης από τα συντρίμμια μετά τους βομβαρδισμούς στο Zhytomyr. Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωσης, ως τις 7 το πρωί είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος δύο ανθρώπων και ο τραυματισμός άλλων 16. Διασώθηκαν 12 άτομα εκ των οποίων τα έξι, παιδιά.

07:34: Νέος συναγερμός στο Κίεβο,. Ηχούν και πάλι οι σειρήνες του πολέμου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας με τις αρχλες να καλούν τους πολίτες να ακολυθήσουν τις οδηγίες και να μετακινηθούν στα καταφύγια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

07:21: Το φως της ημέρας αποκαλύπτει την καταστροφή στο Χάρκοβο μετά τους βομβαρδισμούς...

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

07:14: Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κιέβου-Μόσχας στην περιοχή Σούμι βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού

06:50: Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί οι μάχες στο Χάρκοβο. Όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί υπήρξε επίθεση κοντά στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης, χωρίς να σημειωθούν θύματα

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

06:39: Ο Καναδός βουλευτής του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος Τσάρλι Άνγκους, πρότεινε ο δρόμος όπου βρίσκεται η Ρωσική Πρεσβεία στην Οτάβα να μετονομαστεί προς τιμήν του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η επιτροπή του καναδικού Κοινοβουλίου υποστήριξε την κατάργηση των βίζας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

06:36: Πάνω από 350.000 πολίτες της Ουκρανίας έχουν περάσει μέχρι τώρα τα σύνορα προς την Πολωνία

06:30: Δύο ακόμη χώρες, η Ιαπωνία και το Βέλγιο, κλείνουν τις πρεσβείες τους στο Κίεβο. Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία των διπλωματικών αντιπροσωπειών τους στο Κίεβο

06:21: Η Ουκρανή πρωταθλήτρια τένις Ελίνα Σβιτολίνα νίκησε τη Ρωσίδα Αναστασία Ποτάποβα στο Monterrey Open την 1η Μαρτίου, δεσμευόμενη να δωρίσει το χρηματικό έπαθλό της στον στρατό της Ουκρανίας. «Ήμουν σε μια αποστολή για τη χώρα μου», είπε η Σβιτολίνα.

06:18: Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Μαριούπολης, πάνω από 100 άτομα έχουν τραυματιστεί μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

06.05: Οι εκτιμήσεις για την πορεία των στρατευμάτων

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

05.50: Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στη Χαρκίβ, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχη σε εξέλιξη στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

05.37: Η American Express ανακοίνωσε πως τερματίζει τη συνεργασία με τις ρωσικές τράπεζες που έχουν υποστεί κυρώσεις.

05.18: Πάνω από εκατό κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν τραυματιστεί εξαιτίας ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο. «Ο αριθμός των τραυματισμένων αμάχων μεγαλώνει», δήλωσε στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN. «Στα νοσοκομεία μας νοσηλεύονται 128 άνθρωποι. Οι γιατροί μας δεν πάνε πλέον καν σπίτι τους», πρόσθεσε.

04.54: Η τιμή του βαρελιού του αργού (WTI) απογειώθηκε, αυξανόμενη κατά σχεδόν 5%, ενώ αυτή του βαρελιού του Brent, ξεπέρασε τα 110 δολάρια, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Και τα δύο είδη μαύρου «χρυσού» έφθασαν σήμερα σε νέα ύψη, στα 108,64 δολάρια το βαρέλι του WTI, στα 110,09 δολάρια το βαρέλι του Brent προκαλώντας παγκόσμιο σοκ στις αγορές.

04.51: Οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και του Βελγίου ανακοίνωσαν πως κλείνουν τις πρεσβείες τους στο Κίεβο μέχρι νεοτέρας λόγω της ρωσικής εισβολής.

04.42: Σκληρό μήνυμα με αποδέκτη τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έστειλε ο Τζο Μπάιντεν με την ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο οποίος είπε πως «η Δημοκρατία πάντα θα κερδίζει έναντι της τυραννίας» και πως «δεν ξέρει τι τον περιμένει».

04.31: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημιουργεί μια ειδική ομάδα εργασίας για να «διερευνήσει τα εγκλήματα των Ρώσων ολιγαρχών».

04.21: Οι μετοχές της ρωσικής εταιρείας Rusal έχασαν σχεδόν το 30% της αξίας τους τα πρώτα λεπτά διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

04.08: Ξεκίνησε η κρίσιμη ομιλία του Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. «Η Δημοκρατία πάντα θα κερδίζει έναντι της τυραννίας» ήταν τα πρώτα του λόγια.

04.05: Η ExxonMobil ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί προοδευτικά από το μεγάλο κοίτασμα αργού στη Ρωσία την εκμετάλλευση του οποίου έχει αναλάβει στο πλαίσιο κοινοπραξίας με ρωσικές, ινδικές και ιαπωνικές εταιρείες, το έργο Σαχαλίνη-1. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως δεν θα κάνει άλλες επενδύσεις σε έργα στη Ρωσία στο εξής.

03.54: Το Sputnik μεταδίδει πως το χωριό του ορυχείου Αμπακούμοφ στο Ντονέτσκ βομβαρδίζεται από ουκρανικά στρατεύματα.

03.48: Ο Γκενάντι Γκατίλοφ, ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, σε τηλεοπτική συνέντευξή του τόνισε πως η Ουκρανία δεν έχει καμία επιθυμία προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη λύση στην κρίση και σημείωσε πως η Μόσχα υποστηρίζει τη διπλωματική οδό.

03.46: Η Boeing ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την επιχειρησιακή υποστήριξή της στις αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας (προμήθεια ανταλλακτικών, υπηρεσίες συντήρησης, τεχνική υποστήριξη) και τις περισσότερες λειτουργίες της αντιπροσωπείας της στη Μόσχα.

03.39: Αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν στην Μαριούπολη. Οι πολίτες σπεύδουν στα καταφύγια - Σφοδρές οδομαχίες στο Κίεβο

03.33: Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως ρωσική αποβατική δύναμή προσγειώθηκε στο Χάρκοβο και πως αυτή την ώρα γίνονται σφοδρές μάχες προκειμένου να αποκρουστεί.

03.22: Θλίψη έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του ουκρανού υπουργού Υγείας Βίκτορ Λιάσκο ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν την, Marina Kalabina, παιδίατρο αναισθησιολόγο, ανοίγοντας πυρ εναντίον του αυτοκινήτου της καθώς μετέφερε τραυματισμένο ανιψιό της σε νοσοκομείο από το χωριό Κουχάρι στο Κίεβο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

03.15: Λάβρος κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν θα εμφανιστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία που θα εκφωνήσει, σε λιγότερο από μια ώρα από τώρα, ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου – Τι αναμένεται να πει ο Τζο Μπάιντεν

02.51: Ο αυστριακός ενεργειακός όμιλος OMV και ο γιγαντιαίος ιταλικός όμιλος του τομέα των υδρογονανθράκων ENI εγκαταλείπουν τη συνεργασία που έχουν με την Gazprom – Τι γίνεται με τον Nord Stream 2.

02.28: Ο δήμαρχος της Μαριόπουλης, Vadim Boychenko, ανέφερε σε ουκρανικά ΜΜΕ πως στα νοσοκομεία της πόλης έχουν μεταφερθεί περίπου 130 τραυματίες.

02.21: Νύχτα εφιάλτη ζουν οι κάτοικοι της πόλης Ζιτόμιρ - Τέσσερις νεκροί άμαχοι από πύραυλο Κρουζ που είχε σαν στόχο αεροπορική βάση – Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και ένα μικρό παιδί.

02.17: Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Wall Street Journal οι ΗΠΑ σε λίγη ώρα θα ανακοινώσουν το κλείσιμο του εναέριου χώρου τους σε αεροπλάνα της Ρωσίας.

02.03: Ανελέητος βομβαρδισμός από ρωσικές δυνάμεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

01.51: Με διαταγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έκλεισε η ευρωπαϊκή θυγατρική της Sberbank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας – Το συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα βρίσκεται αντιμέτωπο με πτώχευση.

01.23: Το διπλό παιχνίδι που παίζει η Τουρκία αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζεται καθώς το βράδυ της Τρίτης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

00.59: Ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανέφερε πως δέχθηκε αεροπορική επίθεση στρατόπεδο της αεροπορίας στο Χάρκοβο. Αυτή την ώρα καίγονται στρατώνες.

00.49: Η επιθετικότητα της Ρωσίας όπως αυτή εκφράζεται με την εισβολή της στην Ουκρανία τρόμαξε τη Σουηδία η οποία θέλει να επιταχύνει τον επανεξοπλισμό της τονίζοντας πως «το γενικό επίπεδο απειλής έχει αυξηθεί».

00.46: Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως ο Καναδάς σκληραίνει τη στάση του έναντι της Μόσχας και κλείνει και τα λιμάνι του στα ρωσικά πλοία.

00.37: Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως μισθοφόροι της «Wagner» αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν χθες τον Ζελένσκι και μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης αλλά απέτυχαν.

00.28: Μεγάλη φωτιά σε κτίρια σε κατοικημένη περιοχή στο Ζιτομίρ μετά απο ρωσική επίθεση στο αεροδρόμιο που βρίσκεται εκεί. Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για να περιοριστούν οι φλόγες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

00.22: Πλαφόν κέρδους στα καύσιμα και σε όποιο προϊόν επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η σχετική διάταξη - τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

00.19: Βυθίζεται η Wall Street. Ο Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 597,65 μονάδων (–1,76%), στις 33.294,95 μονάδες. Ο Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 218,94 μονάδων (–1,59%), στις 13.532,46 μονάδες. Ο S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 67,68 μονάδων (–1,55%), στις 4.306,26 μονάδες.

00.17: Πληροφορίες για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς από τις επιθέσεις στο Χάρκοβο - Σφοδρές μάχες σε Κίεβο και Μαριούπολη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA